1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
ihmekuutti
Hyvä (ja halpa) kuvankäsittelyohjelma!

Tarkoitus ois hankkia tuollainen ohjelma kotikoneelle. En ole aikaisemmin moisia tarvinnut joten ei ole niistä juurikaan kokemusta..... Laittakaahan tippiä hyvistä ja kohtuu hintaisista ohjelmista tulemaan! Ja mistä kannattaa hankkia? Suomenkielisyys ois myös plussaa.....   

Rush

No halpahan on tietysti hyvin suhteellista...
Itse käytän Adoben Photshoppia (CS2 tällä hetkellä) ja tuosta on olemassa varsin monipuolinen kevytversio, Photshop Elements... Noita näkyy olevan tarjolla satasen pintaan. Käsittääkseni myös suomenkielisiä on olemassa, mutta ovat hivenen kalliimpia.

Anonyymi

Photoshop elements on ainakin omassa kevyessä käytössäni ihan pätevä paketti. Ilmaisista on GIMP:stä kokemusta: joihinkin erityisiin tarpeisiin soveltuva, mutta muutoin mielestäni melko hankala käyttää ja jotenkin kummasti rajoittunut.

Hercules

Jos ei ole kokeillut, niin aika kivasti pärjää 'harrastelijat' Picasallakin: http://picasa.google.com/

Ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi...

Porcus se movet

Sniippa

Gimp on ihan hyvä ja ilmainen.

Ihme Hiihtiö
Käyttäjän Ihme Hiihtiö kuva

Riippuu aika lailla siitä, mitä kuvankäsittelyllä tarkoittaa.

Suurin osa näppäilykuvaajista pärjää pitkälle pelkällä Irfanviewllä, joka on ilmainen kuvien katseluohjelma. Irfanviewllä onnistuvat tärkeimmät kuvankäsitteyjipot: rajaus, resoluution muutos joko yksittäiselle kuvalle tai batchina, jpeg-kuvan häviötön kierto 90 astetta sekä kuvapinkan kokoaminen web-sivuksi.

Jos haluaa tehdä vähän enemmän, eikä muutama kymppi ole ongelma suosittelen Photoshop Elementsiä, joka on aika paljon helpompi käyttää kuin gimp. Picasa vaikuttaisi olevan aika syvältä ja poikittain - lähinnä kai tehty kuvien web-jakeluun. Täysversio Photoshopista maksaakin sitten jo runsaammin ja syö vähän Elementsin helppokäyttöisyyttä tuoden toki lisää mahdollisuuksia jippoiluun.

Tosimies käsittelee kuvansa matlabilla ja itse koodatuilla adaptiivisilla filttereillä. Hintaahan tuolla on sen verran, ettei sitä kotiinsa hullukaan osta, mutta oppilaitoksen tai firman kautta käyttäminen on aina hyvä ratkaisu.

-- <br />p. tunkki

ET

[quote author=Hercules link=topic=20445.msg135515#msg135515 date=1198174662]
Jos ei ole kokeillut, niin aika kivasti pärjää 'harrastelijat' Picasallakin: http://picasa.google.com/

Ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi...Ajattelin tuota kokeilla kun se vaikuttaa kaikin puolin hyvältä. Sitten tulin asennusvaiheessa silmäilleeksi käyttöehtoja ja jätin asennuksen kesken.

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

Yudi

[quote author=Ihme Hiihtiö link=topic=20445.msg135962#msg135962 date=1199378216]
Tosimies käsittelee kuvansa matlabilla ja itse koodatuilla adaptiivisilla filttereillä.Kaikista kovin jäbä editoi kuvatiedostoa suoraan teksti/hex-editorilla, mitä sitä rahaa haaskaamaan ohjelmiin  :lol:.

fyndi

GIMP. Ilmainen ja loistava kuvankäsittelyohjelma.

http://www.gimp.org/

Retki Reiska

http://www.sumopaint.com/web/
Tässä ei tarvitse asennella mitään koneelle, ei nyt ihan photoshop, vaan kyllä tuollakin tekee.  Yllätyin kuinka jouhevasti tuo toimii.

blueberry

[quote author=ihmekuutti link=topic=20445.msg135450#msg135450 date=1198077891]
Tarkoitus ois hankkia tuollainen ohjelma kotikoneelle. En ole aikaisemmin moisia tarvinnut joten ei ole niistä juurikaan kokemusta..... Laittakaahan tippiä hyvistä ja kohtuu hintaisista ohjelmista tulemaan! Ja mistä kannattaa hankkia? Suomenkielisyys ois myös plussaa.....   suosittelen adcsee pro 2.5 myös kuvien katselu/järjestelyohjelma

Orposusi

[quote author=ihmekuutti link=topic=20445.msg135450#msg135450 date=1198077891]
Tarkoitus ois hankkia tuollainen ohjelma kotikoneelle. En ole aikaisemmin moisia tarvinnut joten ei ole niistä juurikaan kokemusta..... Laittakaahan tippiä hyvistä ja kohtuu hintaisista ohjelmista tulemaan! Ja mistä kannattaa hankkia? Suomenkielisyys ois myös plussaa.....   Kaikki kehittyneemmät ohjelmat vaativat opiskelua, joten ei kannata luulla, että ohjelma itsessään tekee autuaaksi.

