1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
jiminu
Kajakki hakusessa, onko kokemuksia Willy Barents -mallista?

Ensimmäisen kajakkini osto mietityttää, ja olisi kiva saada kokeneemmilta tietoa. Kajakki tulisi naishenkilölle 168cm/58kg ja järvi- sekä merimelontaan enimmäkseen päivänretkiin, mutta myös yön yli retkeilyynkin.
Kiinnostuin Willy Barents mallista, mutta siitä on hyvin vähän tietoa ja muilta kokemuksia saatavilla. Oletteko kuulleet mallista ja olisiko ehdottaa minulle jotain toista mallia?

Tietenkin myös käytetyt hyväkuntoiset kajakit kiinnostaa..

Onkohan Tampereen seudulla kajakille säilytysvajaa, vai onko liityttävä melontaseuraan säilytyspaikan saadakseen?

Kiitos jo valmiiksi, jos voit helpottaa kajakin ostoani! Smile

kiravuo

[quote author=paukkup link=topic=45369.msg217213#msg217213 date=1365858068]
Ensimmäisen kajakkini osto mietityttää, ja olisi kiva saada kokeneemmilta tietoa. Kajakki tulisi naishenkilölle 168cm/58kg ja järvi- sekä merimelontaan enimmäkseen päivänretkiin, mutta myös yön yli retkeilyynkin.Oletko melonut paljon aikaisemmin? Meillä on seurassa suosituksena että aloitteleva meloja ei ensi alkuun ostaisi kajakkia, vaan meloisi seuran kalustolla pari vuotta, maku kun muuttuu taitojen kasvaessa.

Pikaisesti googlaillen tuo Willy Barents on 57 cm leveä, josta voisi arvata että se lienee tukeva, mutta pidemmän päälle saattaa tuntua isolta. En ole tutustunut tarkemmin, mainostekstit kehuvat, mutta niin ne aina tekevät. Hinta on kohtuullinen.

Seuramme pienten naisten suosikki tuntuu olevan Tahen Greenland, jota en suosittele aloittelijalle (on kapea eli kiikkerä ja sisään ryömimiseksi pitää polvet vääntää vääräinpäin) http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/merikajakit/greenland/ Omasta mielestäni Greenlandiin mahtuu ruumaan hammasharja ja luottokortti, mutta olen nähnyt sillä tehtävän viikon retkiä. Kerran olen saanut peppuni kenkälusikan avulla sisään ja täytyy sanoa, että värkki oli hauska, ketterä, kevyt, nopean tuntuinen (kuin urheiluauto) ja helppo tehdä eskimo.

Muovinen Star 500 PE on kanssa ollut seurassamme aika suosittu pienillä ja keskikokoisilla melojilla. Aika halpa ja huoleton värkki. http://www.welhonpesa.fi/tuote/1/star-500-pe-evalla

Kannattaa kysellä käytettyjä, Welhonpesä ainakin ostaa ja myy aktiivisesti. Sanoisin että kannattaa varoa liian suurta kajakkia ja vehkeitä joiden listahinta on alle 1000 euroa (niissä on yleensä huonot luukut, heppoinen kansiköysistö ja runko optioimitu olevaan tukeva, nopeuden ja suuntavakauden kustannuksella). Jos olisin kokoisesi ja haluaisin kajakin päivä- ja viikonloppuretkeilyyn, valitsisin Greenlandin isommalla aukolla, koska se on hauska. Jos lompakkoni olisi ohuempi kuin maukkaiden pakastekuivattujen ruokien luettelo, ottaisin muovi-Starin. Willystä en tiedä, mutta webbisivujen lukemisen jälkeen tuli hinku ottaa tyypit, pitääpä löytää jostain veden ääreltä sellainen.

En tiedä Tampereen seura- ja säilytystilannetta. Täällä Helsingissä seura on halvin tapa säilyttää kajakkia, koska mikään yritys ei saisi rantatonttia siihen hintaan kuin melontaseura.

kiravuo

salonenjii
Käyttäjän salonenjii kuva

Star 500 PE on aina hyvä valinta, kannattaa harkita myös Valleyn Nordkapp PE mallia (voi kuitenkin olla kokoisellesi hieman väljä) paras vaihtoehto kuitenkin omasta kokemusmaailmasta voisi olla Wilderness Systems: Tempest 165... vaimo on aikalailla kokoisesi ja ei luopuisi omastaan mistään hinnasta  Biggrin

Josie

Willy on ihan hyvä peruspaatti, ei millään tavoin hauska muttei myöskään yllättävä. Seurassa niistä on tykätty, ehkä juuri tuosta edellä mainitusta syystä. Lastitiloihin mahtuu reippaasti retkikampetta ja kajakki on helppo hallita. Sinun kokoisellesi se on reilu, valitsisin ehkä sinuna jonkun pienemmän.

Jouni T

Olen saman pituinen kuin sinä ja ite oon tykänny Point 65 X-Litestä, mut enpä tiiä onko sitä mistään enää saatavissa.  Eräketussa Nokialla Eski 475 ois myös kokeilemisen arvoinen Kajakki.

cooll

Kävin kokeilemassa tuota Welhonpesän myymää Willys Barentsia. Ja aivan loistavan tuntuinen! Hyvät testit tehty sillä ja ei oo hinnallakaan pilattu. Parasta siinä oli keveys (Eesti-Barents ilmeisesti painavempi valmistajan mukaan). Jaksan hyvin kantaa sitä yhdellä kädellä. Hyvin alkuvakaa joten sopii valokuvaajalle ja ensimelojille. Naisille on oma malli LV. On myös nopea! Tykkään tästä siitä, että Suomi-valmiste elokuusta 2014 lähtien.

eli Welhonpesä myy juuri tuota Suomi-Barentsia. Ei siis ole sama asia, kuin se halvempi eesti-tuote.