1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
teesaa
Oravien relokaatio

Tänään alkaa huippumielenkiintoinen projekti taloyhtiön tuholaisten pakkosiirtämiseksi sudeettialueille min. 10 km päähän omalta reviiriltään. Nuo pörröhäntäiset rotat ovat nyt tulleet tiensä päähän. Pakkosiirto odottaa siis jonnekin.Seurasaari voisi olla hyvä paikka, siellä kun niitä on jo niin pirusti - tulisi vähän uutta geenikantaa alueelle.

Siirtoon on pakko ryhtyä, kun tappaa ei saa tammikuun lopun jälkeen, ja metsästysaikana ei talojen lähellä voi ampuakaan. Onneksi melkein kaikki ovat vielä nuorikkoja, joilla ei ole vielä omaa pesää eikä poikasia.

Eräkontti Oy:stä tuli tänään 2kpl minkkiloukkuja, joihin rotat (oravat siis) kohta jäävät satimeen. Ne pirulaiset ovat jo viikon totutelleet lasten kanssa väsättyyn hämäysloukkuun, jossa on joka päivä on pidetty leipää tarjolla. Nyt ne pitävät sitä jo kotinaan ja regulaaristi siellä pyörähtävät katsomassa - onko murkinaa...RÄPS...uusi loukku heilahtaa. Loukku ei siis tapa, vaan vangitsee.

On muuten loukun hinnoissa eroa. Itse ostin 25€ hintaan kappale, Erätukussa 45 €, ja suoraan vankilasta (joka ne kaikki valmistaa btw) saapi 18 € hintaan. Hyvät katteet.

Alueella on ainakin 20 oravaa, joten odotan mielenkiintoista maaliskuun loppua - tämä saattaa jossain määrin jopa korvata kretsaukseen käytetyn ajan. Pyrin raportoimaan säännöllisesti edistymisestä.

Jos joku tarvitsee oravia, niin YV:llä voi varailla. Niissä on vielä vähän talvikarvaa jäljellä.


Väsy

Nyt vain kaikki kiireesti rakentamaan oravan-nahkaflippereitä, kun tavalliset tuppaa menemään niistä tukkoon.  Biggrin

Kipu aamulla herätessä tarkoittaa että olet hengissä!

nikohak

Et samalla viittis ottaa paria pupua kiinni Helsingin alueelta?

teesaa

Ne ei jostain syystä mene häkkiin jyrsimään syöttiä...muuten kyllä ottaisin ne omaan pataani...

Wannabe mies monessa lajissa!

niilo

Puurotan häntä datsunin antennissa heilumassa olis hieno.

teesaa

Kaksi oravaa saanut uuden kodin Kirkkonummen puolelta. Tuppaavat hätääntymään häkissä (ymmärrettävää kyllä), mutta TV:n eläinohjelmista tutulla häkin peittämiskonstilla rauhoittuvat heti. Häkki peränkonttiin ja kangas päälle.

Lähtevät vapautettaessa lujaa kuin...orava häkistä.

Ainakin kahdeksan jäljellä.

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Naulan kantaan!

E: Kolme!

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Neljä - tää alkaa jos sujua. Syövät näköjään märkää ja homeista leipääkin...syötti ollut jo aika kauan häkissä. Tämä kurre pääsee Tapiolaan, kun menen koittamaan lentolippuja hulluilta päiviltä.

Tosi kivaa touhua, suosittelen, ja halpaakin.

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Viisi - niillä kestää vähän aikaa hoksata jääneensä ansaan, kun pupeltavat herkkupaloja toisessa päässä. Sitten tulee pieni epätietoisuus, jonka jälkeen jatketaan safkaamista - kunnes todellisuus tosissaan valkenee...ja paniikki alkaa.