Täällä on (ilmaiselle) Gimpille ohjeet: http://www.joutsi.com/gimp.html

JP@OE

Itse olen tykästynyt kevyessä kuvanmuokkailussa PhotoScapeen, joka on vieläpä ilmainen. Ei se osaa hyppiä voltteja, tai edes keittää kahvia, mutta batch-muokkaukset ja muut perusjutut luonnistuu nopiasti ja helposti.

http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

[size=1][color=darkred]&quot;What we get from this adventure is just sheer joy&quot; <br />[i]-George Leigh Mallory[/i][/color][/size]

Yaggo

Jaakko Holster

ihmekuutti

Gimpin latasin koneelleni ja sitä on tullut nytten harjoiteltua ja käytettyä jonkun aikaa. Ihan omaan käyttöön varmasti löytyy kaikki ominaisuudet (ja aika paljon ylikin).

Ja Orposudelle iso kiitos tipistä Joutsin sivuille, löytyy todella hyvät ohjeet ja esimerkit Gimpin käyttöön.

Ainut huono puoli mitä itse olen havainnut on, ettei itselläni ainakaan pelitä tekstieditori.... Johtuuko sitten siitä, että käyttöjärjestelmänä on Vista vai mistä (netissä oli ainakin siitä puhetta). Kaverin koneella , missä taas ei ole vistaa, niin pelittää normaalisti..... Kumminkin tarteisin sitä useinkin, niin voi olla edessä Elemetsin hankinta..... Ja voi olla että jotkut muutkin ominaisuudet eivät pelitä.....

kuutinvalo.kuvat.fi

NallePuh

RAW kuville sitten on omansa, Adoben Lightroom.

ihmekuutti

Nytten sitten tuli hankittua Elementsi ja pitäisi varmaan alkaa "treenailee" sen käyttöä..... Oisko kellään tietoa mistä löytyisi hyviä harjoitustehtäviä Elementsillä tehtäväksi? Kun ei oo hirveesti aikaisempaa kokemusta kuvankäsittelyohjelmista niin ei tiedä edes resukka mitä kaikkee niillä voi tehdä.... Oppis vaan parhaiten tuolla tavalla ite sitä käyttää.... 

kuutinvalo.kuvat.fi

Retki Reiska

Docendo on julkaisut aivan mainioita oppaita joissa on mallikuvat joko imuroitavissa netissä tai sitten mukana cd:llä. Kirjastosta löytyy.

http://www.docendo.fi/?p=showproduct&product=951-846-280-1
Tämä ei ole hinnalla pilattu, taitaa olla vanhaan versioon tarkoitettu, ei välttämättä haittaa.

Retki Reiska

Tämä on jo aika paljon off topic, mutta "curves" toiminnan voi lisätä ohjelmaan. Siitä ohjeita osoitteesta: http://www.earthboundlight.com/phototips/photoshop-elements-curves.html

Uudemmissa softissa tämä näyttäisi olevan.

allergonaut
Käyttäjän allergonaut kuva

Tajusin itsekin myцhemmin, ettд jos olettaa, ettд proffan antamalla tehtдvдllд on tosiaan yksikдsitteinen ratkaisu, niin oppilaan ei tarvitse edes tietдд ikдд. Oli minustakin hyvд tehtдvд. Ensisilmдyksellд vaikuttaa siltд, ettд eihдn tehtдvдд voi nдillд tiedoilla ratkaista, mutta ratkaisu on kuitenkin varsin alkeellinen. Kiitokset hienosta tehtдvдstд

ohjus

corel photo paint pro x3  kannattaa kokeilla  saa kuukauden kokeiluversion netistä ja on suomenkielinen

Kunhan kuljeksin

pekoni
Käyttäjän pekoni kuva

HDR-kuvien kanssa tuhertaville ja panoramoista tykkääville muutama hyödyllinen linkki
http://garmahis.com/tutorials/hdr-tutorial-free-software/
ja
http://hugin.sourceforge.net/

blueberry

kelpaako elements 8 . alle sata euroo.

kattok

Yksi hyvä vaihto ehto voisi olla ilmainen Paint.net ,ohjelma on yksinkertainen käyttää ja sillä pystyy pikku hommelit tekemään hyvin. Tietty jos on kuvankäsittelyyn aikoo kunnolla syventyä toi on liian suppea.

--

rance

Vaikka alkuperäisen kysymyksen esittäjältä onkin kulunut jo näinkin paljon aikaa, niin vastaus ei mielestäni ole juurikaan muuttunut,
Suomenkielistä, monipuolista kuvankäsittelyohjelmaa haluavat voivat tutustua Paint Shop Pro:hon.
Jos kielestä ei ole väliä, niin englanninkielinen Adoben Photoshop Elements on aivan vastaavan tasoinen ohjelma.
Ainoa merkittävä ero näiden kahden ohjelman välillä on se, että jos "ruokahalu kasvaa syödessä", niin Adobesta on helpompi (tutumpi) siirtyä varsinaiseen ammattilaissoftaan, eli Adoben Photoshop CS:ään, sehän on kallis, toisaalta liian kallis tavalliselle kuvaajalle.
Paint Shop Prota käytetään monissa lehtitaloissakin, eikä sen ominaisuudet jää jälkeen Adoben Photoshop Elementsistä, jotkut ominaisuudet ovat jopa helppokäyttöisempiä ja tavallaan helpommin ymmärrettäviä.

Suosittelen näiden molempien ohjelmien koekäyttöä. Lopullinen lisenssi on molemmilla aika lailla sama, luokkaa 60 euroa. Se ei ole paljoa hyvästä kuvankäsittelyohjelmasta.

EsaT

[quote author=NallePuh link=topic=20445.msg163180#msg163180 date=1253349257]
RAW kuville sitten on omansa, Adoben Lightroom.

On noita ilmaisiakin vaihtoehtoja RAW-konvertointiin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dcraw#GUI_frontends
Helicon Filter ja Raw Therapee lienevät niistä monipuolisimmat Windows-puolella.