1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
VilleSoi
Koskitouhut ja pukeutuminen

Aloittelevana koskimelojana olen miettinyt millaisia varustehankintoja lajin aloittaminen vaatii. Vuokraamalla varusteet pääsee tietenkin hyvin alkuun sekä on myös hyvä käydä kokeneempien seurassa alkeet kurssien yhteydessä.

Ajatellaan että paatti, mela, aukkopeite, EA-varustus ym. tarvikkeet on hankittu. Vain vaatetus puuttuu. Pukeutuminen riippuu tietenkin monesta tekijästä mutta kovasti kiinnostaa miten lajia harrastaneet vaatettavat itsensä.

Haluaisin siis kuulla kokemuksia koskimelojilta millaista pukeutumista käytetään tai suositellaan?

alusasut? märkäpuvut? kuivapuvut? hanskat? jalkineet? ym...

-ville

mikktaho

Lueskelin juuri hetki sitten Natura Vivan sivuilta artikkeleita ja siellä osui mielestäni kohtuullisen hyvä vertaus kuivapuvun tarpeesta ja sen alla käytettävästä vaatetuksesta:

http://www.melontakeskus.fi/neuvoja/koska-kuivapukua-tarvitsee/

Eli mitoita pukeutuminen sen mukaan, miten nopeasti pääset takaisin paattiin.

Kysyit kuitenkin isommassa mittakaavassa varusteita. Kylmän veden aikaan tuo kuivapuku on ainakin aloittelijalla melkoisen varma ja turvallinen valinta, ainakin laskuhommissa. Pelipaatin kanssa leikkiessä guruja on näkynyt talvellakin pelkkä anorakki ja sortsit päällä Smile

Hanskasuosituksia kyselin itsekkin viime syksynä ja melko yksimielinen vastaus oli nämä: http://www.welhonpesa.fi/tuote/2125/nrs-toaster-mittens-rukkaset

Näissä oli melko mielenkiintoiset koot, joten kannattaa sovittaa hanskat. Jalassa samat nepparitossut, kuin kesälläkin. Lyhyt- tai pitkävartiset oman maun mukaan. Kypärän alle sitten jonkinlainen neopreenihuppu tai pipo.

Kesämmällä sitten voi luopua kuivapuvusta ja siirtyä anorakki neopreenisortsi kombinaation itsekin. Jalassa käytän tosiaan samoja matalia nepparitossuja, kuin talvellakin. Niiden funktio kesäaikaan on enempi suojata kantoreissuilla jalkoja. Märkkäreillä kokeilin viime kesänä itse alkuvaiheessa, mutta ei niistä oikein hyvää pakettia löytynyt. Alkuun oli 3 mm pitkä puku ja sen jälkeen vastaava lyhyt. Ei tuntunut mukavalta. Näitä oli ennestään olemassa aiempien harrastuksien puitteissa.

Tälläisiä kokemuksia lyhyesti viime kesänä aloittaneelta.