1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
teesaa
Stand Up Paddling

Vaikuttaa hauskalta, kalusto suhteellisen edulliselta ja tietty uutuuselementti aina kiehtoo. Näistä voisi äkkiä saada pienemmillekin joille sopivan matkailutuotteen.

U2 videoiden mukaan aika hauskaa touhua.

[url=]Rentoa menoa[/url]

[url=]Opastusta[/url]

Markku Jussila

Relaan jäsenistä ainaki Mr. Henttonen on kokeillut jonkin verran SUP:illa melomista. Kommentti oli sen suuntainen, että ehkä parasta ja hauskinta keski- ja ylävartalotreeniä aikoihin. Voi siis sopia esim. selkävaivoista kärsiville tukilihasten hoitamiseen/hankkimiseen...

SUPissahan on vielä se hauska juttu, että se lähtee plaaniin ihan älyttömän helposti. Saa siis järkättyä vähä surffimaista fiilistä ja pientä tasapainoilua melkein minkä tahansa mökkimoottoriveneen alle polven korkuiseen peräaaltoonkin.

Periaatteessa SUPit voisivat olla vähintään yhtä yleinen joka kesämökin perusrantalelu kuin purjelaudat joskus 80-luvulla...

teesaa

Juu, ei ole Mistralin voittanutta...

Wannabe mies monessa lajissa!

niilo

Kiinnostaisi kovasti just mökkivoimisteluna, alkuperäinen windsurfer-lauta löytyisi, ei taida olla ihan tarpeeksi vakaa? Sitten pitäisi vielä hankkia pitkä mela. Fuerteventuralla tuota näki surffilajina, saattaisi myös napata, oikea surfaus never, tullut vuodet täyteen jo aikoja sitten.

Raid

Tuolta melat: http://www.rautio.fi/eshop/product_catalog.php?c=29

Näköjään löytyy Suomestakin ko. kamaa. Kiinnostaisi, mutta on noi laudat näköjään silti vähän hintavia

edit: Welhonpesän lauta + mela 520€ alkaa olla jo aika ok hinta

niilo

Kiitos linkeistä, pitää käydä Welhossa tsekkaamassa, se pitempi lauta varmaan, on muuten tän USAn suurlähettilään lempiharrastuksia, entinen bodarimestari jne.

Macharza

Tollahan pääsis hienosti kalaan  Blum 3

akuusist

Viime kesänä kokeilin ja hankin hetimiten melan.
Asfalttipuolelle tuli mieleen vertailu:
kajakki = fillari: nopea, aika lukittuna laitteeseen
avokanootti = kickbike: hitaampi, likkuminen vapaampaa
sup = skeitti: hidas, liike täysin vapaa

Lautaa ei vielä ole enkä ole päättänyt: kiinteä, pumpattava vai joku omatekemä viritys. (Hauska olis kokeilla jotain missä sais jalat kulkemaan hieman omia ratojaan, vähän niinkuin suksilla, mutta ei kuitenkaan aivan kelluvat vesisukset. Kolmimetrisiä monikiloisia lankkuja lienee vaikea hallita)

Harjoittelin kuitenkin ihan tavan kajakin istuma-aukossa seisten ja kyllä se perusmelonta niinkin menee. Eli varmaan voi kokeilla windsurferin laudalla. Sestoohan ne jotkut tukillakin.

niilo

Melan pituudesta oli netissä aika hyvät ohjeet, lavan tyvi pitäisi osua silmien tasalle tai kokonaispituus oma pituus+n.8 inch. Onko tuosta mitoituksesta jollain kokemuksia, entä muuten melan ominaisuuksista, pitääkö olla kryptoniittia vai pärjääkö perinteisemmällä?

akuusist

[quote author=niilo link=topic=40342.msg203583#msg203583 date=1334519419]
Onko tuosta mitoituksesta jollain kokemuksia, entä muuten melan ominaisuuksista, pitääkö olla kryptoniittia vai pärjääkö perinteisemmällä?


Mulla on säädettävän pituinen muovilapainen kuituvartinen, eli halvimmasta päästä. Käy lainaamassa kokeiluun jos asut lähellä Espoota.

steppenwolf

Laji ylitti uutiskynnyksen:
http://omakaupunki.hs.fi/ullanlinna/uutiset/vaihtoehto_metromatkalle_mies_meloi_surffilaudalla/

Aika kova matkavauhti, jos "Matka metron itäiseltä päätepysäkiltä läntiselle kestää hänen omien sanojensa mukaan vesiteitse noin puolitoista tuntia."

Henkka

Alkuun pääsee varmasti sillä saunan alta kaivetulla vanhalla surffilla ja melan nyt nykäisee kasaan illassa aluputkesta ja lasikuidusta muutamalla eurolla. Jos homma nappaa niin sitten ostamaan sitä kryptoniittimelaa ja kevlarsuppia. Täytyy kyllä kokeilla ensi viikonloppunas kun tommoinen coretreeni tulisi tosi tarpeeseen meikäläisen lahoavaan runkoon.

