1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Sein Caledon
Edullinen leiriteltta

Kaivataan vinkkejä edullisesta leiriteltasta. Saa laittaa ideoita/kokemuksia laajalla skaalalla.

Speksit:
- Hinta 100€ tuntumassa
- Vähintään 3hlö mukavasti
- Miellään alle 10kg (pääasiassa automatkailua, mutta välillä voisi raahata vähän kauemmas)
- absidi
- Korkeus plussaa ainakin absidissa
- Vedenkestoa ymmärtäen hinnan asettamat rajoitteet
- Tuulenkestoa ymmärtäen hinnan asettamat rajoitteet

Pari esimerkkiä:
http://www.partioaitta.fi/Teltat_ja_camping/Perhe-_ja_matkailuteltat/Easy_Camp_Eclipse_500
http://www.retki.fi/tuotteet?sc=14&prod=152

Sein Caledon

Jaha, kukaan ei kehtaa vastata halpiskama kyselyihin. Nostetaan panoksia. Mites alle viiden huntin. Ainakin Marmot tekee alle linkattuja camping telttoja. Onko ideaa muista valmistajista? En löytänyt Suomesta kenenkään valikoimista. Onko tietoa Marmotin jälleenmyynnistä?

http://marmot.com/products/halo_6p?p=118
http://marmot.com/products/halo_4p?p=118

jmyntti

Moro,

hommattiin kaverin kanssa kimpassa linkistä löytyvä Marmotti, tosin 6-h versiona. Tarjouksessa syksyllä -12 oli 300 € ko. myymälästä, tosin oston jälkeen paljastui esittelyteltaksi.

Käyttökokemusta ei vielä ole, testiin menee viimeistään kesäkuun autoreissulla, mutta olohuoneeseen oon kokeeksi pystyttänyt Smile Sisäkorkeutta ja kokoa muihinkin suuntiin aika mukavasti, paino muistaakseni luokkaa 7-8 kg. Vedenkestospeksejä en tähän hätään muista. Absidi ei oo kummonen teltan muuhun kokoon verrattuna, mut eiköhän siinäkin kokkaile ihan mukavasti suojassa.

Hankittiin toi nimenomaan automatkailua ajatellen, mut voisin kuvitella sen maastoonkiin raahaavani ns. perusleirikäyttöön.

Voin kotona katsoa lisäspeksejä, jos kiinnostaa!

http://www.scandinavianoutdoorstore.com/teltat-ja-majoittuminen/perhe-ja-matkailuteltat/limestone-4p/

-Mikko

kiravuo

[quote author=Sein Caledon link=topic=45289.msg217181#msg217181 date=1365764605]
Jaha, kukaan ei kehtaa vastata halpiskama kyselyihin.Tuskin se kehtaamisesta on kiinni, vaan tiedon puutteesta, useimmat ovat todenneet että jos retkeilee enemmän, hintahaitarin alapää ei tuota suurta iloa. Ostin joskus 80-luvulla parinsadan markan McKinley-kupolin, tein sillä yhden reissun ja sitten kokemuksesta viisastuneena ostin parin tonnin Tenan, jolla pärjäsin 2000-luvulle.

Jos nyt olisin tiukalla budjetilla shoppailemassa, speksaisin ensin tarpeen: sateenpitävyys pohjoismaissa välttämätön ominaisuus; pitääkö tuulta kestää metsässä vai tunturilla/saaristossa; onko oltava hyttysenpitävä; käyttäjien lukumäärä; paino (kokonais- ja per käyttäjä); pystytys metsään vai kalliolle; ruoanlaitto; näkösuoja; oletettu käytön määrä jne.

