1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
biegga
Hjelppiä crossover kajakin valintaan:fusion,rogue,ethos,remix xp

Haussa olis niin sanottu crossover kajakki melontavaelluksille, joissa yhdistyy sekä virtaavan että tasaisen veden osuudet.  Plussaa olis myös keveys, jotta lyhyet, jonkun kilometrin maakannas osuudet hoituu olalla kantamalla varusteineen kaikkineen (tiheillä tauoilla toki). Aikaisemmin olen tehnyt vastaavanlaisia vaelluksia painavammalla inkkarilla.

Strategiset mitat, 173/70 ja varusteita tulisi n 10-15kg (kevyet varusteet, pääosin ruokaa).  Kohteena olis pääosin tunturilapin vesistöt.  YLÄ! ja alavirtaan jokia/koskia, pitkiä järvi/suvanto osuuksia, selkien ylittämisiä ja kilometrien kannaksia...

Mitä näistä suosittelisitte:

Pyranha fusion s/m
Jackson rogue 9/10
Wave sport ethos 10
Liquid Logic remix xp 9/10

vai jokin muu

Parin kilon säästö noissa pienemmissä malleissa olis ihan jees kannaksilla, mutta riittääkö nuo pienemmät versiot minun kokoiselleni? (melontaominaisuudet tulisi säilyä myös täyteen lastattuna)
Ja mikä mahtaisi olla paras melottaessa järvellä pitempiä osuuksia?  Entä paras koskiolosuhteissa?

Ois hienoa kuulla kokemuksianne/ehdotuksianne näistä.

biegga

Löytyiskö joltain kokemusta/kaverin kertomaa jostain näistä malleista?

Kaitsu

Öö öö öö!

Mikä on crossoverkajakki? Yli 25 vuotta oon melonnu koskia, meriä ja järviä, mutten tuollaisista oo ikinä mitään kuullu. Eikös kosken yli crossaamista kutsuta lossaamiseksi, vai tarkotetaanko tässä suurten merien ylitystä? Vai boatercrossiin?

Tuorala

Nämä on jokiretkikajakkeja. Eli vähän niinkuin vanhanajan koskarit, mutta nykyaikaisella rokkeriprofiililla, pohjan muodolla ja sisuskaluilla varustettuna. Täydellisiä välineitä vaikkapa Lapin suurten erämääjokien (Lätäseno, Näätämö, Ivalojoki...) melomiseen. Suuria eroja noiden mallien välillä ei taida olla. Kavereilla on jonkin verran Pyranhan Fusionia ja ihan tyytyväisiä ovat kait olleet. Itse jos olisin ostamassa niin saatavuus ja hinta saattaisi olla ratkaiseva valintaperuste.

"Go out and hurt yourself before your body looses it's ability to heal itself"

Mixu

Noista malleista olen melonut fusionilla ja roguella. Fusionin reisituki systeemi on suhteellisen fiasko ja en suosittele. Useampi meloja on ottanut fusionilla uinnit, kun reisituet ovat "lauenneet" kaatumisen jälkeen. Vaikeuttaa aika paljon eskimon tekoa, jos kaatumisen jälkeen käytännössä tipahtaneensa kajakista pihalle... Tämän takia fusion on mielestäni vale tukeva melottaessa koskessa. Muuten kajakki on erittäin miellyttävä ja helppo meloa.

Jacksonin Rogue olisi oma valintani. Alle kolme metriseksi paatiksi kajakki on yllättävän nopea. Ja 170 cm melojalle roguen pienemmässäkin mallissa riittää varmasti säädöt vallan mainiosti. Koskessa rogue toimii loistavasti ja sekä aloittelevat että kokeneet melojat ovat kajakin ominaisuuksista pitäneet. Eikä tasaisella vedelläkään melottaessa ole ominaisuuksissa ollut valittamista. Roguella pysyy aika hyvin pidempienkin kajakkien vauhdissa mukana. 

biegga

Jeps, mitä enemmän nyt noihin on tutustunut, niin hinta/saatavuus/värit saattaa nousta valinnassa päällimmäiseksi, sillä ei noista vaihtoehdoista nyt taida yhtään selkeästi huonompaa/parempaa löytyä.

Mitähän matkanopeutta noilta voi odottaa pidemmällä tasaisella?

Tuorala: Kiitos selvennyksestä, sen verran uusista peleistä ilmeisesti on kyse.  Muistatko oliko kellään käytössä tuota pienempää Fusion S mallia ja osaisitko arvioida missä menis sopiva painoluokka tuon suhteen.

Mixu: Hyvältä kuulosta tuo Roguekin. Minkälaiset jalkatuet tuossa Roguessa oli?

herra nylppy

[quote author=biegga link=topic=41933.msg208273#msg208273 date=1349978783]Mitähän matkanopeutta noilta voi odottaa pidemmällä tasaisella?Noilla pulkilla et tasaisella kyllä kovin kummoista kyytiä pääse, ehkä joku 5km/h voi tulla kyseeseen. Joka tapauksessa, muutamaa kilometriä pidemmät matkat ovat melkoista nyhtämistä, ja keliolosuhteista riippuen voit varautua tekemään töitä tosissasi.

- Nylpytystä jo vuodesta 1973!

biegga

5-6 kmh nyt riittäis matkanopeudeksi tasaisella, pääpaino kuitenkin jokiosuuksilla ja lyhyemmästä kajakista ois hyötyä latvaosuuksilla ja koskissa.
Rogueen ois ilmeisesti tuo etuhullikin lastattavissa, koska on avoin?
Toisaalta tuo Fusion S keveys kiinnostais.  Täytynee käydä testaamassa useampaa mallia, Tampereen alueella taitaa olla vaan edustettuna tuo Rogue?