Pati

Homma toimii yhtä hyvin vanhanajan purjelaudalla esim. onedesign, sopivasti tilavuutta pitkä ja liukuu hyvin. Hyvä tapa ottaa uusiokäyttöön vanhoja raatoja kesämökkien alta. Uusi suppi maksaa 500-1000e kun vanha sopivia purjelauta saa usein ilmaiseksi tai muutamalla kympillä. Niin kauan kun lauta käytetään tasaisessa vedessä treenivälineenä niin ero on hyvin pieni, ja harva suomalainen sup lauta eksyy aaltoihin. Mutta jokainen omalla tyylillä.

Pipo

Onko kenelläkään kokemusta purjelauta + sup yhdistelmistä esim. Kona One tai Bic Jungle ?

Ainakin näitä mainostetaan soveltuvana lautana sekä purjeen kanssa että ilman. Kiinnostaisi lähinnä mökkilautana, jolloin pääsisi kevyellä tuulella purjelautailemaan ja tyynellä melomaan rantoja pitkin...

ja miten eroaa niistä vanhoista saunojen takana maatuvista 90-luvun purjelaudoista, koska onhan noi kuitenkin kapeampia kuin suurin osa isommista "nykyaikaisista" kevyen tuulen purjelaudoista?

Vai onko koko juttu vain markkinointimiesten puhetta?

Kaitsu

No mites ihan perinteinen soutuvene? Varmaan tuhansia vuosia on sellaisia melottu seisten tuulastusreissuilla, jos ei oo kaveria ollut matkassa melontaa hoitamassa. Ei kyl taida olla yhtä rentikästä...

Raid

[quote author=steppenwolf link=topic=40342.msg205992#msg205992 date=1344403100]
Laji ylitti uutiskynnyksen:
http://omakaupunki.hs.fi/ullanlinna/uutiset/vaihtoehto_metromatkalle_mies_meloi_surffilaudalla/

Aika kova matkavauhti, jos "Matka metron itäiseltä päätepysäkiltä läntiselle kestää hänen omien sanojensa mukaan vesiteitse noin puolitoista tuntia."On tosiaan... Kartalta mitattuna vähintään 17 km taitaa olla Vuosaaren ja Ruoholahden välillä melottavaa. Ei ehtis moni kajakillakaan 1,5 tunnissa.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

[quote author=Kaitsu link=topic=40342.msg206007#msg206007 date=1344424792]No mites ihan perinteinen soutuvene? Varmaan tuhansia vuosia on sellaisia melottu seisten tuulastusreissuilla, jos ei oo kaveria ollut matkassa melontaa hoitamassa. Ei kyl taida olla yhtä rentikästä...Niin, mikä ettei?

Trendikästä tai ei (tosiaan, tuhansia vuosia vanhaa hommaahan melominen ja myös seisaaltaan melominen on. check esim: tukkijätkät) niin ohan se kuiteski kai niin, että tarkoituksenmukaiset vehkeet on parempia? Soutuvenettä on myös aika paljon hankalampi käsitellä, se ei esim mahdu kovin helposti tavallisen kerrostalon ulkoiluvälinevarastoon jne. Mut salettiin joku iso purjelauta on ihan jees ainakin aluksi, ja niitä Järvisen kasarijömöjähän on varmasti mökkien varastot pullollaan.

Oiskohan mulla nyt joku vajaa parikyt sessaria takana... Lähinnä Stadissa Lauttasaarenselällä & lähistöllä oon melonut, mutta myös Tollolan Vesijärvellä ja Asikkalassa Kalkkistenkoskella oon käyny, ja voin lämpimästi suositella suppaamista muksusta mummoon. Tota voi siis harrastaa kuka tahansa uimataitoinen, ja miksei taidotonkin jos laittaa jotkut kelluttimet päälle. Kaikki ketkä on tota testannut on siitä tykännyt. Mulla on ollut koirakin mukana ja sekin on tosta etupäässä tykännyt, kai.

Seisaaltaan melominen on musta siis mukavaa puuhaa kaikin puolin, ja myös tosi hyvä ja monipuolinen kokovartalotreeni, jolla on vaikea teloa ruotoaan. Olkapäihin voi ehkä saada rasitusvamman jos vetää väärällä tekulla. Toi käy myös rehabista, mulle tosta on ollut apua esim ristiselän ja jalkaterien vaivoihin.

Surffaamaan en vempeleellä vielä ole päässyt, mutta muuten on kyllä ollut hauskaa koko rahalla. Esim Hietalahden satama-altaassa kun oltiin hra Fältin kanssa seikkailemassa joku valpas kansalainen hälytti palokunnan paikalle.

eli siis suosittelen.