1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
nefe
Teltat Jack Wolfskin Tundra III vs. Halti Alfa III

Olen ostamassa telttaa, ja vaihtoehtoina olen ajatellut Jack Wolfskin Tundra III vs. Halti Alfa III. Onko mielipiteitä tai kokemuksia kyseisistä teltoista?Hintaluokka jokatapauksessa saa olla tuon 200-300 € ja teltan käyttö on satunnaista. Joskus talvellakin (helpoissa talvioloissa) saattaisi telttaa tarvita, tuota Haltin Alfaa ainakin mainostetaan neljän vuodenajan teltaksi, mitenkähän lie tuo Jack Wolfskin? Missä muuten menee raja, että onko teltta 3 vai 4 vuodenajan käyttöön?3 hengen teltta, ja säilytystilaa tavaroille, paino 4 kilon paikkeilla. Jack Wolfskin olisi hieman kevyempi (J W 3.9 kg, Halti 4.2 kg).Onko noissa millainen ilmanvaihto?

juhalaukkanen

Minulla on ollut kolmisen vuotta Tundra III ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen juuri hinnan huomioon ottaen. Kaverilla on Alfa, samaa ikäluokkaa. En tiedä onko nykymalleihin tehty muutoksia, mutta vertaan näiden tuntemieni vuosimallien pohjalta.

Haltissa parempaa ovat absidin 2 ovea vs. Tundran 1 ovi. Lisäksi Haltissa on enemmän kiinnityspisteitä tuulenpuoleisessa päässä, mikä pitänee teltan paremmin kuosissa myrskytuulella (KTS. Retki-lehden telttatesti, jossa tämä tuli todennettua).

Wolfskinissa parempaa on kaarien kiinnitys: toisesta päästä umpinainen kaaritunneli, toisessa päässä Hilleberg-tyylinen fastfoot-kiristys. Teltan mukana tulevat maakiilat ovat myös paremmat. Vaikkei telttaa ole varsinaisena 4:n vuodenajan mallina markkinoitukaan, on se siihen yhtä ok kuin Haltikin. Päätynarut vaihdoin pidempiin, ne olivat talvitelttailuun turhan lyhyet. Kevättalvella napsahti myrskyssä kaari, mutta niin napsui samassa leirissä Hillebergistäkin. Teltan mukana tullut korjausholkki hoiti tilanteen.

Juha Laukkanen

Ankkapina

Haltista ei tietoa, mutta tässä enklanniks solkattu sähöpostinvaihto aiheesta "Tundra III winter use":---------------Hi! I bought Tundra 3 tunnel tent few weeks ago. I´d like to ask you

about using the tent in the winter. Are there any reasons, why it would

be a bad idea to use the tent during the winter? Will the materials

weaken? Will the zips freeze? Any other things I should consider?

Winters here in Finland are usually quite cold.. -30C is not unusual.----------------In general to use the Tundra tent it won't be a problem.

The fabric itself no problem but there are some lubricating points I like to recommend to use some silicone or water free lubricant.

1. Pole connecting points

2. zipper coilFurthermore I like to remind you that the vents in front and rear are not able to close from inside. Might be a problem in heavy snow storm. Means snow could be come in like powder. So better to be prepared for that.So long and always safe adventureDirk Hondrich

R&D Equipment

JACK WOLFSKIN

Ausrüstung für Draussen

GmbH & Co. KGaA

Limburger Strasse 38-40

D - 65510 Idstein/Taunus-------------Suurimmalta ongelmalta vaikuttava tuuletusaukkojen sulkeminen/tukkiminen ei tosin vaatine McGyverin taitoja. Smile

Ei se ny niin vakavaa oo.

juhalaukkanen

Ankkapina wrote:


Furthermore I like to remind you that the vents in front and rear are not able to close from inside. Might be a problem in heavy snow storm. Means snow could be come in like powder. So better to be prepared for that.

