1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
swam
Kehitysideoita kaivataan

Moi jengi,

Relaa.com on nyt pyörinyt lähes samanlaisena jo aika kotvan. On aika pistää konseptia uusiksi! Tähän tarvitaan kaikkien apua.

Millaisena näet Relaa.com:in tulevaisuudessa? Kaipaatko:

- Uutta visuaalista ilmettä? Jos, niin millaista? Olisiko sinulla intoa lähteä kehittämään tätä sivustoa visuaalisesti?
- Uutta sisältöä, esimerkiksi uutisia tai juttuja? Onko sinulla ideoita sisältöä koskien, haluaisitko kenties itse tuottaa ulkoiluaiheista sisältöä Relaa.com:iin?
- Kuvia, videoita? Haluaisitko Relaa.com:iin kuvia tai videoita? Millaisia? Haluaisitko, että voisit lisätä tänne kännykästäsi kuvia tai videopätkiä?
- Uudistusta kalenteriin? Miten kalenteria tulisi uudistaa?
- Mitä muuta kaipaat? Ideoi!

Ja lisäks: Mikä Relaa.com:issa:

- ärsyttää?
- miellyttää?

Vaikka ollaan yhä edelleen Suomen ulkoilufoorumeiden ykkönen, paikalleen ei saa jäädä. Kohta menee 10 000 rekisteröityneen käyttäjän raja rikki, joten pannaan puita kaminaan!

Kiitti avusta!

Sami/Relaa.com
044-3234323

niittäjä

Omia ehdotuksia:

Jonkinlainen kuvagalleria mahdollisuus oilisi hyvä olla ja videoklipeille omansa.
Uutisia ja juttuja foorumin aiheista olisi hyvä olla esim.lumitilanteet tai muuten aihealueeseen liittyviä juttuja.

Linkkipalsta jonne itsekukin voi liittää hyödyllisen linkin ettei tarvitse aina etsiä pitkiksikin venyneiden keskustelujen joukosta tiettyä linkkiä minkä muistaa nähneensä.

Ympäristöasioille jotka ollut tapetilla oma palstansa niin retkeilypalsta säilyy retkeilyyn liittyvissä asioissa. Lisäksi oma kinastelupalsta huumorimielessä kun välillä noi jutut menee överiksi allekirjoittanut mukaan lukien niin voi jatkaa sitten siellä.

Nykyinen visuaalinen ilme on selkeä ja huomattavasti selkeämpi kuin esim.vaellusnetin puolella eli aihealueet löytyy helposti joten siihen puoleen ei hirveästi parannusta tarvitse tehdä ainakaan omasta mielestäni.

swam

Kiitti,

toi lumitilanne voisi olla hyvä lisä. Mitä uutisia yms. kaipaisitte tänne koottavaksi, siis kerättynä ympäri nettiä? Laittakaa vihjeitä ja linkkejä sisältöön! Kiitti.

Sami

hei vaan!

niittäjä

juu, just kerättyjä aiheeseen liittyviä, kuten esim.Pullingin konkurssi joka ois jäänyt huomaatta ellei joku ois lähettäny linkkiä tai mitkä liittyy yleensä foorumin aihepiiriin.

Rush

Aika lailla samoilla linjoilla niittäjän kanssa...
Ulkoasu on varsin hyvä ja selkeä. Tuo ajankohtaiset asiat/uutiset voisi olla hyvä idea. Keskitetty kuvagalleria, jonne voisi laittaa vaikkapa jotain pientä retkikertomusta kuvien kera... aikanaanhan tuo galleria käsittääkseni poistettiin kaistaongelmien vuoksi.

Nämä ympäristöasiat voisi toki laittaa omaksi osastokseen, vaikka itse toisaalta hiukan epälenkin, tulisiko tuolle palstalle sitten tarpeeksi täytettä...  saattaa olla jokin hetkellinen muoti-ilmiö tämä ympäristöpolitikointi... Tokihan, jos esim. eriytettäisiin retkeily ja luonto omikse alueikseen, voisi jako toimiakin, vaikka limittäisyyksiäkin toki saattaisi ilmetä.

Joistakin puristien näkemyksistä huolimatta olisi mielestäni erittäin kannatettavaa, että nämä hieman off-topic-palstat (sonta&kaikenlaista) säilyisivät tulevaisuudessakin. Ja tosiaan oma kinastelu (ja vittuilu) -ketju vaikka sonta-osastolle. Tuota riitelyäkään ei voida kokonaan välttää, jos ei lähdetä tiukalla moderoinnilla sitä poistamaan... Riitely siis omalle osastolleen, voisi auttaa pitämään ns. asia-aiheet asiallisina.

Mikko Piironen

Tää uus ulkoasun kutistus on ainakin mun mielestä huono. Nyt itse asiaa on ehkä puoli ruutua ja loput on tyhjää ja mainoksia.

Luettavuus kärsii. Aikaisempi leveämpi kuva oli parempi.

Alpine

Kutistus on tosiaan vähän huono juttu. Leveän ikkunan voi aina halutessaan kaventaa, jolloin sisällön tulisi skaalautua mukana. Mutta nyt sisältä on aina kapea, vaikka haluaisi levittää sitä.

Rush

Komppaan edellisiä, kutistus huonontaa luettavuutta huomattavasti.
(laajakuvanäytöllä useat sivut ovat muutoinkin kapean tuntuisia)

Anonyymi

Jaa....itse en kyllä näe mitään huonoutta taas tuossa kutistuksessa. Luettavuus on ainakin minusta ihan hyvä.

Ihme Hiihtiö
Käyttäjän Ihme Hiihtiö kuva

Mielestäni sisältö on tärkeämpi kuin ulkoasu ja nykyinen melko kevyt rakenne toimii hyvin. Ainakaan mitään raskasta turhaa dekoraatiota ei kannata lisätä. Arvostan myös sivuston yhteensopivuutta mitä erilaisimmille selaimille ja ympäristöille. Ikkunan mukaan skaalautuva rakenne olisi mielestäni parempi kuin nykyinen vakiokokoon pursotettu formaatti.

Mainokset sivustolla ovat rasittavia, mutta lienevät välttämättömiä relaan olemassaolon jatkumiselle. Vakiokokoiset korkeintaan animoidut kuvat eivät kovin raskaasti haittaa, mutta mitään flash- tai skriptipohjaisia ympäri sivua hilluvia kaupallisia tiedotteita en täällä toivoisi näkyvän.

Foorumien lisäksi sivustolla voisi olla wiki. Tänne voisi koota paikoista, kamoista, kirjoista yms. asiapitoisempaa ja pysyvämpää informaatiota.

-- <br />p. tunkki

Matti Verkasalo
Käyttäjän Matti Verkasalo kuva

Aikanaan maastolautailuun höyrähdettyäni olin ihan keltanokkana ylettömän kiitollinen vanhan Rakan asiantuntija-artikkeleista. Ne ilmeisesti katosivat bittitaivaaseen tai ovat jonkun kadonneen yhtiön copyrightin takana? Nykyinen FAQ on hyvä mutta jää sirpaleiseksi.

Olisiko mahdollista alkaa rakentaa Wikipedia-tyyppisesti siis talkoilla Relaan aihepiireihin liittyviä aloittelijan tiedostokokonaisuuksia? Tällaisen artikkelin jatkuva täydentäminen voisi pitää ne hyvinkin ajantasaisina. Moderaattorilta se varmaan vaatisi sitä, että karsisi kilpailevien näkökantojen turhat nokittelut pois. Sivujen kaventaminen ja lisääntynyt mainonta ehkä toisivat moderaattorille jotain vaivanpalkkaa??

Lefa
Käyttäjän Lefa kuva

Ehdottaisin myös, että kieliasua hiukan tarkistettaisiin. Esimerkiksi käyttäjä info ja aktivointi sähköposti ovat yhdys sanoja.

teesaa

Ehkä tuo rakenne visuaaliseuuden osalta kaipaisi uudistusta eniten. Asiat asioiden näköisiksi, mainoksille omat varmasti näkyvät paikkansa ja hoopoiluosastokin on oltava. Ehkä jopa eri värimaailma eri osastoille. Itse koen tämän aikalailla karuksi paikaksi, kun silmää virkistäviäkin foorumeja on olemassa.

Mainostajalla on ehdottomasti oltava oikeus käyttää erilaisia metodeja (myös rich-mediat eli flässit sun muut) tuotteensa promoamiseksi. Mitä siistimpää mainontaa, sitä parempi foorumi myöskin.