Olen pyrkinyt viemään oravat uuteen Kirkkonummen kotiinsa tunnin sisällä pyydyksen laukeamisesta. Tuo neljäs oli vissiin mennyt yöllä, joten sillä oli isompi ventti. Lakihan määrää, että ansat on koettava kerran vuorokaudessa, joten marginaalia riittää.

Wannabe mies monessa lajissa!

acht

Pari kissaa hoitaisi oravat taivaaseen muutamassa viikossa.  Samalla lähtis rotat,hiiret,myyrät,pikkulinnut ja kaikki viddumaiset kissanvihaajat yhtiöstä.
Näin vinkkinä vaan.

acht

teesaa

Taloyhtiössä on kaksi kissaa - liikkuvat ulkona - mutta ovat varmaan sellaisia mamin kultakurkku-citykissoja, joita ruokitaan 50 €/kg murkinalla foliopurkeista, että saisivat turpiinsa oravilta...siis ei ruoan vuoksi, vaan ovat ehkä väärin kasvatetut. Ehkä ovat jopa vegaaneja?

Asian hälyttävästä tilanteesta kertoo myös se, että tontilla asuu myös Herra Rusakko (yhdeksättä vuotta!), joka tuntuu myös "pesevän" kissat mennen tullen.

Tilanne tuntuu rauhoittuneen. Alueelle on syntynyt tyhjä tila eri reviirien välille, ja aina silloin tällöin näkee jonkin onnenonkijan haistelevan poismuuttajien suosikkipaikkoja - mutta häviävän jonnekin. Ehkä ajan kanssa merkit "haalistuvat" ja joku uskaltaa alueelle, kunnes löytää aarteen...ja räps. Muuttoauto iskee.

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Seitsemän - pari oli tullut kurkkimaan vapaata reviiriä. Toinen sai kyydin Matinkylän satamaan ja toinen Kirkkonummelle kauppareissun yhteydessä - täähän edistää vielä oravien kanssakäymistä. Vaihto-oravaksi Kirkkonummelle.

Wannabe mies monessa lajissa!

Mygg

Oletko varma että kyseessä on 7 eri yksilöä eivätkä palaneet salaa takaisin kotiin, ennen uudelleen kiinnijäämistä?

ET

[quote author=teesaa link=topic=21390.msg140555#msg140555 date=1207894495]
Viisi - niillä kestää vähän aikaa hoksata jääneensä ansaan, kun pupeltavat herkkupaloja toisessa päässä. Sitten tulee pieni epätietoisuus, jonka jälkeen jatketaan safkaamista - kunnes todellisuus tosissaan valkenee...ja paniikki alkaa.Kuulostaa "papin aamenelta"

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

teesaa

[quote author=Mygg link=topic=21390.msg144931#msg144931 date=1219333486]
Oletko varma että kyseessä on 7 eri yksilöä eivätkä palaneet salaa takaisin kotiin, ennen uudelleen kiinnijäämistä?100% varma. Kaikki aivan eri näköisiä, värisiä ja kokoisia. Eli täten todetaan lähes tieteellisesti, että orava ei osaa kotiin 8 km päästä.

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Syksyllä tahti tiivistyy - kausi alkoi uudestaan ja saldo tällä hetkellä 13 puurottaa. Eilenkin yksi oli jonottamassa ansan ulkopuolella (tintit olivat laukaisseet ansan - ja pääsevät pois verkon rei'istä) kunnes sen avasin - ja KLIPS kuului kun olin selkäni kääntänyt.

Alkaa tulla arvokkaaksi bensan kulutuksen suhteen tämä oravien kyörääminen, ehkä kohta koittaa tuleville saaliille pitkä uni...ei vaan, metsästyshän alkaa vasta joulukuun alussa ja kestää tammikuun loppuun.

Wannabe mies monessa lajissa!

Mygg

Heh, taitaa olla suosittu oravien piireissä, tarjoamasi pakettiloma/seikkailuloma.

teesaa

Blackjack! Mistä näitä riittää...

