1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Jussi79
Vesitiiviit PMR-puhelimet?

Olen etsinyt vesitiiviitä (eli IPx7 luokitus) PMR-puhelimia. Käyttö tulisi muun käytön ohella myös melontaan, eli siksi vesitiiviitä, eikä vain roiskevesisuojattuja, joita esim. Cobralta löytyy alla 100 euroa/ pari hintaan. Toinen vaihtoehto olisi käyttää vesitiiviitä pusseja silloin kun on riski puhelimen upotuskastumiselle, mutta helpompaa olisi, kun puhelin itse olisi vesitiivis.

Vesitiiviyden ohella pitäisi toimia AA/AAA akuilla ettei tarvitse raahata lisää erilaisia latureita reissussa mukana. Oikein muita vaatimuksia en tähän hätään osaa nimetä. Hintakatoksi ajattelin noin 200 euroa / pari, mutta löytyykö tuohon hintaan?

Ainut kuluttajahintainen malli minkä löysin oli Doro wr91x pro (esim. http://cdon.fi/kotielektroniikka/doro_wt91x_pro_-_black-966229), mutta tuohon eivät käy AAA-akut.

Teollisuuskäyttöön löytyi Alan HP-450L 2A (esim. http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?valikko=pmr&sivu=pmr.hp450&tuote=Y, mutta tuossa parihinta nousee jo lähelle 400 euroa.

Eli mitä vesitiiviitä PMR-puhelimia löytyy?

Kasakka

No voi räkä. Tommoset dorothan ois tosi kovat! Itellä on muutama pari Cobria ja viime melonta reissulla mukana kulkivat päiväluukussa sellaisenaan. Eipä ole heittää mitään vesitiiviitä vaihtoehtoja, mutta ajatuksia kuitenkin.

Alanit on varmaan turhan raskaat ja kalliit. Vetten päällä kuulunee dorot aivan yhtälailla. Lähetysteho kun on kuitenkin sama. Toisekseen tuli mieleen, että vaikka pemarit olis veden kestävät olis myös kiva jos ne kädestä luiskahtaessaan kelluis, jota tuskin tekee niin Doro kuin Alankaan. Doroihin kun asentelis pienen kelluttimen niin ei menis pohjaan...  Tosin siinä tapauksessa taitaa tuo vesitiivis pussi ja normi pemarit ajaa saman asian.

Tämmösiä ajatuksia....

Anonyymi

Voipi olla että kovin edullisesti ei aidosti vesitiiviitä saa, saati että tosiaan olisi nwe AA/AAA akustot. Yleensä ammattimalleissa on kiinteät omat kaut, ja hintakin sen mukainen. Ja suurin osa niistäkin kai vaan roisketiiviitä. Pussi lienee tuon kelluvuudenkin vuoksi hyvä idea, ja silloin ei laitteen omasta vesitiiviydestä tarvitse maksaa.

Kannattaa vilkaista myös ulkomainen tarjonta, ainakin nuo kalliimmat mallit on siellä selvästi Suomen hintoja edullisemmat. Esim. Saksalainen http://www.thiecom.de/ (olen jokusen kerran tuolta itse tilannut, ihan luotettava kauppa, joskaa toimitukset ei välttämättä ole kovin nopeita).

teesaa

Hanki meri-VHF luurit. Kestää, säästää, on IP-7, toimii kahdella teholla ja bonuksena hätäkanava 8.

Wannabe mies monessa lajissa!

MrKnowItAll

Mikä on hätäkanava 8?

Meri-VHF kanava 8 (156,400 kHz simplex) on varattu (kauppa)alusten väliseen liikenteeseen. Kansainvälinen kutsu- & hätäkanava on 16

Meri-VHF on hyvä valinta, käsiluureissakin on 5 W teho. Haittapuolena on tietysti se, että jokaisella käyttäjällä on oltava radiopuhelimen hoitajan todistus. Jos meri-VHF:fiä alkaa käyttämään ihan uunona, jää todennäköisesti melko pian kiinni, sillä niitten käyttöä valvotaan sentään jonkin verran.

MissäOnJJ

MeriVHF voi mennä maalla liikuttaessa jonkun muun radioalueen päälle, joten ovat kiellettyjä käyttää maissa. Maalle on omat VHF puhelimet.

Lupa liikkuu nykyään nimellä SRC-todistus.
Jos lupaa ei aio hankkia, niin kannattaa ainakin lukea ficoran sivuilta kanavat millä pölpöttelee jotta pienentää mahdollisia ongelmia tai sakkojen saamista.

teesaa

Öhöm...jaoin vissiin kanavaluvun kahdella....kröhm...annettakoon anteeksi. Mutta silti meri-VHF luuri on useimmiten vesitiivis, kahdella teholla (1W ja 5 W) ja maksaa jostain syystä maa-VHF luurista yhden kolmasosan.

Wannabe mies monessa lajissa!

MrKnowItAll

Maksaa kolmanneksen siksi, että kyseessä on kansainvälinen standardi ja valmistusmäärät ovat suuria ja kilpailu kovaa.

Puhelimia muistaakseni kysyttiin melontakäyttöön, meri-VHF puhelimia saa käyttää vesillä.... Mutta vain vesillä...

Kasakka

Ihan asiasta kukkaruukkuun niin halusin vaan tulla tänne tuulettelemaan kun pidettiin mamman kanssa 27 kilometrin pmr yhteys. Hienosti kuulu Cobrat Riisitunturilta Rukan juurelle mökkiin. Jeps... ei mulla muuta  :lol: