1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Hamsteri
50 kiloa, 160 senttiä, mikä kajakki?

50 kiloa, 160 senttiä.

Noihin naisenmittoihin pitäisi jotain löytää. Mieluummin edullinen kuin kallis, muovinenkin käy hyvin, jos se laskee hintaa.

Mistä lähteä kokeilemaan? Miten esimerkiksi Prijon Catalina? 

M-J-B

Koskeen / jokeen / järveen / saaristoon / merelle?
Päivä- / viikonloppu- / viikkoretkeilyyn? Yksin / seurassa? Erähenkisesti / urbaanisti?
Melontakokemus ja taidot (nykyiset ja tavoitetaso)?
Tavoitteet (hissuksiin lintubongausta / vauhdilla pitkälle / huonoa keliä ei olekaan)?

Hamsteri

Olipa huono avaus. Sori.

[quote author=M-J-B link=topic=31099.msg176408#msg176408 date=1272895995]
Koskeen / jokeen / järveen / saaristoon / merelle?
Päivä- / viikonloppu- / viikkoretkeilyyn? Yksin / seurassa? Erähenkisesti / urbaanisti?
Melontakokemus ja taidot (nykyiset ja tavoitetaso)?
Tavoitteet (hissuksiin lintubongausta / vauhdilla pitkälle / huonoa keliä ei olekaan)?Melontakokemus on vähäinen ja koostuu lähes pelkästään kaksikolla tehdyistä retkistä. Kaipa noita useampi viikko on yhteenlaskettuna. Peruskurssi on käyty. Kokemus oli huono, pelottava. Kurssilla oli niin tuulista, että porukka kaatuili. Ja kun tuollainen keijukainen pistetään ensimmäistä kertaa istumaan ylisuureen yksikköön kovassa puhurissa, niin eihän se hyvältä tunnu. Silti kuulostaa vakavasti nyt siltä, että yksikköä tekisi mieli.

Kajakki tulisi retkeilykäyttöön ja auringonlaskujen katseluun Saimaalle, siis sileälle vedelle. Kamaa pitäisi saada mukaan se, mitä nyt yön yli retkiin tarvitsee.

Pitkälle ei tarvitse päästä, mutta vähäisten voimien vuoksi kevytkulkuisuus on etu. Kelin odotteluun kärsivällisyys riittää hyvin.

Sen kummempia tavoitteita tuskin on. Pääasia (meille molemmille) on luonnossa liikkuminen ja oleilu. Melontakin on toki hurjan mukavaa, mutta tuskin meistä kumpikaan miksikään prooksi haluaa. Perusturvallisuusjutut toki kiinnostavat.

Josie

Täällä keskusteltiin pienikokoisille sopivista kajakeista viime syksynä. Selaa sekin keskustelu.

RTM Ysak, Star 500, Eski 475, Skim Dex, Kap Horn Mini, P&H Vela tai Sirius S, Point 65 X-lite, Goltziana Kitiwec, Valley Avocet, Tahe Greenland... Tutki mallistojen pienimpiä kajakkeja ja käy kokeilemassa. Sillä vain löydät sen, jossa saat hyvän istuma-asennon ja joka tuntuu muuten mukavimmalta - siis ihan vesillä meloen. Pituuden noissa kaikissa pitäisi olla ihan riittävä, ja viikonlopun retkivehkeet mahtuvat kajakkiin kuin kajakkiin.

Tuossa listassa on tosi erityyppisiä kajakkeja - siksipä kannattaa yrittää päästä kokeilemaan ja sitä kautta selvitellä mistä tykkää...

Hamsteri

[quote author=Josie link=topic=31099.msg176412#msg176412 date=1272902975]RTM Ysak, Star 500, Eski 475, Skim Dex, Kap Horn Mini, P&H Vela tai Sirius S, Point 65 X-lite, Goltziana Kitiwec, Valley Avocet, Tahe Greenland...Kiitos noista nimistä. Harmi vain, että koemelonnat ovat ruuhka-Suomen herkkua.

M-J-B

[quote author=Hamsteri link=topic=31099.msg176419#msg176419 date=1272952837]
Harmi vain, että koemelonnat ovat ruuhka-Suomen herkkua.Jos Saimaalla on tarkoitus meloa, niin kohtuullisen lähellä on www.melontakauppa.fi Joutsenossa josta luulisi löytyvän ainakin Tahen ja Kajaksportin mallistoa koemelottavaksi.

(Eikä niitä koemelontamahdollisuuksia nyt ruuhkasuomessakaan niin hyvin ole kuin ennen nyt kun se mahdollisuus on B&W:ssä tyystin loppunut.)

Josie

Itse ajattelisin, että kajakki on kuitenkin sellainen investointi, että retki koemelomaan ei ole huono juttu... Mahdollisuuksia järjestyy varmasti Joutsenon ja pääkaupunkiseudun lisäksi esim. Kuopiossa, Muuruvedellä, Nokialla jne. tai sitten jos lähistöltä löytyy melontaseura, niin kannattaa kysyä saisiko heidän kalustoonsa tutustua ja löytyisikö sieltä sopivia koemelottavia.

Hamsteri

Kiitos taas tiedoista!

Selvyyden vuoksi totean, että kajakki siis tulisi puolisolleni. Minulla jo on yksikkö. Tarkoitus olisi vaihtaa kaksikkoretket yksikköretkiin.

[quote author=Josie link=topic=31099.msg176422#msg176422 date=1272957176]Itse ajattelisin, että kajakki on kuitenkin sellainen investointi, että retki koemelomaan ei ole huono juttu...Ei toki ole. Etenkin hyvän melonta-asennon löytyminen olisi tärkeää. Siihen sen sijaan en usko, että peruskurssin käynyt aloittelija pystyisi koemelonnan perusteella sanomaan kajakin ominaisuuksista juuta tai jaata. Mutta ehkä on niin, että jos kajakki heti tuntuu hyvältä, niin se sitten on hyvä. Tiedä siitä.

M-J-B

[quote author=Hamsteri link=topic=31099.msg176423#msg176423 date=1272960549]
Siihen sen sijaan en usko, että peruskurssin käynyt aloittelija pystyisi koemelonnan perusteella sanomaan kajakin ominaisuuksista juuta tai jaata.Niinhän se taitaa olla, että jos liikaa jää miettimään ei sitä ensimmäistä saa koskaan hankittua. Kunhan perusperiaatteet on tiedossa voi koemelonnalla tarkistaa että istuma-asento on hyvä (tai helposti korjattavissa), kantavuusalue on kutakuinkin oiken, ei liian kiikkerä, ei liian tukeva, tottelevainen pienessä tuulessa ja aallokossa. Harrastuksen luonteeseen kuuluu, että kalustoa vaihdetaan muutaman vuoden välein taitojen kehittyessä ja mieltymysten muuttuessa. Oppirahat on maksettava, mutta ei hankinta ole epäonnistunut jos sillä edes yhden kesän suht koht tyytyväisenä meloo. Kun on kolmatta hankkimassa pitäisi jo olla aika hyvä kuva siitä mitä hakee. Halvemmalla saattaa päästä jos lähistöltä löytyy hyvin varusteltu seura, muussa tapauksessa kannattaa ehkä harkita myös käytettyjä niin ei ensimmäiseen ostokseen huku nimeksikään rahaa jos sen vaikka heti syksyllä taas möisi eteenpäin.