Suurimmalta ongelmalta vaikuttava tuuletusaukkojen sulkeminen/tukkiminen .


tuo on totta. Noita aukkoja ei saane suljettua missän tämän hintaluokan majoitteessa? Hille ja Helsport -luokan ominaisuus..

Onko joku rakentanut tähän toimivaa patenttia?

Juha Laukkanen

Tele-2

Jeesusteippi käynee tuohon(kin) ratkaisuksi.

locopaco

oisko kokemuksia jakaa mckinley moonlite teltasta? varsinkin ilmastoinnista... toimiiko :?:

rspct

MLA

Tervehdys. Pari viikkoa sitten tehtiin viikon vaellus uudella Tundra III:lla Kebnekaisen maastoissa. Ko. teltta osoittautui varsin päteväksi hankinnaksi. Varsinkin kun ottaa huomioon hinnan (hieman reilut 200 euroa Partioaitasta) ja jos vertaa edelliseen noin samalla hinnalla hankittuun telttaan (McKinley Manitu 3).Mikä tärkeintä, teltta piti vettä hyvin sekä katosta että pohjasta, vaikka vesisade jatkui kolmatta päivää. Tuuletus toimi myös yllättävän hyvin. Tietenkin tunturiylängöllä puhaltelevan tuulen avustuksella, mutta kuitenkin, sisäkattoon tiivistynyt kosteus oli tuskin havaittavaa kahden vuorokauden aikana. Kolmantena erinomaisena ja edeltäjäänsä selvästi parempana asiana oli helppo pystytettävyys sekä päälliteltan ja kaarien kiristyssysteemi (Fastfoot) .Negatiivisina huomioina oli jo mainitut vain yksi oviaukko, johon kyllä tottui ja myös meillä katkennut alumiinikaari. Korjausholkilla tuli kuntoon ja maahantuoja lupasi takuuseen uuden.Haltin Alfasta ei ole kokemuksia, mutta itsekin mielellään niitä kuulisin, koska se oli meilläkin toisena vaihtoehtona uutta telttaa hankkiessa.

Tele-2

Kertokaapas nyt niitä kommentteja Halti alfa -teltasta. Itse katselin Alfa II:sta kaupassa ja hintakin oli mielestäni kohtuullinen, 199 e. Ostanko pois vai jätänkö sinne? Kokemuksia Alfojen omistajat!

uippa

Meillä käytössä Alfa III pari vuotta, palvellut syksyllä mm.Kebnellä, talvella Saimaan jäällä, kesällä lähiretkeilyssä ns.perhekäytössä. Talvella 2 hlöä max. kesällä voi yrittää kippuroida jopa 3 hlöä. Suosittelen omista kok.kuitenkin max kahdelle. On kestäny satunnaiset"myrskytuulet" ja pienemmät, toistaiseksi vesi pysynyt ulkopuolella, paitsi kondenssi tyynellä säällä, tuulella ja oikeinpäin suuntautuneena kyllä tuulettuu. Extreme-käytöstä en osaa sanoa, siihen on varmaan olemassa kalliimmat ja veikeemmät systeemit, mutta tavan retkeilijällä on pelannu kesät talvet. Liian kireelle viritettynä voipi saumat huutaa apua, järjen käytöllä en näkis onkelmia.

H.Karjalainen

Nostetaanpas tämmöistä ikivanhaa aihetta, kun itselläni on juuri nämä kaksi vaihtoehtoa harkinnassa. haltista tosin XPD. Tarvitsisin telttaa kevät-kesä-syksy vaelluksille. Mukanani kulkee kaksi labradoria, joten tilaa tarvitaan ja kestävyys on plussaa. Onko JW:ssä vain yksi sisäänkäynti "ulkotelttaan"? Haltissa ilmeisesti kaksi? Netistä löytyy kuvia vain yhdestä suunnasta.

