1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Webel
Vaikkojoki

Olisi tarkoitus lähteä toukokuussa Vaikkojoelle. Onko joki melottavissa kumiveneellä (7 hengen) toukokuussa, vai valitaanko suosiolla kanootit matkantekovälineiksi ?

Mygg

Tästä löydat reittiselostus ja kartta, ja valokuviakin.
www.vaiko.net

Suosittelen kanootit, voipi nimittäin olla pikkasen kapea joki kumilautalle. Olen melonut vain osan Vaikkojoesta, mutta välillä se oli niin kapea, että kaatunut puu yltää toiselle rannalta toiselle. Ja paljon majavia siellä on, joten puihin saattaa muutenkin törmätä.

Fenix

Vaikkojoki on ihan miellyttävä meloo. Käytiin kajakeilla viime kesänä pariin otteeseen. Ehkäpä kuitenkin kajakki tai kanootti ennemmin kuin kumibotski.

Mygg

Kyllä on kaunis joki, suosittelen siis lämpimästi! Todella hienot maisemat, välillä tuntuu kuin olisi jossain Mississippi-Deltassa kun on niitä pystyyn kuolleita puita. Sitten on suomaita, majavan patoja, jne.

Webel

Kiitokset vastauksista....
Kanootit varattu reissuun.
Saa nähdä montako kertaa kanootin pohja osoittaa kohti taivasta, matkassa muutamia noviiseja  Smile

Fenix

Meiilä oli kanssa kaksi noviisia mukana. 11-vuotias ja 14-vuotias poika melomassa suurinpiirtein ja ekaa kertaa kumpikin. Hienosti pärjäsivät! Joten ei pelkoa puolikkaista eskimoista, luulisin....

Juge
Käyttäjän Juge kuva

Tuli viikonvaihteessa melottua läpi ja ajattelin päivitellä tilannetta.

Mukava joki, paljon pienehköjä koskia. Harmi vaan että yläosa 'kunnostettu' kalastusta varten = padottu lähes umpeen. Tuli keikuttua kivillä muutamaan otteeseen. Kuulemma menossa oikeuteen koko juttu. Korkealla vedellä vielä ok, mutta kesällä ei helposti pääse läpi. Alaosa Makkarasärkältä asti on helposti melottavissa tälläkin veden korkeudella. Monta hyvää leiripaikkaa matkan varrella.

Keyritynjoella tuli kokeiltua vajaa kymppi ja se oli myös aika ummessa.

Ens kerralla kevät tulvien aikaan...