Jos tarkoitus on tosissaan panostaa kehittämiseen ja ulkoasuun siinä toivossa, että ilmeisesti paikalleen jäänyt kävijämäärä saadaan taas nousuun, niin loppupeleissä asioiden informaatioarvo käyttäjälle voittaa.

Käyttöliittymääkin voisi joku miettiä. Siistiä kun voi ehdotella yleisiä asioita, eikä konkreettisia leiskoja. Mutta napit isommiksi, teksti (namiskoiden) on lukemista eikä tihrustamista varten.

Sellainen maanläheinen, värikäs ja asiapitoinen.

Wannabe mies monessa lajissa!

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Joku FAQ / Wikipedia -tyyppinen osio olisi ihan hieno.

Lisäksi noiden kasaamisessa ei pitäisi vältellä turhaan kaupallisuutta, eli "minkälaisen lumilaudan hankkisin" tyyppisten kysymysten lisäksi esim. "mistä voin ostaa tämän ja tuon" tyyppisiin kysymyksiin pitäisi pystyä listaamaan suoraan niitä puoteja, joista asioita löyty. Ainakin vapaalaskupiirit ovat niin pienet, että jokainen vinkki siitä mistä kamaa saa on tervetullut.

Gulo gulo

Retkeilyä ja vaellusta ei luonto otsikon alle. Luontoonhan nää kaikki alueet sisältyy. Retkeily/vaellus, lumi ja kiipeily kaikki suosituimpia aihealueita kirjoitusten perusteella. Joten miksi retkeily/vaellus haudataan luonto-osion alle? Miksei kiipeily tai lumi? Luonnossahan näitä kaikkia harrastetaan.Luonnonsuojelu kyllä tärkeä asia . Itse kyllä seuraan kaikkia alueita. Vähän lisä väriä foorumin ulkoasuun kun on niin harmahtavaa! Ja lisää leveyttä!

swam

Kiitos vinkeistä, lisää vaan tulemaan!

Tosiaan haluttaisiin saada kävijämäärä taas kunnon nousuun jotta mainonta tuottaisi riittävästi tämän kehittämiseen. Aika pitkäänhän tämä Relaa toimi täysin ilman tuloja, meidän omasta taskusta revittynä saittina. Nyt näyttää, että voitaisiin saada tästä edes hiukan vaivanpalkkaa , joka taas johtaisi siihen, että motivaatio sivuston kehittämiseen säilyisi. Tulevaisuudessa voidaan toivottavasti myös palkita meitä auttaneita tyyppejä.

Nyt tehty jo seuraavia muutoksia:

- Etusivun ylälaita yksinkertaistettu: poistettiin erillinen linkki mainostajille, poistettiin tilastoikkuna (samat tilastot löytyIvät myös sivun alalaidasta) ja laajennettiin uutisikkunaa

- koko sivuston yleisilmettä tehtiin ryhdikkäämmäksi ja hallitummaksi: tehtiin sivuista hallitun kokoisia, lisättiin harmaa tausta ja mustat kehykset

- yksinkertaistettiin valikkoja: annettiin osioille uudet nimet ja kuvaukset, yhdisteltiin muutama alue saman pääotsikon alle - tämä kaikki tehtiin puhtaasti kävijämääriä katsoen, suosituimmat alueet ylös, vähemmän suositut alemmas/muiden alueiden alakategorioiksi - ajatus siis ei ollut esim. dissata multisporttaajia tai metsästäjiä :), poistettiin myös moderaattoreiden nimet etusivun valikoista, koska jokaisen ryhmän ylälaidassa näkyvät moderaattorit

Tähänastisten muutosten tärkein pointti on ollut SELKEYTTÄÄ sivustoa entisestään.

Muutama lisäkysymys:

- Oletteko varmoja, että Wiki-osioon saataisiin riittävän nopeasti sisältöä (ikävä kyllä Rakan matskuja ei oikein voi tekijänoikeudellisista syistä käyttää)?
- Olisiko kuukausittaiselle uutiskirjeelle kysyntää? - tämä olisi ehkä hyvä tapa pitää relaa.comiin rekisteröityneiden käyttäjien ajatukset täällä + saattaisi tarjota tyylillä toteutettuna markkinointikanavan (ei osana sisältöä vaan esim. uutiskirjeen loppuun laitettavana linkkinä)
- Haluaisitteko, että tekisimme tänne jonkinlaisen systeemin, että lasku-, kiipeily- tms. aiheisia videoita voisi tilata esim. Amazonista - olisiko kiinnostava?

Kiitti!

Sami

hei vaan!

niittäjä

jokin linkkisivusto mihin voi ehdottaa hyödyllisiä linkkejä eri saiteille jotka ovat hyödyksi esim reissua suunnitellessa kuten majoituksista yms..Linkkiin voisi aina laittaa viittauksen miten se hyödyttää kun lisää sen sivustolle. Toi amazon juttu ois myös hyvä.

Toi uutiskirje on toiminut hyvin joillain sivustoilla missä se on ollut käytössä niin porukka muistaa taas ja saattaa tulla uudelleen kattelee meininkiä.

Mikko Piironen

[quote author=swam link=topic=20181.msg134058#msg134058 date=1196189321]
- Oletteko varmoja, että Wiki-osioon saataisiin riittävän nopeasti sisältöä (ikävä kyllä Rakan matskuja ei oikein voi tekijänoikeudellisista syistä käyttää)?Mä voin lahjoittaa torsoksi jääneen Faqin wikin pohjaksi, ei se paljon oo, mutta ees jotain. Siitä vaan sitten kaikki editeeraamaan.Matti Verkasalo
Käyttäjän Matti Verkasalo kuva

Katselin uudestaan tuota FAQ-osiota, jota on viimeksi päivitetty v 2005.  Siinähän voisi kuitenkin olla ihan hyvä pohja josta wiki-tyyppistä yhteishyvää voisi yrittää uudella innolla rakentaa...

Mikko Piironen

Joo sen päivittäminen jäi kun tuli niin paljon muuta tärkeempää tekemistä Smile Niinku aina.

Mut siitä tosiaan vois lähteä liikkeelle esimerkiksi päivittämällä vanhentuneet tiedot.

Echo

Omituinen ratkaisu tosiaan vaelluksen hautaaminen luonto-osioon. Etenkin uusille tulokkaille hankalaa.

Toinen mikä minusta selkeästi puuttuu, en muista oliko aiemminkaan, mutta ylläpidon osio, eli tiedotteet (esim. foorumin muutoksista) ja palaute ylläpidolle. Ihan omana osionaan, ei sekalaisten seassa.

Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo. <br />Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.<br />[size=6pt]Tura[/size]

swam

Ok, point taken  :shock: mikä ois parempi otsikko tolle nykyiselle "Luonto"-osiolle?

hei vaan!

niittäjä

oiskohan ihan retkeily/vaellus ja alakategoriaksi luonto kuten tällähetkellä on metsästys ja kalastus. Näin saatais noi vaellusta koskevat ja ympäristötuhoista olevat keskustelut eriytettyä. 8)

Anonyymi

Hej,

Muutama asia tuli mieleen. Ensinnäkin hienoa, että pyritte parantamaan palvelua ja ette vain pysy paikallaan. Netissä kun tulee jatkuvasti eteen uutta ja hienoa jolloin yhden keskustelupalstan olemassaolo voi olla hyvinkin pienestä kiinni. Ihmisten on helppo siirtyä muualle ja traditionaalisen markkinapaikan säännöt eivät aina päde e-businekseen. Ajatus on siis hyvä, toivottvasti myös toteutus.

1. Vaellus on oltava yksi pääotsikko. Sillä on oma tärkeä merkitys suomalaisille ja sitä ei kannata todellakaan haudata minkään Luonto-osan alle. Otsikko voi olla myös Vaellus ja retkeily.

2. Vaelluksen alaotsikoksi sitten varusteet jotka ovat olennainen osa vaellusta. Nyt varusteet eksyvät omaan pääotsikkoonsa mihin suurin osa lukijoista ei koskaan löydä.

3. Luonto–sanalla on nykyisin myös negatiivinen kaiku. Joka tuutista tulee luonto sitä ja luonto tätä. Jos on pakko jauhaa tästä, niin sitten oma otsikko vaikkapa Luonnonsuojelu. (jonnekin alas) Nää tarinat vie ilman vaelluksen osiosta.

4. Otsikoiden nimet. Ilmeisesti halutaan olla nuorekkaita ja cooleja, mutta mikä ihmeen Kasa ja Vehje? Kasasta tulee mieleen p..kakasa ja vehje tarkoittaa sukupuolielimiä. Nyt otsikot haiskahtaa todellakin vehkeelle. Mikä vika on nimissä Kaikenlaista ja Varusteet? (itse laittaisin kuitenkin jokaisen pääotsikon alle oman varusteet-alaotsikon)

5. Toimivuus. Alaotsikot alas eikä ylös niin kuin kalastus ja metsästys nyt. Nyt kun avaa pääotsikon, niin silmiin hyppää joku hiton multisport..?

6. Kirjoittajien aloittamat aiheet. Ihmiset eivät näytä osaavan laittaa otsikkoa aloittamalleen uudelle aiheelle. Voisiko moderaattorit rohkeammin puuttua ja korjata näitä mistään mitää kertovia otsikoita. Yksi tärkeä elementti on juuri haku-toiminto ja silloin otsikkojen selkeys on tärkeä. Otsikot selkeiksi, itse asia sitten tekstiin.

Tässä jotain omia mielipiteitä. Hyviä jatkoja vaan.

Jipsu

Ihan vaan varovasti kyselen, että mitä mahtaa olla vinossa (tai mitä en osaa tehdä), kun sivuista rajautuu selaimen ulkopuolelle vasemmasta marginaalista iso osa. (...Oikeanpuoleiset mainokset kyllä ovat näkyvissä.) En näe esim. avatareja ja nimimerkkejä kuin osittain. -Ja kyllä. Kyllä olen yrittänyt kutistella ja suurennella ja siirrellä ikkunaa vaikka miten. Selaimena on Firefox, mutta sama ongelma tulee esille IE:täkin käytettäessä. :?

Niin, ja sen verran olen päätellyt, että tämä liittyy jollakin tavalla tämän sivuston uudistumiseen. Kaikki muut sivustot siis toimivat normaalisti, paitsi Relaa.com.

swam

Outo bugi.. kerrotko selaimen ja käyttiksen, niin voidaan selvittää. Onko muilla tullut samaa vastaan? Jos on, niin selain/käyttis + tarkka kuvaus pulmasta, kiitti!

hei vaan!

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

on kyllä, nokian e90:llä selaillessa.

niittäjä

Oli samanlainen ongelma mutta korjaantui itsekseen. En tiedä oliko merkitystä vaihtaa antivir- virustorjunta ad-awaseen.

swam

Me onnistuttiin toistamaan toi vika. Jostain syystä kun selainikkunaa pienentää (on esim. kääpiökokoinen näyttö) toi vasen laita jää piiloon. Korjataan asia heti kun Mikko ehtii!

hei vaan!

NallePuh

[quote author=Mikko Piironen (!) link=topic=20181.msg133949#msg133949 date=1196100993]
Tää uus ulkoasun kutistus on ainakin mun mielestä huono. Nyt itse asiaa on ehkä puoli ruutua ja loput on tyhjää ja mainoksia.

Luettavuus kärsii. Aikaisempi leveämpi kuva oli parempi.
Samaa mieltä !

Kaivannut top 10 luetuinta/vastatuinta aihetta, se aikanaan oli..  tuntui että se pisti ihmisiä seuraamaan niitä aiheita enemmän  ja sai siten jutut rönsyilemään enemmän... ja samalla toi lisää hupia lukijalle..  tyyliin "kuinka jyrkkää on jyrkkä".. 

Mikko Piironen

[quote author=NallePuh link=topic=20181.msg134129#msg134129 date=1196250935]
[quote author=Mikko Piironen (!) link=topic=20181.msg133949#msg133949 date=1196100993]
Tää uus ulkoasun kutistus on ainakin mun mielestä huono. Nyt itse asiaa on ehkä puoli ruutua ja loput on tyhjää ja mainoksia.

Luettavuus kärsii. Aikaisempi leveämpi kuva oli parempi.Samaa mieltä !


Mä voisin täsmentää tota vielä. Erityisesti luettavuus kärsii kun kone ei ole suurempi kokoisessa näytössä kiinni. Noin 20" ei mitään ongelmaa. Pienen läppärin näytöltä foorumin lukeminen on ns. perseestä. 

Sivut