Entä pystytettävyys. Yksin kun pitää ähertää, niin saako tunneliteltan yksin pystyyn jos/kun taivaalta tulee räntää ja puukkoja tuulenkera. Itselläni on kokemusta vain kupoleiden pystyttämisestä. Tuota Tundra III:n muotoa olen katsonut vähän ihmetellen, miten hyvin tuo takakaari kestää tuulta.

Entäs yleiset kestävyys erot. Materiaalit, saumat, kaaret, kaari taskut, jne?

lipsanen21

[quote author=H.Karjalainen link=topic=7468.msg88727#msg88727 date=1139745551]
Nostetaanpas tämmöistä ikivanhaa aihetta, kun itselläni on juuri nämä kaksi vaihtoehtoa harkinnassa. haltista tosin XPD. Tarvitsisin telttaa kevät-kesä-syksy vaelluksille. Mukanani kulkee kaksi labradoria, joten tilaa tarvitaan ja kestävyys on plussaa. Onko JW:ssä vain yksi sisäänkäynti "ulkotelttaan"? Haltissa ilmeisesti kaksi? Netistä löytyy kuvia vain yhdestä suunnasta.

Entä pystytettävyys. Yksin kun pitää ähertää, niin saako tunneliteltan yksin pystyyn jos/kun taivaalta tulee räntää ja puukkoja tuulenkera. Itselläni on kokemusta vain kupoleiden pystyttämisestä. Tuota Tundra III:n muotoa olen katsonut vähän ihmetellen, miten hyvin tuo takakaari kestää tuulta.

Entäs yleiset kestävyys erot. Materiaalit, saumat, kaaret, kaari taskut, jne?


Jos haluat tuosta JW:stäkin kevyemmän version niin Partioaitassa näyttiolevan last resort III mallia olevan 270euron hintaan. on hieman kevyempi ainakin valmistajan mukaan eli 3,2kg.

Ainakin vanhemmassa Tundrassa oli sisäänkäynti vain toiselta puolelta. Jack wolfsinkillä on kaaritunneleiden toinen pää ommeltu kiinni samalla tavalla kuin hillebergeissä, mutta silti kaarta joutuu auttamaan, jotta se menisi pohjaan asti. Haltissa puolestaan on metalliset purjerenkaat, joten mielestäni ainakin sudennahka on helpompi pystyttää.

hiland

Halti Alfalla pärjää kun se on uusi. Se pitää vettä hyvin ja tuuletus on siedettävä,muttei kovin säädettävä. Kokemus perustuu noin 6 vuoteen. Tunnelikaaret ovat kehittyneet tässä uudemmassa mallissa ja toivottavasti niiden asennus myös. Telttakaarenpää laitettiin silloin messinkiseen ( ainakin näytti siltä) renkaaseen kovasti pingottamalla. Messinkirenkaanpää (reikä) kestää aikansa ja homman pystyy korjaamaan oikean kokoisella "prikalla" kun kaari menee siitä läpi. Pakkauskoko ja paino oli hieman haastava, mutta sillä rahalla siedettävä ostos.
Oletko miettinyt Fjällräveniä ?

raw

[quote author=hiland link=topic=7468.msg89125#msg89125 date=1140417787]
Tunnelikaaret ovat kehittyneet tässä uudemmassa mallissa ja toivottavasti niiden asennus myös. Telttakaarenpää laitettiin silloin messinkiseen ( ainakin näytti siltä) renkaaseen kovasti pingottamalla.
Oletko miettinyt Fjällräveniä ?


Eipä ole kaarenpään kiinnitys muuttunut, tosin ainakin nykyisin reikiä on kaksi vierekkäin, kireämpi ja löysempi vaihtoehto.
Ostin juuri Partioaitasta  Alfa 2:n, hinta 189;-. Siellä oli ainakin viikko sitten  pystytettynä Alfa kolmonen, joten siihen pääsi hyvin tutustumaan. Minusta se vaikutti hyvinkin hintansa väärtiltä joten ostin pois.

