1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Makrokuvaus

Onko foorumilla makrokuvauksesta innostuneita? Saan ensi viikolla käyttöön Canon EF-S 60mm F2.8 Macro USM -objektiivin ja veikkaanpa että aika moni ötökkä joutuu poseeraamaan meikäläiselle lähitulevaisuudessa.

Olen napsinut jotain lähikuvia EF-S 18-55mm kitillä mutta vaikka objektiivi mahdollistaakin kuvaamisen yllättävän läheltä joutuu kuvia rajaamaan todella rajusti päästäkseen makroulottuvuuksiin.

Meikäläisen kuvablogissa on joitain kittiyritelmiä... tässä yksi esimerkki jonka nappasin tänään aamulla:


Veikeä pärstä kaverilla... näyttää naapurin parrakkaalta äijältä. Kyseessä on Rantahämähäkki (Dolomedes fimbriatus), Suomen suurin ja myrkyllisin hämähäkkilaji jonka purema vastaa ampiaisen pistoa.

loput löytyy osoitteesta Kuvablogi.com <-click

Anonyymi

Juhuu? Pakkohan täällä on olla muitakin makroilijoita...

Nyt kun olen päässyt objektiivia testailemaan, täytyy sanoa etten tyytyväisempi voisi olla!  :mrgreen:

Testikuvat löytyy täältä.

TM

Kivoja otoksia. Täytyykin taas lähteä joku päivä itse makroilemaan ja katselemaan mitä sieltä maasta löyttykään.

Anonyymi

On muuten Kuvablogissa harvinaisen komea "viikon kuva" tälläkertaa!  :mrgreen:

Anonyymi

Vapaalla kädellä kuvatessa joutuu usein tinkimään syväterävyydestä, riippuu täysin valon määrästä. Kuvaan lähes aina ilman jalustaa...

Anonyymi

Tämä saattaa olla tyhmä kysymys, mutta onko mahdollista käyttää kahta suodinta samanaikaisesti? UV-suotimessani on lisäkierteet joihin voisi ruuvata tilapäisesti esim. polarisaatiosuotimen. Onko moinen mahdollista, vai pitääkö UV ensin ruuvata pois alta?

Tura

Suodattimia voi ruuvata peräkkäin loputon määrä :shock:. Tosin kuvanlaatu kärsii.
Jossain vaiheessa alkaa esiintyä kuvan nurkissa reunatummenemista. Tämä voi tapahtua jo kahden suodattimen kanssa.

Anonyymi

Juu, ihan loogista varsinkin laajakulmaobjektiivien kanssa. Täytyy testata... Kiitoksia vastauksesta.

Rush

Tuo Canonin ef-s 60-millinen makro on kyllä pirun hyvä linssi. Tuottaa terävintä jälkeä meikäläisen kuvauskalustosta ja onkin monesti ihan yleiskäytössä. Soveltuu hyvin mm. potrettilinssiksi.
Lähelle tarkentuva laajakulma, kiinteä tai zoomi on myös oiva väline lähikuvaukseen, tuottaa erilaista kuvakulmaa, kuin telepään makrot. Usein saa kohteen lisäksi hiukan ympäristöäkin mukaan.
Ite vierastan kaikenlaisia objektiivin eteen tulevia suotimia, ja jos haluan esim. laajakulmalla päästä lähemmäksi, pistän joko 12 taikka 25 millisen loittorenkaan kiinni. Toki loittorenkaatkin huonontavat kuvanlaatua jonkin verran, mutta mielestäni huomattavasti vähemmän, kuin esim. lähilinssi.

SukaS

Jep! omistan kyseisen macron kanssa. Teräviähän kuvia sillä tulee ja tarkentaa lähelle. Ollut tyytyväinen.  Kunhan ehtisi kuvailemaan. Vähän liian pitkä yleisputkeksi. Itse käytän yleisputkena 28-105 mm F 3,5-4,5 USM. Melko halpa ja laadukas putki.

&quot;Kaikki haukkuu laiskaksi, vaikka mitään en ole tehnyt!&quot;

Rush

No joo, ehkä liian pitkä varsinaiseksi yleisputkeksi, vastaahan se likipitäen 100-millistä kinokoossa. Ite kuitenkin käytän kyseistä linssiä paljon muuhunkin, kuin varsinaiseen makroiluun. 60 millin kuvakulma on kuitenkin paljon lähempänä normaalia, kuin varsinaisen noin 100 millisen telen.
Yleiskäytössä itellä aikasemmin 24-85, mutta nyttemmin on tullut kuvattua paljon enemmän 10-22 millisellä, vaikkei se harmittavasti yllä kinovastaavuudeltaan ihan 50 milliin.