1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Syksykäyttöön makuupussi perheen tytölle!

:?: Haussa olisi kevyt ja käytännössä hyväksi todettu kolmen vuodenajan pussi. Pitäisi pärjätä syksyn viimassa ja palan matkaa kenties pikkupakkasia.En haluaisi tappaa orastavaa intoa ja mielenkiintoa luontoa ja vaellusta kohtaan vääränlaisella valinnalla. Sen tiedän että paleleminen on se jota ei kukaan haluaisi kokea.

Toinen jota kaipaamme on se alusta pussin ja maan väliin.

Kokeneempien apu olisi nyt tarpeen.

Halpaa ja hyvää en hae,sitä kun ei ole.

Maksajana kiitän jo avusta!

Anonyymi

kuinka pieni tyttö?

Anonyymi

Neitonen on 17v ja 164 pitkä ja ehkä 50-60 kg

LoRu

Kolmen vuodenajan pussista en sano mitään, sillä itekin harkitten uuden ostamista (nykyinen ehkä kymmenen vuotta käytössä ollut Halti, jonka alkuperäsistä lämpötiloista ei aavistustakaan :roll: ).

Mutta ne alustat. Ite oon pärjänny kahdella solumuovialustalla (Karrimat expedition tai jotain sinne päin ja ihan tavallinen halpisalusta). Talvella lumella tosin lantionseutu palelee ("tutkitusti" useimmilla tuntemillani tytöillä/naisilla sama ongelma), mutta sen hoidin laittamalla villapaidan makuupussiin alleni tai untuvatakin pussin ja alustojen väliin. Ja kesällähän pärjää yhdellä alustalla, mutta toisaalta se toinen ei paina mitään ja ehkä vähän pehmentää eivätkä kävyt selän alla tunnu ihan niin herkästi. :lol:

Tärkeintä ei ole voitto, vaan vastustajan täydellinen nöyryyttäminen. ;)

Anonyymi

Joutsen Halla kokoa S on varmaankin sopiva, jos ei aio enää kasvaa pituutta. Painoa sillä näyttäisi olevan 1190g ja pakkautuu kivan pieneen nyyttiin. Itselläni on Halla XL kokoisena ja siinä nukkuu comfort lämpötilassa -10 asteessa vielä ilman lisävaatetusta, jos on kunnon patjat. Vaikuttaa ehkä vähän järeältä, mutta eipä tule ainakaan kylmä normaaleilla syyskeleillä. Toimii myös kesällä hyvin, kun pussin saa alas asti auki. Maksoin omastani tehtaanmyymälässä reilu vuosi sitten 250?, S koon pitäisi olla vähän halvempi.

Anonyymi

Halla on erinomainen valinta, toinen hyvä olisi 900 QTM, mutta vain jos tyttö on poikkeuksellisen huolellinen varusteittensa kanssa (ohuet kankaat).Alustahomma on hankalampi, vaihtoehtoja on monta. Tavallinen Karrimat on hyvä sulalla maalla, routa-aikaan tarvitaan kaksi, toinen voi olla lyhyempi, tai sitten taitettuna kaksin kerroin (3 kerrosta vartalon kahdalla). Ostattaisin Karrimatin ja RidgeRestin, niistä yhdistelemällä tulevat kaikki olosuhteet katettua ilman puhkeamisen vaaraa (ilma-alustat).

Anonyymi

Tuon kokoiselle käy ihan aikuisten S-kokoinen pussi ihan hyvin.Alustaksi ridge restin sijaan z-rest, koska se on pienempi pakattuna, koska on kapeampi. saman tyyppinen idea molemmossa, kennosysteemi, elikkä on pehmeämpi kuin tavallinen litteä solumuovi, ja lämpimämpi koska kennoihin tai koloihin jää ilmaa. Ja jos tyttö ei tuosta paljoakaan kasva, niin tuosta alustasta voisi leikata yksi tai kaksi palaa pois päästä, niin on kevyempi ja pienempi mutta silti kokopitkä.Mutta ei minusta tarvita syksyllä vielä kahta makuulaustaa päällekäin. Talvella sitten tarvitaan mutta ei niitä kannata varastoon hankkia, jos tarviit parin vuoden päästä on varmaan taas kehitetty uusia, parempia ideoita.Tyypillisesti kylmä johtuu alustan läpi lantion ja hartioitten kohdalta eniten, elikkä jos maa alkaa olemaan roudassa niin silloin kannattaa laittaa esimerkiksi vaatteita alustan alle, tai jos tuosta alustasta jäi paloja yli, sellainen toiseksi kerrokseksi jompaan kumpaan kohtaan.Syksyllä voisi olla hyvä idea käyttää noita metsähallituksen kiintolaavuja nukkumiseen. Itikat ei kiusaa enää, ja sellainen lautalattia tietty eristää maasta tulevan kylmyyden aika hyvin. Nuotiothan niissä on aika kaukana, siitä on iloa lähinnä tunnelman ja valon kannalta.Ostapa tytölle lisäksi silkkinen makuupussin mallinen lakana, menee suunnilleen nyrkin kokoiseen tilaan pakattuna, ei paina paljoa mutta tuntuu mukavalta ihoa vasten (paljon mukavammalta kuin tekokuitukankaat), sekä tuo hivenen lisäeristettä. Lisäksi sen voi pestä helpommin, eli makuupussi säilyy puhtaampana. Kuumalla kesähelteellä voi tuota lakanaa pitää pelkästään, tai nukkua lakanan sinällä ja pitää pussia peittona (makuualusta ei tunnu kivalta ihoa vasten). Näitä saa edullisesti citymarketista.

Anonyymi

Eli repullinen rahaa mukaan ja ne vaihdetaan Joutsenen Hallaan,Karrimat extreme alustaan ja z-rest alustaan.Ja ilmeisesti Citymarketista se silkkilakana? (sivuja on tutkittu ja luettu)

Näillä eväillä tyttö ilmeisesti pärjää jo jonkin matkaa?

Anonyymi

Varmaan tästä silkki"lakanasta" on kyse:

http://www.cocoon.at/english/pick.html

Coolmax"lakana"kyllä mun mielestäni mukavampi kuin silkki. Silkkinen lisäksi todella kallis ja nihkeä iholla, mutta jos ei rahasta ole pulaa ja tykkää silkistä niin....... saa ainakin Partioaitasta.

Anonyymi

Cocoon on kallein lakanamerkki, jos onnistut löytämään jonkun muun niin säästät n. puolet... (citymarket, hobby halll, globetrotter jne)Silkki ei ole nihkeä iholla ja ei ainakaan mun silkkilakana ollut niin kallis kuin cocoon coolmax.Äläpä hommaa sitä karrimat extreme-alustaa... onhan se kestävä (ei repeydy millään) mutta myöskin iso, leveä, pitkä, painava...

ennemmin sen sijaan vaikkapa thermarestin 2.5cm paksuinen

ultralite ilma-täytteinen alusta. Ilma-alustaa ja z-rest yhdessä on ihana pehmeä setti ja lämmin, ilma-alusta pakkautuu pieneen kääröön koska se taitetaan pituussunnassakin puoliksi, eli se mahtuu repun sisään mikä on hyvä (pysyy kuivana ja ehjänä ja jos siinä on jo se z-rest ulkona kiinni).

Ja tämäkin vasta sitten kun talvella olette menossa maastoon.