1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Kajakintalvisäilytys

Lasikuituinen merikajakki on viettänyt kesän saunan lipan alla tehdyllä telineellä, jossa alumiiniset kuljetustuet, milloin ei ole ollut merellä.

Nyt syys ja talvi painaa päälle jolloin huoli kajakin talvehtimisesta kaivertaa mieltä. Onko parempi säilyttää kajakki tasaisemmalla alustalla, jolloin paine jakautuu tasaisesti, vaiko voiko kajakkia säilyttää näillä tuilla peitettynä. Sisään kajakki ei mahdu. Toisaalta sisälläkin on talvella sama lämpötila kuin ulkona. :?:

mr_mika

Itsellä roikkuu kajakki varastossa kantohihnoista katossa. Näin olen säilyttänyt lasikuituista kanoottia ja muovista kajakkia. Ei ongelmia.

Gary

Lasi ei kylmästä kärsi, mutta mikä on sideaine - eli hartsi. Jos se on laminoitu epoksilla kannattanee tukipisteet jakaa - varsinkin juuri "saunan seinällä". Kevätaurinko lämmittää tehokkaasti. jos samalla ohueen laminaattiin kohdistuu pistekuorma, voi tapahtua pysyvä muodonmuutos.

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Anonyymi

Omat muovikajakkini säilön kylmässä ulkorakennuksessa. Kajakit lepäävät tasaisella pinnalla 10 cm superlonpatjojen päällä. Hyvin tuntuvat talviunillaan viihtyvän. Muutoksia runkoon ei ole tullut.

Säilytyksessä kajakit eivät ole alttiina suoralle auringonvalolle (tasainen ulkolämpötila) eivätkä pistekuormille.

JM