1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
tomizu
aloitteleva vesiihiihtäjä

Siis tuli hankittua tuosta lidl:istä vesisukset uuden veneen perään, joka on pulpettivene ja 65hv moottori joten sen puolella ei pitäs ongelmia olla, mutta kun ei oo mitään tietoa mitä pitää tehä että että hiihtäminen onnistuu joten hiihtäneet kertokaa ohjeita. kannattaako opetella yhelä vai kahela suksella? kaatumisen jälkeen ei voi kun lähteä veestä mutta jos haluan yhelä suksella niin puotetaanko toinen suksi vauhdissa vai jätetäänkö se veneeseen suosiolla?

Eipä tässä muuta, innolla odotan vinkkejä  Biggrin

Mikko

Aloita kahdella suksella ja kun se alkaa onnistumaan, niin siirry yhteen sukseen. Itse tykkäsin ainakin enemmän hiihtää yhdellä kuin kahdella suksella. Ei pääse nääs sukset leviämään ja pystyy ottamaan tiukempia mutkia.
Aluksi yhdellä suksella hiihto on varmasti helpompaa, jos lähdet kahdella suksella ja potkaiset toisen suksen pois. Aikoinani hiidellessäni, hommaa harrastettiin tuon kokoisella koneella ja kyllä se yhdellä suksella lähteminen vedestä tahtoi aina olla sellaista taistelemista. Tosin kone saattoi olla jo vähän laiskan lainen. Kannattaa sitten kasella hiukkasen sitä, mihin suksen pudottaa. Saattaa olla ongelmia löytää sitä vedestä ja ruuhkaisella alueellta, toinen saattaa ajaa päälle. Me teimme aikoinamme siten, että toinen vene toimi tukikohtana ja suksi potkaistiin sopivasti tämän edessä. Monesti suksi saatiin tulemaan nätisti ihan veneen laidan viereen, josta se pystyyttiin poimimaan kyytiin.

tomizu

tuossa käytiin testaamassa niin toisella yrityksellä pääsin kahela suksella ylös ja muutamien yritysten jälkeen meni jo aika hyvin. yhelä suksella lähösstä ei tullu mittään ko se suksi meni mihin sattuu. tasapaino oli kuitenki niin huono että en vielä toissta suksea uskaltanu jättää pois ja merelä hiihdettäessä on vähän enemmän tilaa Wink