1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Merisurffaus kosken korvikkeena ?

Tervehdys !Harrastetaanko suomessa paljon aalloilla surffailua koskimelontakalustolla ?Jos kyllä niin olisiko missään etelä-suomessa hyvää rantaa missä tällaista olisi hyvä/turvallista/kiva harrastaa ?Ja tietty vielä parempi jos on tietoa jostakin heebosta joka voisi vaikka tarvittaessa hieman opettaa kajakkisurffausta (oletan, että poikkeaa jonnin verran koskessa liikkumisesta), oon vaan kuullut, että on aika hauskaa hommaa jos olosuhteet on kohdallaan.

Anonyymi

Tässä olisi artikkeli aiheesta ruotsiksi:

http://www.utsidan.se/ddb/paddling/artiklar/403.htmKunnon tuulet alkaa yleensä vasta syksyllä.

Yyteri varmaan toimisi etelä-Suomessa, kun siellä muutenkin surffaillaan? Ehkä Nallikari Oulussa?

Anonyymi

Löysin tuon artikkelin kommenteista tällaisen linkin, eli kokonainen meren aalloilla kajakilla surffausfoorumi! Siellä oli joillakin hienoja videoklippejäkin ja kuvia. Kannattaa kattoa jos vaan peruskoulun ruotsinopit on yhtään hallussa.http://www.paddla.nu/viewforum.php?forum=1

Anonyymi

Kiitos linkistä, ihan hauskan näköistä puuhaa.Ei kai se auta kuin löytää sellainen sopiva paikka missä voisi kokeilla (ja missä olisi pelastajat lähellä). Aukkopeitteestä ei kuulemma oo paljon apua jos aalto murtuu päälle, tosin voihan sitä reenata vähän pienemmällä kelillä näin aluksi Blum 3Kunhan nyt vaan jäät lähtisi ja vesi hieman lämpenisi...

Anonyymi

Suomen lainelautailu- ja kajakkisurffipaikat ovat harvalukuiset koska rannikkomme on täynnänsä erilaisia saaria ja matalikkoja. Pori ja Hanko ovat aalloissa pelehtimiselle sijainniltaan edullisimmat, mutta paikkoja löytyy kuulemma myös Lohtajalta, Oulusta, Kokkolasta ja Porkkalasta. Ajo- ja keliohjeita voi haeskella laikkaroitsijoiden keskustelufoorumista http://www.kallio.org/onshore/

Anonyymi

Olen surffannut täällä Oulun suunnalla merellä. Myötäaaltoon on mukava surffata kun nopeus on huimaa ja keula nousee "ilmaan".

Anonyymi

Missä tarkalleen JPEP? Millä tuulella?

Onko jotain erityisniksejä?

Anonyymi

Mitä noin yleensäkin pitää ottaa huomioon kun ekaa kertaa menee kajakkisurffaamaan jonnekin suomi-aaltoon?Minne asti pitää ensin meloa, murtumakohdan yli arvatenkin? Kuinka koskarilla saa parhaiten aallon kiinni?

