1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
maramelo
soutu nousuun, mutta mistä vene

Kierrokset kiinnostaa ja kun näyttävät pitäytyvän perinteissä ja savolaisessa soudussa niin ei auta. Mitähän maksaa savolainen yksikkö puinen soutuvene ja mistä niitä saa hankittua? Vaneria vai mahonkia? Onko kenelläkään kokemusta lasikuituisesta vastaavasta? Kumpi aloittelijalle parempi, kiinteä- vai liukuvapenkkinen? Nämä savolaiset käsinveistäjät taitavat olla niin perinteisiä partoja ettei niillä ole nettiosoitteita ja www-sivuja, vain lankapuhelin tuvan nurkassa! Kiitos etukäteen.

Penalty

Aivan varma en ole nykyisistä puuveneiden hinnoista, mutta voisin kuvitella, että noin 2000 euroa tänä päivänä. Veneitä valmistaa useampikin valmistaja, joitten listan löydät esim. Kalevan Kierroksen foorumilta. Suurin osa valmistajista sijaitsee Mikkeli-Sulkava-akselilla.Veneet ovat useimmiten valmistettu mahonkivanerista, mutta kuusivaneristakin saa. Kannattaa ehdottomasti asentaa liikkuvapenkki vaikka olisi aloittelija. Liikkuvasta penkistä saapi enemmän irti eikä pakarat vuoda verta Sulkavan soudun jälkeen. Kannattaa soitella noille valmistajille hyvissä ajoin, jos meinaa ensi kesänä soutaa uudella veneellä. Niitä harvemmin saa suoraan hyllystä.
T:Mika

juhaple

Kokeilkaahan intiaanikanoottia soutulaitteella. Hommasin kesällä ko vehkeet ja homma toimii mielestäni erittäin hyvin. Harmittaa vaan kun en ostanut kevlaarkanoottia. Tilasin täältä soutulaitteen ja airot : http://www.rowingrigs.com/index.html. Soutulaite ja airot ovat erittäin hyviä ja pelaavat hyvin yhteen. Savolaisveneissä (kilpa) on mielestäni se vika ettei niitä voi oikeen käyttää mihinkään muuhun. Ja jos laitat liukupenkin, niin airot ovat heti eri paria. Eli liian lyhyet. Kanootti + soutulaite painaa n 40 kg , soutuvene 60 - 100 kg.

Nyt soutaminen on riittävän kevyttä, että voidaan puhua kuntoilusta. Ja jos haluaa lähteä vasikka Oulankajoelle niin homma onnistuu samalla vehkeellä.

Lill-Klas

Ruotsissa on laaja valikoima soutuveneitä http://www.row.nu/produkter.asp ja kovia soutajia http://www.kustrodderskan.se/eng/

Lill-Klas - muskeliveneilijä

Fama

Innostuin itse soudusta viime vuoden syksyllä ja hankin 6,4metriä pitkän "sulkavalaisen" savolaismallisen yksinsoutupuuveneen liukupenkillä.  Varsin veneen Pauli Parkkiselta (Sulkavalta), joka teki veneen mahonkivanerista. Kävin itse hakemassa veneen maaliskuussa ja soutuharjoittelut aloitin kesäkuussa.

Soutu tuntui heti todella hienolta tavalta liikkua luonnossa! Tein useita noin 20 -30 km soutulenkkejä kesän aikana ja osallistuin mm. Karelia-soutuun (n.250 km). Olen aiemmin harrastanut juoksumaratoneja, mutta voin todeta, että soutu se vasta on hieno laji. Koko keho saa aerobista liikuntaa ja mieli voi hyvin.

Ohjeeksi veneen hankkijoille sanoisin, että oman veneen saa parhaiten hankittua soittamalla Pauli Parkkiselle Sulkavalle tai muille alueen veneentekijöille.Mun veneen hinta oli kaikkine hienouksineen n. 2.000 euroa.

maramelo

Kiitos hyvästä neuvosta. Mutta milläs tälläistä 6,4 metriä pitkää venettä kuljetellaan tapahtumasta toiseen? Kulkeeko auton katolla? Vai pitääkö olla traileri? Minkälainen on tälle sopiva traileri?

