1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Rowana
Käyttäjän Rowana kuva
Salomon randositeet

Ruotsalaisilla näkyy olevan tänä vuonna Salomonin randositeitä. Heillähän on aina uusimmat kamat. Onko noista kokemuksia jakaa? Käytettävyys, kestävyys, kätevyys, kewlius jne.

fuTURISTI

Tietoa ei ole, mutta paperilla vaikuttaa järkevämmiltä kuin esim. Duket (katso all-mountain suksikeskustelusta perusteluni), sen kuitenkin tiedän että nyt saisi Atomicin Tracker 16 (eli Salomonin Guardianeja) aika kohtuu hintaan, ainakin jos vertaa Salomonien väreissä oleviin. Kokeile ja kerro mullekin, onko niin hyvät miltä vaikuttavat Smile

ragemre

http://blistergearreview.com/gear-reviews/salomon-guardian-16-atomic-tracker-16-at-binding

Aika marginaalisia erot Duke EPF:ään verrattuna ainakin laskutuntumassa mitä muutaman laskun Guardianeja tullut testattua. Hyvät siteet, mikäli ei pahempia lastentauteja uudessa mallissa ilmene...

Macharza

Katso täältä kanssa keskustelua, ettei tule yllätyksiä
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42090.msg209339#msg209339

VilleF

Mä oon hiihtäny Guardian/Tracker 16 sekä 13 malleilla ja viikonloppuna myös Lookin versiolla kyseisestä siteestä. Laskussa siteet toimii niin hyvin ku siteet nyt voi toimia, eli niitä ei huomaa ollenkaan. Side on vähän matalampi kuin vanhemmissa kilpailijoiden malleissa ja siitä ei ainakaan ole haittaa laskiessa.

Nousussa ne toimii suht samalla tavalla kuin Duke/Baron, ainoa käytännön ero on nousu/lasku moden käyttö ilman että monoa tarvii ottaa pois siteestä.

Ja mitä tohon etukappaleen säätöön tulee, niin ilmeisesti joidenkin kumipohjaisten randomonojen kärki on niin käyrä ja paksu ettei siteen etukappaleen korkeussuuntainen säätö riitä. Jos monon saa etukappaleeseen kunnolla kiinni niin sillä voi laskea, mutta DIN normien mukainen laukeaminen ei ole taattu. Toisaalta, Dynafitit ja muut teku siteet eivät ole koskaan olleet DIN normien mukaisia ja silti niitä käytetään hyvinkin paljon. Kannattaa käyttää omaa järkeä ja pitää huoli siitä että on testannut siteen turvallisen laukeamisen.

Suurimmalle osalle meistä tällä ei ole mitään merkitystä sillä käytämme joko alppi/freeski -monoja joissa on flätti (kumi)pohja tai dynafittejä.

VilleF

Vielä tosta Duken ja Baronin erosta Guardian/Tracker siteeseen.. Duke ja Baron keräävät aika paljon enemmän jäätä nousun aikana ja siteen säätäminen laskuasentoon vaatii usein perusteellisen putsausoperaation. Guardian/Trackerin kiinnistymekanismi ei ole läheskään yhtä herkkä jäätyneelle lumelle ja siteen saa polkaistua laskuasentoon melkeinpä saman tien. Toisaalta harvoin topissa on niin kiire alas etteikö olis aikaa putsata siteitä..