1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Jääruuvit jäätikölle

Aikeissa hankkia 2 kpl jääruuveja jäätikkövaellus- ja randoilureissuille. Käyttö (toivottavasti ei tarvita) railopelastuksessa ankkurin tekoon ja/tai muussa varmistuskäytössä. BD Express ruuvit vaikuttavat käyttökelpoisilta. Mitä pituuksia 16, 19, 22 cm suosittelette ko tarkoitukseen?

Anonyymi

Mahdollisimman pitkiä kahdesta syystä: jäätikössä jäätä riittää ja sen pinta saattaa olla haperoa (pitää kaapia lumensekainen osa pois joka tapauksessa).Jos pitkää ruuvia ei saa jostain syystä kokonaan upotettua, voi slingin laittaa jään pintaan, vähemmän vääntöä.

Anonyymi

niin ja kahden ruuvin ollessa kyseessä ei varmaankaan eri pituuksien välisellä painoerolla ole väliä, verrattuna siihen että niitä olisi koko räkki täynnä.

Anonyymi

Tietenkin BD:n expressit on hyviä, mutta en niitä kärsisi käyttää jäätiköllä, ellei sitten myöhemmin itse nousulla niitä tarvitsisi (sitäpaitsi käytän itse Grivelin 360 kun ovat mielestäni parempia). Jos on tarkoitus käyttää niitä pelkästään jäätiköllä liikuskeluun ostaisin mahdollisimman ppppiiiitkät ja erittäin halvat ruuvit(Camp, cassin yms), sillä niinkuin aiemmissa vast. mainittu jäätikköjää on aina melkoista scheissea, eli tarvitset pituutta. Jään sisässä asuu myös pikkukiviä (raatoja, lumikiiloja ja mittakeppejä yms) jotka piikarbidin raivolla odottavat pääsevänsä tylsyttämään 66 egen ruuvisi. Halvempia ruuveja on edullisempaa käyttää pitkässä juoksussa ellet ole RIKAS tai käyttömukavuustietoinen. Ps .(Kukaan ei varmasti voi väittää pystyvänsä teroittamaan ruuvit uudenveroiseksi)

zorro

Jaa miksei kärsisi käyttää BD:n Expressejä jäätiköllä!? Nimenomaan jos joku sinne railoon on päätynyt, ei siitä ylivoimaisesta ruuvausnopeudesta todellakaan ole haittaa. Etenkin jos on kaksin liikkeellä, on aika todella hankalaa alkaa ruuvaamaan kammettomia ruuveja yhdellä kädellä ankkureiksi. Hankalaa se on joka tapauksessa, mutta kammen kanssa huomattavasti helpompaa.

Pari kertaa olen kavereiden kammettomia ruuvannut, enkä ole sen koommin muita kuin BD:itä käyttänyt.

Niin, hanki pitkiä!ps. Terkut Zermattista!

Anonyymi

Kiitos neuvoista, jotka vahvistivat niitä ajatuksia joita oli jo ennakkoon mielessä. Kaksin kuljettaessa on se eka ruuvi saatava saatava mahdollisimman nopeasti sinne kunnon jäähän - ehkä yhdellä kädellä. Henkiriepu on arvokkain omaisuuteni, enkä sitä aio menettää ainakaan jääruuveissa säästämällä.