H.Karjalainen

Kovasti taas rupesi mietityttämään tuo Halti merkkinä. Fjällrävenin teltoista en ole löytänyt sopivan hintaista, lue halpaa.  Smile Löytyykö Fjällräveniltä tämän hintaluokan malleja näillä ominaisuuksilla?  Tosiaalta aloin miettiä, että eiköhän siihen kahden hengen teltaankin mahduttaisi.

On tämä vaikeaa...

hiland

Kannaatako paskaa ostaa ? Ei se Halti varmaan huono ostos ole, mutta vähän lisäämällä pelimerkkejä...
Keskustelu Hillen ja Helsportin välillä on ollut aika kiintoisaa. Ovat varmasti hyviä majotteita alpeilla ja pohjoisnavalla saati ruskaretkellä. Ainakaan teltan ominaisuudet eivät lopu kesken,vaeltajan ominaisuudet sattaa loppua aikaisemmin.
Fjällrävenin akka rs 2/3, hinta ei aivan hirvittävä mutta ratkaisut kuin "kunnon" teltoissa. Teltan korjaaminen retkellä ei todellakaan kuulu suunitelmiini. Itselläkin edessä toisen teltan ostaminen joten mielipiteillä jostakin teltasta ja sen käytöstä retkellä on merkitystä ostopäätöstä tehtäessä.

H.Karjalainen

Noista akoista on ollut paljon puhetta näillä foorumeilla, mutta niitä ei näy missään myynnissä.  :?

J_Susiraja

Katso Akkaa vaikka tuolta: http://www.lassinretkiaitta.fi/
Joissakin urheiluliikkeissäkin olen törmännyt.

H.Karjalainen

Tuo aihetti kyllä ylimääräsiä sydämmen tykytyksiä: Lassin hinta 2 425€ , 3 475€ :lol: Onhan se tuokin tapa erotella hinnat, mutta kiitos linkistä.

Näitä linkkejä voisi muuten varmaan kerätä jonnekin. Nytkin tuolla retkeily, vaellus ja luonto palstalla viitataan partioaitaan ja sen teltta tarjouksiin. Itse en löydä tarjouksia partioaitasta enkä partiokaupasta.

hiland

Itse kyselin seuraavasta paikasta: http://www.varuste.net . Tuote ei ole listalla, mutta lupasivat tilata tarpeen vaatiessa.Hinta ei ollut paha (Lassilla oli tarj akka rs/ 3  n 380e silloin. noin 1kk sitten,näyttää olevan yhä edelleen). Fjällräveniltä löytyy myös AKKA SHAPE 3. http://www.fjallraven.se/en/products.htm

J_Susiraja

[quote author=H.Karjalainen link=topic=7468.msg89782#msg89782 date=1141386099]
Näitä linkkejä voisi muuten varmaan kerätä jonnekin.Tässä täytyy viitata retkeilykollegan sivuille: http://www.saunalahti.fi/rance/rruutu/retkilink.htm

Sarekretkeilijä

Skule vaikutti kevyemmältä kuin Akka ja sopivammalta 1 hengelle. Miksi kaikki puhuvat vain Akasta?

rane62

Skulle on malliltaan vähän ikävämpi (ahtaampi) kuin akka. Minä ainakin kirjoitan omien tarpeiden/ kokemuksen nojalla. Akka olisi varteenotettava vaihtoehto jos nyt olisin teltaa ostamassa. Hille olis kyllä ykkösenä, mutta niin on hintakin.

raw

[quote author=hiland link=topic=7468.msg89771#msg89771 date=1141378196]
Kannaatako paskaa ostaa ?


Laske vaan omasta puolestasi mikä kannattaa. Jos aina ostaa kolme kertaa kalliimman tuotteen, kuin mitä oikeasti tarvitsee, ei  ainakaan mulla rahat riitä millään.