1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Rush
Vuoden Luontokuva

Tuollapa vuoden luontokuva 2007 ja löytyy sieltä muutakin kilpailun parhaimmistoa...

http://www.luontokuva.org/default.asp?V_DOC_ID=3669

Ainakin sopii hyvin yksiin tämän palstan kanssa, kun täällä nyt on noista susista ja karhuista ollut puhetta  Smile
Henkilökohtaisesti tykästyin enemmän muutamaan muuhun kuvaan, mutta kyllä voittajakin hieno on. Tuolla sarjavoittajissa ja kunniamaininnoissakin on sitten myös monenlaista: Hienoja ja perinteisiä toteutuksia... hienoja epätavallisempia toteutuksia ja sitten vielä ei-niin-hienoja toteutuksia.

Anonyymi

Taisi ameriikanmies arvostella tilanteen, ei itse valokuvaa.

monark

Helmiäispalloille annoin ääneni ja nähtävästi moni muukin.  Smile

Rush

Joo, yleisön suosikkihan se oli tuo helmiäispallot. Voittajaksi kuitenkin ehkä osasi aavistella jotain muuta. No, kunhan kirja tulee, pääsee tarkemmin analysoimaan tämänvuotista tasoa.
Jos hienot luontokuvat kiinnostaa ja muutoinkin kannattaa tutustua tuohon "Vuoden luontokuvat 2007 - Suomen luonnon vuodenkierto" -kirjaan. Sisältää nykyisellään paljon muutakin asiaa, kuin vain kuvia ja niiden teknisiä tietoja.

blumi

mä arvostan kyllä. muunmuassa noi helmiäispallot on niin tuhanteen kertaan kuvattu asia.

Anonyymi

Sattuukohan tää 7 olemaan Lassi Rautiaisen onnenluku, vuonna -97 rautiainen pääsi VLK kirjaan aika lailla saman tyylisellä kuvalla Ahmasta kuin tämä voittokuva nyt. Kuvan nimi Hupsista-Wolverine. Kuvien tyyli ei liene sattumaa vaan hyvinkin harkittua ja paljon opeteltua kun kysymys villieläinkuvauksesta.

monark

[quote author=blumi link=topic=19739.msg131054#msg131054 date=1193243500]
mä arvostan kyllä. muunmuassa noi helmiäispallot on niin tuhanteen kertaan kuvattu asia.Niinkö? No sitten miellelläni katselen ne tuhanteen kertaan kuvatut asiat. Mistä ne löytyy? : )

Rush

[quote author=monark link=topic=19739.msg131216#msg131216 date=1193426354]
[quote author=blumi link=topic=19739.msg131054#msg131054 date=1193243500]
mä arvostan kyllä. muunmuassa noi helmiäispallot on niin tuhanteen kertaan kuvattu asia.Niinkö? No sitten miellelläni katselen ne tuhanteen kertaan kuvatut asiat. Mistä ne löytyy? : )


Pointti varmaan oli se, että aihe tuossa helmiäispalloissa on jokseenkin tavanomaisempi ja kuluneempi. Toki toteutus oli ehkä sommittelua lukuunottamatta (kuva vähän "toispuoleinen") poikkeuksellisen hieno.

Mutta Vuoden Luontokuva -kirjat antavat hyvää kuvaa siitä, mitä milloinkin on arvostettu päävoiton arvoiseksi ja millainen taso on ollut aiemmin. Että niistä nyt voisi varmaan aloittaa  :lol:

Edit. Eipä silti, petokuvassakaan ei sinänsä mitään 'tuoretta' ole... siinä määrin paljon niitä on ollut palkintosijoilla.

Rush

Posti toi Vuoden luontokuvat 2007 -kirjan. Näyttää muuten monet kuvat aika pirun paljon paremmilta, kuin netissä (mikä nyt sinänsä oli ehkä ennustettavissakin). Voittajakin on paljon edustavampi. Toisaalta linnut-sarjan voittaja, "kuikat" on myös entistä hienomman näköinen, olisivat siitä tehneet voittajan...
Kirja antaa nykysin paljon sellaisellekin, joka ei ole valokuvaukseen ja teknisiin seikkoihin syventynyt. Kirja käsittelee Suomen luonnon vuodenkiertoa ja seassa on myös muuta syventävää tietoa. Nytkin juttua on mm. raakuista ja lintuinfluenssasta. Kirja onkin nykyisellään ehkä enempi luontoteos, kuin luontokuvateos. Toisaalta tämä voi jakaa mielipiteitä alan ihmisissä... No ainakin kirja on suunnattu laajemmalle kohdeyleisölle.