Sitten tulokseksi voisi tulla laavu (hyttysverkolla), erätoveri, tai sporttikaupasta halpa teltta, jonka saumat ja rakenteen katsoisin hyvin tarkkaan ja yrittäisin etsiä sellaisen, jossa sateella vesi ei jäisi makaamaan kankaan päälle ja olisi vähän saumoja. Jos budjetti olisi tosi tiukka, ratkaisu saattaisi olla festariteltta ja sen päälle kevytpeite tai iso siivu rakennusmuovia (käpy muovin sisään ja narulla ympäri, niin saa sidottua kiinni). Jos tarve on yhteen reissuun, kyselisin telttaa vuokralle.

kiravuo

Saruska

meillä (2 aikuista + 2 isoa koiraa) on ollut kesä- ja mökkikäytössä karrimorin teltta, kolmelle henkilölle tarkoitettuna versiona.
Maksoi alle 100e ja hyvin pärjää mm. vaelluksella suomen kesässä, vesi ei tule läpi ja kevyt (miehen) kantaa.
Tuosta halvalla sama teltta kahden henkilön versiona:
http://www.fieldandtrek.com/karrimor-x-lite-x2t-tent-2012-783056

Kovemmissa oloissa on sitte eri vehkeet..

Sein Caledon

Joo, siis speksejä oli tuossa yllä, mutta niiden priorisointia voisi tarkentaa. Hakusessa on siis pääasiassa camping tyyppinen teltta auton rinnalle. Hankinta ei ole varsinaisesti rahasta kiinni, mutta ei nyt viitsi mitään tonnin hilleä ostaa makaamaan tonnin auton rinnalle. Tuntuu tuhlaukselta.

Tärkein asia on tila ja mukavuus. Mielellään korkeutta vähintään puolitoista metriä, jotta ei tarvitse esimerkiksi vaatteita vaihtaessa heittää kuperkeikkaa teltan sisällä. Teltta pysyisi paikallaan useita päiviä kerrallaan esimerkiksi kiipeily- tai pyöräilykohteissa tukikohtana. Samoin kaikenlaiselle harrasteroinalle olisi hyvä olla tilaa eli absidi johon heittää kamat helposti pitkän päivän päätteeksi. Kelin kesto ei ole tärkein juttu, koska henki ei ole kyseessä, mutta kesäisin on ollut tapana käydä esimerkiksi Lofooteilla, jossa telttapaikat voi olla aika tuulisia. Mulla on aika hyvä fiilikset tuon Marmotin Halo6:sen suhteen. On tosin kahdella aika massiivinen, mutta ompahan mukava ja tarvittaessa saa isomman porukan kivuitta sisään. Täytyy vaan ilmeisesti tilata ulkomailta.

Täytyy myöntää, että itselläkin on vähän allergiaa ylitsepursuvaa kamahifistelyä kohtaan. Kun kaikilla koirankusettajilla alkaa olla naparetkeilykamat, niin on se suhteellisuudentaju jossain kohtaa mennyt.

Hiippari

http://biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Retkeily/Asuminen-ja-nukkuminen/Teltat/Tunneliteltta-Muddus-IV-45126/
Tällaisessa tuli nukuttua neljä yötä joista 2vrk satoi melkein putkeen, eikä vesi tullut sisälle sisätelttaan. Mitään eroa en nukkumiskokemuksessa havainnut niihin Hilleihin verrattuna joissa olen yöpynyt. Paitsi että tilaa oli joka suuntaan ja erityisesti ylöspäin rutkasti enemmän. Absidiin mahtuu pari tuolia ja pieni pöytä ja niillä mahtuu oikeasti istumaan. Kangas on laatutelttoja rapsakamman muovista, mikä tekee sen, ettei se veny kastuessaan yhtä paljon kuin esim. Hillebergit. KESTÄVYYDESTÄ EN MENE MIHINKÄÄN TAKUUSEEN. Mutta vaikea kuvitella että satasella parempaakaan saisi. Tuossa mahtuu nukkumaan kolme tyyppiä niin, että jokaisella on vielä täyspakkaus vierellä.

Ainoa harmi oli, että tuo absidin alusmuovi keräsi sateella jonkin verran vettä ovea availlessa ja kovemmissa puuskissa sitä tuli myös liepeen alta. Mutta mikään ei varsinaisesti vuotanut. En muista, miten se oli irrotettavissa, mutta järkevintä olisi kai kääntää se sisäteltan pohjan alle "footprintiksi", jos mahdollista. Yksi erittäin positiivinen seikka oli myös se, että sisäteltta on pystyttäessä ulkoteltan suojissa, eli ei kastu sateella. Itse pidän tätä yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista ihan kaikissa teltoissa.