1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Hengittävä/vettäpitävä kuoritakki?

Olen lueskellut nyt näitä windstopper-juttuja, joissa suositellaan kuoritakin alle jotakin powerstrechiä. Onko nyt olemassa otsikon mukaista kuoritakkia olemassakaan ja JOS niin merkkejä kehiin, please!

Mielestäni, jos vähänkin aiot liikkua, kaikki kuoritakit ovat hikisiä pitää. Saati sitten, jos alle tunkee fleeceä. Kuoritakki soveltuu hyvin sadetakiksi ja niitähän lie halvempiakin. Jos ei sada ja liikut rivakasti, joku windstopper lienee silloin paikallaan. Toivoisin keskustelua juuri tästä kuoritakkien hengittävyydestä.

Janne K

Eikös tästä ole jo 20 kertaa keskusteltu ja todettu, ettei mikään kuori hengitä riittävästi, jos liikkuu kunnolla.

Anonyymi

Anteeksi, olin hölmö. Älkää vastatko!

Anonyymi

Epäilevä wrote:
Mielestäni, jos vähänkin aiot liikkua, kaikki kuoritakit ovat hikisiä pitää. Saati sitten, jos alle tunkee fleeceä.
No kai se pitäisi tajuta, että jos on kuuma, niin otetaan lämmittävät kerrokset pois takin alta, ja jos ei tuule/sada niin koko takin voi ottaa pois ja urheilla aluspaidalla. Tämähän on juuri kerrospukeutumisen idea. Sitten kun pitää seisoskella jossain hissijonossa -20 asteessa niin tarvitaan väliin vähän enemmänkin lämmikettä kuin yksi pwerstrechfleece.Eli: kaupungissa liikkumiseen (=eli kun pääsee yöksi sisään lämpöiseen) ei kannata kuoritakkia käyttää. Silloin on olemassa paljon parempia vaihtoehtoja kuten juoksupuvut, verkkarit yms. Ei haittaa jos vähän kastuu.Vuoristossa/erämaassa liikkuessa pitää tehdän jonkunnäköisiä kompromisseja jos haluaa minimoida tavaramäärän ja pärjätä samoilla rytkyillä huonossa kelissä. Silloin pitäää aktiivisesti säätää kerrospukeutumisen eri kerroksia edes takaisin hikoilun, tuulen, ilman lämpötilan, sateen mukaan. Tauolla pitää lisätä vaatetta ja liikkelle lähtiessä vähentää. Vuodenaikaan ei kannata katsella, vaan talvellakin voi ihan vapaasti kulkea aluspaidassa esimerkiksi tyynellä kelillä skinnatessa jos tuntee tarkenevansa. tauolta liikkeelle lähtiessä voi olla hieman kylmäkin ihan hyvin, kunhan lämpenee seuraavan viiden minuutin kuluessa kun taas mennään. Minusta kaula kannattaa suojata (kaulurilla tai korkea kaulus aluspaidassa) vaikka heittäiskin takin pois.Joskus ei voi mitään, vaan kastuu joka tapauksessa (esimerkiksi rinkkaa kantaessa selän tuulettaminen on hankalaa). Tällöin on tärkeää että vaatteet ovat nopeasti kuivuvia. Itse käytän vielä sellaista niksiä, että leiriä lähestyessa hidastan tahtia... eli koitan saada vaatteet kuiviksi jo ennen leiripaikalle saapumista. Voi myös vetää täysiä teltalle ja vaihtaa kuivat alusvaatteet mikäli on valinntu tämän taktiikan.Tuo kerrospukeutumisen idea, eli kerrosten säätäminen vaikuttaa olevan hukassa yllättävän monilta, jotka painavat menemään kuoripuku&fleecet päällä rinkka selässä keskellä kesää.Tyypillisesti noilla teltassa-asutaan-talvella-reissuilla pyritään liikkumaan sellaista tasaisen rauhallista vauhtia mieluummin kuin repimään kamalaty hiet. Saunalenkit on sitten erikseen.

PS. jos ei sada ja liikut rivakasti, on niin WS fleece kuin WS kuori liian hikinen vaatekappale. aluskerraston paita tai joku verkkaritakki on silloin sopvia vaatekappale.

Anonyymi

...Teepä haut täältä vaikka hakusanoilla dryskin, softshell, gore-tex, windstopper ja kyllä löytyy tekstiä kuorikuteista joka lähtöön BiggrinHikiliikuntaan soveltuvaa (=hyvin hengittävää) ja totaalisen vedenpitävää materiaalia ei liene vieläkään olemassa :cry: -Monet pitävät tällä hetkellä noita dryskin-tyyppisiä ratkaisuja parhaina kompromisseina...