1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Joutenkulkija j...
Dryzone kuivauspussit

Onko kenelläkään jo käyttökokemuksia Dryzone kuivauspusseista?

Toimivatko ne niin kuin mainostetaan ja paljonko pussipari painaa?

Jos hyöty/paino suhde on sopiva suunnittelen niiden ottamista vaellukselle.

Vastaukset suomeksi tai savoksi.

akuusist

Joululahjaksi sain vuosi-pari sitten.

Toimii ihan hyvin, mutta painaa paljon. Eivät ole nyt käsillä mutta veikkaisin 800g/pari. En ottaisi reissuun mukaan.

Tehoainetta, eli silica-geeliä saattaa saada apteekistakin.

Sitä vaan pieni määrä sopivaan pussukkaan (sukkahousuista) .En ole vertaillut kuivatustehoa muihin metodeihin, esim. kuumalla

vedellä täytettyyn juomapulloon. Jostain relaan/rakan kätköistä

pitäisi löytyä threadi "kamojen kuivatus talvella" tai vastaavaa.Alpo

karhurj

Eikös Erälehti kirjoittanut noista pienen artikkelin jokun aikaa sitten. Taisivat kehua, että läpimärät kengät olisisvat kuivaneet kahdessa tunnissa.

Aeria gloris.

Kiikonen

Jos ne tosiaan toimii, niin voishan ne olla ihan nerokkaita käyttääkin.Ehkä kuitenki teen itte ennemmin, mutta eikös silicageeli oo jollain tapaa myrkyllistä tai haitallista? Jostain oon saanu tällästä päähäni. Silicageeliähän käytetään kengissä sun muissa myyntipaketeissaan. Sitten pysyy kengät kuivina kaupan hyllyllä... Ja siinä pienessä silicageelipussissa lukee, että "Do not eat!" Elikkä onko aine muuten myrkyllistä, kuin syötynä? Paljonkohan mahtaa maksaa tuo silicageeli vaikka apteekista ostettuna?Erälehti ainaki kauppaa noita siinä EräShopissaan. Mitäs maksoivatkaan... jotaki 60 euroa per pari.

Pahoittelen pitkää ja sekavaa vastausta.

Mygg

HalDi wrote:
Ja siinä pienessä silicageelipussissa lukee, että "Do not eat!" Elikkä onko aine muuten myrkyllistä, kuin syötynä?
Silica geelissä ei ole myrkkyä mutta se on silti haitallista. Se imee ja sitoa vettä itseensä, 40% oman painon verran. Jos siis syöt silica geeliä, se kuivaa vatsasi. Se voi myös sisältää väriainetta joka vaihtaa värinsä kosteuden mukaan, ja tämä väriaine voi olla vaarallinen.

Joutenkulkija j...

Kiitokset asiallisista vastauksista.Erälehden tarjouksen perusteella kyselinkin niiden pussien ominaisuuksia.

Tuo pussien paino on liikaa vaelluskäyttöön, joten jätän unohdan asian.

Kiikonen

Joo, ilmeisesti painavat liikaa. Mutta sitä itte väsäämistä vois kyllä kokeilla. Tehdä vaan ihan pieniä pusseja.Ja tuli kans mieleen, että kuinkas pussit sitten kuivuvat, kun ovat ensin imeneet vettä itseensä? Ovatko kertakäyttökamaa aina retkeä kohden? Jos vaikka ajattelee sateista, märkää ilmaa ja siitä kuivattelee vaatteita tai kenkiä tms. ja ongelmaksi tulee se, että pussit jäävät märiksi. Mahtaa tuoda kans reippaasti lisäpainoa, kun on imeny vettä.

Pahoittelen pitkää ja sekavaa vastausta.

JariK

Painavat ne on niinkuin tossa jo todettiinkin...Mutta ei niin painavat etten niitä ahkion pohjalle heittäisi.Miksikö?No noi pussit uskaltaa kuivata nuotiolla tai kamiinan kyljessä ilman että on kokoajan pelko p___ssä hyvien ja kalliiden kenkien tuhoutumisesta.Imukyky on kokemuksieni mukaan ihan hyvä, paremmin niillä monot kuivuu kuin muilla poppakonsella, sähköverkon tavoittamattomissa.TelemarkKaajaPS: Free Heels myi niitä Ski Expossa tarjouksella, en tiedä onki niitä vielä jäljellä...

TeleM

Juu pelittä ne Biggrin

Jatkuvassa käytössä ollut.

Kun on lämpömuokattavat monot

ei tarvi pelätä...

Sisäkenkä n. tunnissa kuiva sisätiloissa.

Esim. alppi reissussa aktivoin ne päivisin patterin päällä ja kuivattelin 2 paria helposti viikon päivät. Teho alkoi siinä viimeisenä kertana heiketä jo

mutta kuivax tuli.

Jos on ahkio matkassa en harkitsisi.

Mukaan ehkä ylimääräinen minigrip pussi, ettei kostu ahkiossa matkalla jos pukkaa suojakelin.TeleM

Hätäkö tässä... Valmiissa mailmassa!

Anonyymi

Tuli testailtua semmoisia tee-se-itse malleja syksyllä, ja kyllähän ne mukavasti kosteutta imee. Olen kyllä sitä mieltä, että ne kaupalliset versiot on ihan sikahintaisia, josta syystä jotkut onkin tehnyt niitä itse.

akuusist

Laitoin dryzonet kokeeksi kuitenkin reppuun eikä se  paino niin pahalta tuntunut. Päivällä kun kuljetti niitä makuupussin sisällä niin helpottui sekin kuivatushomma. Oikeastaan aika näppärät laitteet.

Alpo