Anonyymi

Lainelautailukokemuksella voi sanoa ainakin ettäYleensä pitää ottaa huomioon oikea tuuli. Lähes kaikki suomen lainepaikat vaativat ennemmän kuin puoli päivää kestänyttä yli 12m/s keskituulta samasta suunnasta. Joillakin paikoilla on lisäksi omia ankariakin erityisvaatimuksia tuulen tarkasta suunnasta ja vedenkorkeudesta.Jos olet niin onnekas, että satut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, saat huomata, että selkeää laineiden murtumiskohtaa voi olla vaikeaa löytää, koska tuulisen meren aallokko on epäsäännöllistä ja tuuli murtaa laineet missä sattuu. Sopiva paikka aallon kiiniottooon löytyy kokeilemalla: jos menet liian kauas, aalto ei murru kunnolla/riitävän jyrkästi ja kauan, jos menet liian lähelle rantaa, aalto on murtunut ennen kuin koko hupi on edes ehtinyt alkaa. Helpoimmin kuitenkin pystyt ottamaan jo murtumisen aloitteneen aallon, koska siinä oleva vaahto tempaisee kajakin mukaansa.Murtumattoman aallon ottamisessa tärkeimpiä ovat sijaintisi aallon suhteen ja spurtin ajoitus. Jos olet sijoittunut oikein, pääset aallon matkaan ihan parilla rivakalla melanliikkeellä, jos olet kauempana kohdasta, jossa murtuminen alkaa, tarvitset enemmän vauhtia. Melontaspurtti pitää aloittaa kun takaasi tuleva aalto alkaa nostaa kajakkia. Spurtin ripeys ratkaisee. Surffin aikana näyttäisi sopiva takanoja takaavan pidemmän kyydin (vältetään nose dive)Isommalla kelillä sinulla voi olla vaikeuksia päästä kyllin kauas rannasta, koska murtuvat laineet kaappaavat sinut mukaansa ennenaikaisesti. Olen näähnyt kajakkisurffaajien ottavan vauhtia aallon tullessa vastaan ja sitten etunojalla painavan kajakin aallon läpi, mutta en todellakaan tiedä miten suurista muruvista laineista näin selviää. Jos helposti onnistuu, kannattasi varmasti jotenkin kiertää niitä kohtia, missä voimakkaimmin aaltoa tulee vastaan ulapalle mennessä. Siperia opettaa. Kajakinmokkeloosi kyllästyneenä voitkin sitten marssia lainelautakauppaan.Jos olet superonnekas, tuuli tyyntyy. Muutaman tunnin voit nauttia säännöllisesti murtuvista laineista.

Anonyymi

Kiitos selityksestä. Pitäisi päästä joskus kokeilemaan niin tietäis sitten enemmän. Ehkä kuitenkin odottelen vielä vähän meriveden lämpenemistä.

Anonyymi

Onko tullut tältä kesältä kokemuksia tästä aiheesta? Kiinnostuneena lukisin niistä.

Anonyymi

Biggrin Olin tossa toissapäivänä Hangossa melomassa ja oli aika kivaa. Aallot oli kohtalaisen kokoisia (sen verran että tyttöystävä tuli merisairaaksi). No eilen sitten rupes tuuleen oikein kunnolla, ainakin näin sisämaan kasvatin silmin, ja mentiin Tullirantaan uimaan. Siellä olikin oikein kunnon aallot ja ainakin uimalla aalloissa polskiminen oli IHAN VITUN NASTAA! Surffareita oli paljon, mutta yhtään kajakkia en nähnyt. Luulenpa että kyseinen uimaranta olisi yksi Suomen parhaista paikoista myös koskarilla leikkimiseen, koska ulappa aukeaa heti rannasta. No, joka tapauksessa vesi oli superlämmintä ja kokemus kesän parasta antia. Suorastaan vitutti palata tänne sisämaan kuivaan kaupunkiin, missä ei ole edes järveä. Jos Hangossa olisi talvella lunta, niin muuttaisin sinne!

Anonyymi

Meloin viime viikolla kovassa aallokossa. Meno oli kuin vuoristoradassa. Meloin avomerellä ja meno oli hidasta vastatuuleen mentäessä, mutta ikinä ei melonta ole vielä niin lystiä ollut Smile Oli mahtava tunne kun merikajakki laskeutui aaltoa alas ja pohjalla toinen aalto tuli aina kannen päällä. Onneksi en melonut sivutuulessa.Suosittelen!Syksymmällä aion mennä tähän lähelle yhteen rantaan, jossa on matalaa. Siellä aallot "nousevat" korkeammiksi.

Anonyymi

nyt olis hyvä tuuli eikä vesikään kamalan kylmää

Anonyymi

Nyt on Porissa surffikeliä torstai-illasta ehkä lauantaiaamuun saakka.

Saattaa olla käsillä vuoden parhaat laineet.

Anonyymi

Onko melojia näkynyt aalloilla?

Meilläpäin odotellaan länsituulta... etelätuuli ei osu rantaan.