Penalty

Vene kulkee mainiosti auton katolla. Taljoilla kiinni kattotelineisiin ja vielä edestä köydellä kiinni auton keulaan. Yleensä tarvii jonkun kaverin aina nostamaan, mutta onnistuu myös yksinkin. Trailereitakin näkyy, mutta niihin joutuu yleensä aina tekemään omia virityksiä, jotta mahonkivenettä kärsii kuljetella. Peräkärry on yksi vaihtoehto myös.

nilakka

Mua kiinnostas retkisoutuun vene.
Eli jos siinä on neljä aironpaikkaa, niin alumiiniputkista kehikko ja pressusta kuomu ja majoitusongelmakin ratkeaa...

Venemessuilla tais vielä vuosi sitten olla tarjolla Veto 5 nimellä kulkevaa versiota, johon sai tuon kuomun lisävarusteena ja kovasti mainostivat hyväsoutuiseksi.
Tämän sai myös moottorivarustuksella.
Harmi,ettei peliä voinu missään kokeilla.

Fama

[quote author=maramelo link=topic=15193.msg103810#msg103810 date=1160918206]
Kiitos hyvästä neuvosta. Mutta milläs tälläistä 6,4 metriä pitkää venettä kuljetellaan tapahtumasta toiseen? Kulkeeko auton katolla? Vai pitääkö olla traileri? [b]Minkälainen on tälle sopiva traileri?[/b]Yksinsoutuvenettä ei missään tapauksessa saa/voi kuljettaa trailerilla, sillä köli on erittäin herkkä kaikille kolhuille jne. Paras ja ainoa tapa kuljettaa venettä on auton katolla kattotelineillä. Sen nostamiseen tarvitaan tosin aina toisen apua.

nilakka

Jos kevytsoutuista Savolaista venettä vois ehdottaa,niin Meurasalo Keiteleellä on sen alan kova sana.
Yhteystiedot näköjään löytyy Goolettamalla nimi: veneveistämö  Meurasalo.

maramelo

Kiitoksia hyvistä vinkeistä. Nyt on sulkavalainen yksikkö hankittuna ja ihan kohta pääsee kokeilemaan. Kuitenkin vielä askarruttaa, mikä on airojen oikea pituus ja kuinka paljon niiden pitää mennä limittäin? Veneen pituus on 6,5m ja leveimmältä eli hankainten kohdalta 1,2m.

Plo

Mielenkiintoinen vekotin, joku väitti rakentaneensa viikossa. Ei kai tuolla merelle uskaltaisi, mutta Suomen suuret sisävedet tuolla kiertäisi pienellä työllä, luulen.  

http://www.clcbhttps://forum.fyneboatkits.co.uk/viewtopic.php?

https://forum.fyneboatkits.co.uk/viewtopic.php?pid=1251

fillarit

[quote=juhaple]Kokeilkaahan intiaanikanoottia soutulaitteella. Hommasin kesällä ko vehkeet ja homma toimii mielestäni erittäin hyvin. Harmittaa vaan kun en ostanut kevlaarkanoottia. Tilasin täältä soutulaitteen ja airot : http://www.rowingrigs.com/index.html. Soutulaite ja airot ovat erittäin hyviä ja pelaavat hyvin yhteen. Savolaisveneissä (kilpa) on mielestäni se vika ettei niitä voi oikeen käyttää mihinkään muuhun. Ja jos laitat liukupenkin, niin airot ovat heti eri paria. Eli liian lyhyet. Kanootti + soutulaite painaa n 40 kg , soutuvene 60 - 100 kg.

Nyt soutaminen on riittävän kevyttä, että voidaan puhua kuntoilusta. Ja jos haluaa lähteä vasikka Oulankajoelle niin homma onnistuu samalla vehkeellä.[/quote]

Oisi tosiupeeta nähdä kuvaa tuosta venekanootistasi...

 

Mulla on ihan perus- Näpsä soutuvene, jolla liikuskelen vesillä.

Harrastan kalastusta ja jos olisi vähän kevyempi vekotin, johon saisi retkikamatkin mukaan, voisi olla soutukanootilla houkuttelevampaa lähteä vähän kauemmaksikin ...

 

Suomen Melonta-...

Tervetuloa uuden harrastuksen pariin. Täältä löydät tietoa kilpailuista ja muusta soutuun ja melontaan liittyvästä: http://www.melontajasoutuliitto.fi/

Lill-Klas

Ruotsalaiseen Linder alumiinikanoottiin löytyy oma soutulaite http://linder.se/produkter/kanottillbehor/roddrigg

Konekesko on Linder-maahantuoja.

 

Markku_M

mitenköhän tällänen konsepti toimis; http://virusboats.jimdo.com/yolette/

tai vähän lepeempi, retkeily yms. käyttöön  http://virusboats.jimdo.com/yoles/yole-club/