1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Crom
Handirack - kajakin kuljetus auton katolla

Moro, onko kokemuksia tällaisesta systeemistä
http://www.welhonpesa.fi/tuote/570/handirack-ilmataytteiset-kuljetustelineet

Miten luulette että kaksikko kulkee tuollaisella vw polon päällä?

M-J-B

Ihan kohtuullisesti ellei sada taikka tuule eikä naarmut ja lommot katossa haittaa...
Eli:
- Remmit johtavat sadeveden ovenraosta sisään
- Vaikka katto olisi tasan tarkkaan puhdas liikkeellelähdettäessä ei se varmaankan pysy puhtaana koko reissua ja pienetkin epäpuhtaudet katon ja Handirackin välissä hiertävät jälkiä maalipintaan
- Kattopelti on nykyautoissa niin ohutta että todennäköisesti menee kaksikon painosta lommolle joka hyvällä tuurilla palautuu sisältä painettaessa

Omaan autoon ei ole mitään järkevää syytä hankkia tuollaisia ja vuokra-autoon jos tollaisia meinaa niin kattavin vakuutus tarvitaan ellei halua kustantaa hyvin todennäköisesti tarvittavaa oikomista ja maalausta. Kunnolliset automallikohtaiset telineet ovat paljon parempia eikä oikeastaan kalliimpiakaan.

Markku Jussila

Olen kuljetellut surffilautoja jonkin verran erilaisten pehmeiden remmikattotelineiden kanssa. Surffilauta painaa reilusti vähemmän kuin yksikkökään, saati kaksikko. Surffilaudankin pehmeiden systeemien kanssa saa jo olla tarkkana vuokra-autojen kattonaarmuista. Kuulemma jotkut ovat ottaneet jonkun vahan mukaan ja levittäneet kunnon vahat ennen pehmotelineen katolle heittämistä. Vaha suojaa aika hyvin hiomapintanaarmuilta.

Noiden kiinnittäminen vuokra-autoon kannattaa aina hoitaa vuokraamon henkilökunnan näkymättömissä. Eivät ilahdu touhusta ja jos heille paljastuu, niin katto katsotaan palauttaessa niin tarkkaan että helposti joutuu maksamaan jotakin.

Omissa vanhoissa olen käyttänyt ihan surutta vastaavia surffilautojen kanssa. Lommoja tai painaumia ei ole tullut vaikka tuuli välillä lautaan kunnolla nappailisikin. Tuulen napatessa kevyempään surffilautaankin ovat voimat  helposti niin suuria ettei painavampi kajakki paljoa eroaisi. Siltä pohjalta en itse olisi osannut olla lommoista tai painaumista huolissani. Enkä ole sellaisia siis koskaan saanut aikaiseksi.

Vettä on tosiaan joskus tullut sisään kunnollakin.

Ja meteli saattaa moottoritiellä olla todella kova. Kireä hihna alkaa sopivassa vauhdissa "laulaa" tai "ujeltaa".

Crom

Kiitos vastauksista, johan menee taas vaikeaksi ja kalliiksi. Eli kannattaako marssia VW:n myymälään ostamaan autoon sopiva kattoteline, vai onko joku Biltemasta löytyvä ihan riittävä?

M-J-B

Biltema/Motonet/Osaset jne ihan ok yleensä.