1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
veke
Melontakohteita eteläsuomessa...vinkkejä?

Moi,

olisiko antaa vinkkejä hyvistä melontakohteista maksimissaan n. 300 km etäisyydellä Helsingistä?

Kaksi henkeä inkkarilla, kummatkin sunnuntaimelojia, kyseessä viikonloppureissu ja majoittuminen teltassa. Ohessa hieman kalastellaan.

Kasperi

Oisin sanonu että Suomenlahti ja Itämeri, mutta ne vaatii vähintään peitteen inkkarille.

DanSteely

Wanha vitonen

Pientä koskea myös matkassa, mutta perustaidoilla selviää kyllä hyvin... Maisemat ovat kauniit ja matkalla on hienoja leiripaikkoja.

http://www.jamsek.fi/matkailu/luonto_ja_aktiviteetit/veneily_ja_vesistot/wanhan_witosen_melontareitti/

HL 40

Retkimelonta -kirjassa on paljon hyviä vinkkejä melontapaikoista koko maassa. Kirjastoista löytyy - ja tietysti kirjakaupoista.

Raid

Väliväylä Luumäeltä Kymijoelle voisi olla leppoisa.

hear

Täällä on ollukin jo pidemmän aikaa hiljaista mutta koitetaan...

Mahtaako kellään olla kokemuksia Kaartjoen tai Puujoen - Vanajan melontareiteistä Hämeessä? Onnistuuko vuokraaminen (inkkari), mistä olette lähteneet liikkeelle jne.

Josie

Oravareitti Juvalta Sulkavalle http://www.oravareitti.net/ Virtaavaa vettä ja mukavia maisemia.

smo

[quote author=hear link=topic=30186.msg194873#msg194873 date=1317478533]
Täällä on ollukin jo pidemmän aikaa hiljaista mutta koitetaan...

Mahtaako kellään olla kokemuksia Kaartjoen tai Puujoen - Vanajan melontareiteistä Hämeessä? Onnistuuko vuokraaminen (inkkari), mistä olette lähteneet liikkeelle jne.Kaartjoki oli aika kivinen ja mutkanen matalan veden aikana muutama vuos sitten elokuussa tollaselle reilut 5M pitkälle V-pohjaiselle merikajakille. Vois kuvitella sen olevan ihan hauska inkkarilla. Time Out nimisestä firmasta saa kalustoa. Reitille sanottiin ajaks 4-6 tuntia, mulla meni reilut pari tuntia.

hear

Kiitoksia vastauksista!

FiSaja

MobiHiidessä http://www.joensuunkauhojat.net/mobiHiisi/ on runsaasti retkikohteita.Siellä ei ole suoranaisia reittikuvauksia, mutta tokihan reittejä on helppo keksiä, kun retkisatamat, koskien ohitukset yms. ovat tiedossa.

tummi

Tuossa on Etelä-Suomessa olevia melontareittejä. Suurinosa on jokimelontaa, mutta järviäkin löytyy.

www.melontareitit.com

akpoika

Tainionvirta Hartolasta Sysmään parin tunnin ajomatkan päässä pk-seudulta on kokemattomammallekin sopiva kohde viikonloppuretkeksi tai osittain melottuna päiväretkeksi. Kanootit saa vaikka Maahisen Mukista ja Melasta vuokralle, eikä tarvitse itsellä olla mahdollisuutta kanootin kuljettamiseen. Kävin itse tuon pätkän melomassa kuuden hengen porukalla viime viikonloppuna ja retkestä voi lueskella tarinaa ja katsella kuvia alkaen tämän linkin jutusta (jaettu kolmeen osaan): http://akpojanblogi.blogspot.fi/2016/08/tainionvirran-melontaretki-13-14...

akpojanblogi.blogspot.com

Kaitsu

Kymijoki Inkeroisista Ahvenkoskelle. Täällä kosket helpompia kuin läntisemmässä Langinkosken haarassa (joka on muuten Suomen hienoimpia koskimelontareittejä), ja kalaluvaksi voi osta viehekalustusluvan rinnalle Keski-Kymijoen luvan, joka kattaa kosket Inksasta Hirvikoskelle. Kalaa on ahventa, kirjoa, lohta, taimenta, kuhaa, haukea, harjusta sun muuta. Matkalla myös hyviä yöpymispaikkoja.

No joo, vastasin näköjään sata vuotta vanhaan kysymykseen.