1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Apua kajakin valintaan!

Melomaan pitäisi päästä ... mutta mikä olisi hyvä kajakki? Olemme hankkimassa kahta kajakkiyksikköä lyhyille (päivä- ja viikonloppu) retkille. Melominen tulee tapahtumaan pääosin suuriselkäisillä järvillä ja jokia pitkin. Virtaavavesiominaisuudet olisivat plussaa. Melontakokemusta on jonkinverran (aloittelija/harrastaja).Luimme Bear&Waterin valintaoppaasta, että Oasis Expedition ja Poliscimitarr saattaisivat olla sopivia meille. Onko näin? Onko sinulla KOKEMUKSIA noista kajakeista TAI jostain muusta vastaavasta mallista? Kaikki vinkit ja kokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita!

Anonyymi

Anonymous wrote:
suuriselkäisillä järvillä / Virtaavavesiominaisuudet olisivat plussaa. Melontakokemusta on jonkinverran (aloittelija/harrastaja).

On "hieman" ristiriitaiset vaateet : Suurilla selillä suuntavakavuus on tarpeen - jopa peräsintä käytetään. Tai ainakin evää, joka on kajakin peräosan pohjassa ja nostettavissa koteloonsa.Virrassa taas kääntyvyys on A&O. Itse yritin Artisaani merikajakilla myös virrassa. Sen ketteryys on melko hyvä evän ollessa ylhäällä johtuen "banaanimaisuudesta" - köli ei ole pituussuunnassa aivan suora.Mutta: Evälaatikko rikkoutui ensimmäisessä kosketuksessa eikä evää saa enää ulos lainkaan. Laatikko vuotaakin vielä. Peräsimen kanssa virrassa olisi vielä suuremmat onkelmat. Laskiessani pienestä könkäästä alas kajakki yritti tahatonta luuppia takaperin. Olisi tehnytkin sen, ellei perä olisi ottanut pohjakiveen, kun vettä vain noin metri.Kyllä minä valitsisin kajakin niiden virtapätkien mukaan. Onhan sillä sitten hieman tyhmää pitkillä sileillä, mutta vastaavasti hauskempaa virrassa. Eikä vaarannu kalusto eikä henkikulta. Jalointa olisi tietty pitää kahta kajakkia - silloin ne voi olla aika speciaaleja Smile

Anonyymi

Heips,Yleiskajakin löytäminen on aina vaikeaa. Jos aiot isoilla järven selillä meloa niin kajakki jossa on evä tai peräsin on ehdoton. Jos aiot taas pudottaa koskia niin creekkeri on oikea valinta mutta hiki tulee suvannossa. Yleiskajakiksi joku muovinen kumiankka joka on tukeva koskessa mutta sillä pääsee myös suvantoja eteenpäin. Ehkä joku prijon yokon tai vastaava voisi olla asiaa, vältä kuitupaattia, se ei tykkää kiviin hakkaamisesta.Taidoistasi ja mieltymyksestäsi riippuen koskeen ja jokeen olisi kyllä WWr paikallaan mutta järven selällä voi tulla äitiä ikävä varsinkin takamyötäisessä tuulessa koska, WWr kääntyy poikittain helposti. Sinuna katselesin jonkun muovisen suht lyhen yleiskajakin, pituus 4 - 4,5 m ja treenaisin kosket kyllä koskikajakilla erikseen.tsemppiäpikku-eetu

Anonyymi

Katopa uusimmassa meloja-lehdessä oli esitelty kajakki nimeltään infinity, joka oli vähän päälle 4m elikkä ei yllä merikajakin pituuteen mutta aika hyvin se kuitenkin kulki ja sopii niille järville hyvin, siinä oli joku joustava eväsysteemi jonka pitäisi kestää ja ja oli takana pakkausluukku eli retkikamat mahtuu helposti. Materiaali vaan oli lasikuitua, eli ei sen kanssa voi minnekään kivisiin koskiin mennä kolistelemaan.

Meloja-lehti on kanoottiliiton jäsenlehti, mutta se pitäisi kyllä löytyä paikkakunnan pääkirjastosta ja irtonumeroitakin myydään jossain.Teinä ostaisin erilaiset kajakit mieluummin kuin kaksi samanlaista, silloin jos vaan toinen on menossa niin voi valita sopivamman ja noissakin voi olla eroja, esimerkiksi istuimen sopivuudessa jne.

Gary

pikku-eetu wrote:
Heips,

Yleiskajakin löytäminen on aina vaikeaa. Jos aiot isoilla järven selillä meloa niin kajakki jossa on evä tai peräsin on ehdoton. Jos aiot taas pudottaa koskia niin creekkeri on oikea valinta mutta hiki tulee suvannossa. Yleiskajakiksi joku muovinen kumiankka joka on tukeva koskessa mutta sillä pääsee myös suvantoja eteenpäin.

pikku-eetu
Retkeily vaellus luonto -threadissa kerroin Kaitumin reissusta: "kevät tulee, talvella lisää" . Minulla oli silloin Spirit kajakki - tuo Poliscim.. näyttää samanlaiselta - Spiritiä ei kai enää myydä. Myotäaallokon se surfaili hyvin ja kamatkin mahtui mukaan kun teippasin ilmastointiteipillä takakannelle (kajakin ympäri) kanoottipussin. Vastatuuleen ei juuri tehnyt mieli mennä, mutta tuulethan kääntyilee Wink Sivutuulessa kuormanjako ratkaisevaa, peräsintä en kaivannut. Koskipaikoissa parasta menoa.

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Anonyymi

jos raharatkaisee niin meri ja järviretkille aloittelijalle MARI, hyvä kulkemaan ja halpa hintainen.kun on muutaman vuoden kokemus niin sitten vaan valitsemaan

ominaisuuksien ja melontapaikan ja hinnan mukaan.yx

Anonyymi

No, näihin lyhyisiin muovipulkkiin verrattuna mari maksaa omaisuuksia...