Wannabe mies monessa lajissa!

Väsy

No krääsähän täyttää sille varatun tilan, joten voi päätellä että oravat täyttää krääsän määritelmän.  :shock:

Kipu aamulla herätessä tarkoittaa että olet hengissä!

teesaa

Orava liikkuu ja käy hyvin pyydykseen! Pitäisi olla almanakassa samanlainen kalenteri kuin aikanaan (vai onko vieläkin?) kaloille. Ennen tuo olisi ollut todellinen bonanza - 21 oravannahkalla olisi varmaan saanut jo verevän vaimon, lihavan lampaan ja laiskan rengin uunin pankolle...

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Vähän hidastunut homma talvella, mutta tällä hetkellä olen muuttanut jo 25 oravaa uusille asuiseuduille.

Wannabe mies monessa lajissa!

antero
Käyttäjän antero kuva

Ootko varma ettet vaan kierrätä paria-kolmea oravaa  Biggrin

niilo

Niin, ehdotinkin että napsaisi niiltä sivuleikkureilla hännän pois niin näkisi josko samat kiertää.

teesaa

[quote author=antero link=topic=21390.msg155967#msg155967 date=1236260100]
Ootko varma ettet vaan kierrätä paria-kolmea oravaa  BiggrinOlen, jokaisen tuntomerkit tarkastellaan sen verran tarkkaan, että jos niillä ei ole 8 oravan rotaatio, niin ihan erilaisia ovat olleet. Eilinen orava sai uuden kodin Matinkylän uimarannan seudulta avantoreissun yhteydessä.

OT,  mutta siellä Matinkylässä on avantoa pitämässä auki sellainen pohjapropelli, joka kierrättää sitä vettä aika kyytiä. Avannon reunalla on taasen katkaisija, jossa sanotaan selkeällä suomenkielelllä "PUMPUN PYSÄYTYS". Sopii hyvin eläkeläispainotteiseen asiakaskuntaan... :shock:

Wannabe mies monessa lajissa!

teesaa

Mistä näitä oravia oikein tulee...26!

Orava vissiin nyt liikkuu ja käy pyydykseen. Sekin pääsee Matinkylään.

Wannabe mies monessa lajissa!

Anonyymi

Ookko Teesaa miettinyt että horjutat ekosysteemiäsiä oravien karkoitus operaatiollasi? Ettei vain tulevana kesänä olisi kiusaa pikkulinnuista? Ei sillä, en minäkään puurotista tykkää joten hatun nosto toiminnallesi. 

teesaa

Paree olisi, että oravien ekosysteemi romahtaisi, eli tähän meidän tontille tulisi nk. Teesaan Vakio (=tieteessä joskus käytetty myös termiä Oravatyhjiö).

Wannabe mies monessa lajissa!

Ikuri

Samanlainen projekti oli Oulussakin 2007-08. 38 kurrrea oli saaliina. Appiukko vei ne autolla 10-15km päähän.

Anonyymi

Minkälaisen loukun ja syötin pirinisti tartteis. Olis koko kopla tuossa naapurissa joille voisin hommata kodin jostain tuolta autiolta saarelta keskellä jäämerta. Tai taian kyl myrkyttää niiden pallo grillin mut ei nuo elukat taia syödä mitään..

Vähä ottaa päähän. 

teesaa

Loukuksi käy hyvin auto. Syöttinä voi käyttää ikkunasta heitettyä sananpartta: "Innostaisko nousut?" Sitten viet ne autolla 15 km päähän.

Wannabe mies monessa lajissa!

Samoilija

[quote author=teesaa link=topic=21390.msg156058#msg156058 date=1236405807]
Paree olisi, että oravien ekosysteemi romahtaisiToivomus noteerattu.

"Oravakannasta voi tuhoutua pahimmillaan yli 99 prosenttia", sanoo eläintieteen professori menneen viikonlopun lehdessä.

Sivut