1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Markku Jussila
Järvessä vesijuokseminen

Muutamat tuttavat ovat kokeilleet ja harrastaneet vesijuoksua järvellä ja merellä. Puhuvat "vapaavesijuoksusta". Vähän pilke silmäkulmassa tietysti, mutta ovat tavallaan aidostikin innostuneita "uudesta lajistaan".

Onko joku kokeillut? Kuinka pitkiä lenkkejä voisi vesijuosta järvellä, eli mikä vesijuoksussa on yleensä nopeus?

Raid

Ex-appiukko hölkkäsi mökin edustalla joessa laihdutusvimmassaan. Vastavirtaan juostessa se näytti pysyvän aika lailla paikallaan sen puoli tuntia mitä jaksoi.

Google löysi vesijuoksun mm-kisat jo vuodelta 2004. Tuossa mainitaan että nopeimmat voi vesijuosta jopa 4 kilometriä tunnissa, mikä kyllä kuulostaa epärealistisen kovalta.

http://www.mtv3.fi/matkailu/kotimaa/artikkeli.shtml/304119/vesijuoksun-mm-kisat-petajavedella

teesaa

Kuusamossa muutama eläkeläisukko vesijuoksee järvessä kuntouttaen leikattuja jalkojaan (jäykistetyt nilkat). Puolikokoinen märkäpuku päällä (ei siis sitä kellutavaa vyötä), ettei palellu kokonaan. Käsien käyttö kielletty – suurin osahan uimahallissa lajia harrastavista "kauhoo" itseään eteenpäin, eli ui pystyasennossa.

Koitin tuota itsekin (siis ilman käsiä) ja hommahan muuttuu kokonaan toiseksi ja astetta/kahta raskaammaksikin.

Vauhdista ei havaintoa, mutta ei se päätä huimaa. Veikkaan jäävän jonnekin 500m tunti tasolle. Saunalenkille vaan laiturin päästä ja aina pienen kierroksen jälkeen puita pesään ja uudeelleen veteen.

Wannabe mies monessa lajissa!

VilleK

http://www.vanajavesiuinti.fi/

Tuonne voi sitten mennä ottamaan miehestä mittaa. Hyvät treenikelitkin jatkuu vielä ainakin etelässä.

MrKnowItAll

Mökkirannassa olen saunasta jaloin kokeillut vapaamerivesikävelyä. Jos ei kauho käsillä niin etenemisnopeus on tosiaan muutama sata metriä tunnissa. Olisi kätevä laji viikon- parin vesiretkeilyyn pienillä järvialueilla...

teesaa

Ahkiosta voisi modata vesitiiviin, ja siinä voisi sitten hinata releet perässä. Aisat pitää olla, että myötäisessä aallokossa ei tule keula niskaan.

Wannabe mies monessa lajissa!

Raid

Biggrin
Helsinki-Tallinna Offshore Run 2012?

Mikko S

Erinomaisia ideoita. Tuonne ahkioonhan voisi laittaa pelastuslautan. Näin voisi tehdä useamman päivän retkiä yöpymällä ankkuroidussa lautassa. Viiden päivän retkellä (n. 3000 m / päivä) paluumatkakin olisi mukavan lyhyt.

Lisäksi tässä on mieletön potentiaali uudeksi menestyväksi vesiurheilulajiks. Esim purjehdukseen verrattuna laji olisi myös yleisöystävällinen kun kilpailijoiden suoriutumista voisi tarkastella kaikessa rauhassa rannalta käsin.

Topikki on muuten yksi surkeimmista moderaattorien tekemistä avauksista koskaan. Keskustelua millä hinnalla vain? Vesijuoksu on kuntoutusmuoto ja sillä sipuli. Jos vielä tapahtumaköyhempää lajia mietitään niin seuraavaksi keskustellaan varmaan paikallaan seisomisesta.

Markku Jussila

Silloin kun ei olla lääkärin määräämässä selkä- tai polviterapiassa, niin vesijuoksussa saa ja pitääkin liikuttaa myös käsiä. Niillä ei vaan saa kauhoa.

Nyt yksi aktiivisesti vesijuoksemassa käyvä sanoi mulle, että oikealla tekniikalla pääsee just ja just yli 1 km tunnissa. Silloin kuulemma yläkroppa itse asiassa saa yhtä paljon treeniä kun alakroppa. Jos käyttää käsiä väärin eli kauhoo, niin kaikki treeni meneekin yläkropalle ja nopeus kasvaa sitten 2 km/h nopeuteen.

Kesäpaikan lähellä olisi saari, jonka ympärysmitta on reilu kilometri. Pitäiskö kokeilla sen kiertämistä ensi kesänä? Veikkaan, että aika moni vene tulisi pelastamaan tai kysymään mikä on hätänä. Kyselijöille vastatessa matkavauhti puoliintuisi ja sauna ehtisi jäähtyä ennen perille pääsemistä. Taidan siis jättää väliin...

Hobgob

Juokseminen eri syvyyksissä rannalla ei mene ihan nykyisen vesijuoksukäsityksen piiriin, mutta on tehokasta harjoittelua, jota voi harrastaa kylmässäkin vedessä.. Esim. Sääksin ranta, Yyteri &Hangon Tulliniemen ranta sopii harrastukseen loistavasti. Kannattaa kokeilla..

PiaVil

Vai vielä vapaavesijuoksu...kuulostaa mielenkiintoisemmalta harrasteelta kuin on. Itse olen harrastanut moista puuhaa mökkijärvellä parina viime kesänä. Juossut puoleenväliin järveä (pieni järvi) ja takaisin. Kyllä siinä paremman tekemisen puutteessa saa pikkaisen liikuntaa, sellaista sopivan leppoisaa kesälomapuuhastelua  8)