1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
teesaa
Tavarajunalla matkustaminen salaa tietysti

Mistäs saisi tietoa noiden tavarajunien reiteistä + kulkuajoista. Tekisimieli nyt aikuisena toteuttaa poikavuosien haave tavarajunalla jäniksenä matkustamisesta.

Päälle niin maan pirusti vaatetta + kiipeilyvaljaat ja vyötärölle vähän slingiä + jatkoja turvallisuutta ajatellen. Joku sellainen sopiva pätkä sitten vaan (yöaikaan vissiin kulkevat enimmäkseen) lojauttaen metsäkoneiden seassa, tukkien päällä tai umpivaunujen välissä.

Aiheesta saisi vielä hauskan dokumentinkin väsättyä tarvittaessa videoimalla.

Olen koittanut kalastella webissä noista reiteistä + aikatauluista --> toistaiseksi ei Pietarin kalansaalista ole tullut.


niittäjä

Ei kai noista missään ihmeemmin mainita.Vr:ltä vois saada paikan päältä käydessä jonkilaista infoa.

Yöaikaan päivystämään ja joku hämärämpi kolkka missä hypätä kyytiin.

kaamos

Junalla pääsee kyllä:

Tuon videon innoittamana (joka paljastui sitten myöhemmin feikiksi) on kyseinen harraste jo maailmalla hyvinkin suosittua.

Ei muuta kuin menoksi. Harmi kun minun lähialueella ei ole junia, muuten pitäs mennä heti testaamaan...  8)

Nyt kuivaa kyyneleet ja ryystä räät<br />Et kuollut vielä tänäänkään

teesaa

Tää on samalla myös "matkaseuraa" etsitään ilmoitus. Eli jos kiinnostaa, niin aina autolla junaradan varteen pääsee.

Jostain Tampereen teollisuualueelta voisi hyvinkin yön tavarajunalla päästä johonkin satamakaupunkiin...tai pitää selvittää esim. mistä satamasta Ouluun ajetaan haketta lämpövoimalaan. Kotkan satamasta on junien pakko mennä takaisin jonnekin, samoin kuin Vuosaaren uudesta satamasta. Tunnelin päässä (jos pysähtyisivät hetkeksi) voi sipäästä kyytiin ja katsoa minne tie vie. Tuskin ne junaa sen kummemmin syynäävät.

Ottaa mukaan ALF-lipun ja pari spraypurkkia (minkkien merkkaukseen) niin pakoonpötkimismatkalla ne voi jättää jälkeensä ja eksyttää etsivät väärille jäljille.

Wannabe mies monessa lajissa!

Hanxi

Smile Nyt en ole ihan varma, kannattaako tätä tietoa levittää, mutta aikataulut löydät täältä: http://www.rhk.fi/radan_kaytto/liikennesuunnittelun_perustiedot/graafiset_aikataulut/
Siitä vaan sitten tulkitsemaan.

Älkääkä sitten itteenne teloko!

Anonyymi

No voisi kyl hypätä junaan. Magee idea. Epäilisin lkyllä et kannattaa kattoa juna joka ei heti heilahda venäjän puolelle. Voisi alkaa olemaan vähän turhan extreme reissu. Suomi päästä toiseen voisi olla aika jees. Vai minnekäs nuo kiskot ikin päättyykkään. Kolariin asti tulee henkilöjunat mutta tuleeko tavara junia??

Norjassa tulee kiskot Narvikiin asti. Kuulo puheen mukaan natsien oli tarkoitus rakentaa Kirkenesiin asti mutta sota loppui kesken. Voisi olla maailman kolkka hieman erilainen.

Vode

Lähijunilla voi reenailla, näköjään treenit alotettu jo:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1636913

"Aina kannattaa lähteä."

api

[quote author=kaamos link=topic=24300.msg153113#msg153113 date=1232724675]
Junalla pääsee kyllä:

Tuon videon innoittamana (joka paljastui sitten myöhemmin feikiksi) on kyseinen harraste jo maailmalla hyvinkin suosittua.Videossa väitetään että Alexander Richter kuoli leukemiaan mikä ei pidä paikkaansa. En nyt kutsuisi koko videota feikiksi sen takia.

Tukkien päällä eikä muunkaan liikkuvan lastin päällä kyllä kannata lojua eikä myöskään missään kemikaaleja kuljettavissa junissa. Ehkä kannattaa myös harkita kannattaako liikkuvaan kyytiin edes yrittää hypätä. Aivan liian riskaabelia terveyden kannalta mielestäni. VR voisi mieluummin alkaa myymään "elämyslippuja" taskulamppuja heiluttavine vartijoineen ja saksanpaimenkoirineen Smile

niittäjä

heräsi vaan kysymys kun tavaravaunut taitaa olla pääasiassa lukittuja niin
miten sisään pääsy.Voihan sitä sulkkarilla ja slingillä laitta ittensä kiinni johonkin vaunujen välille.

teesaa

Katolle ei vissiin kannata mennä, iskee vielä salama päähän. Vaunujen väli on varmaan umpivaunuissa se paras mesta. Tai takimmaisen vaunun niiden iskareiden (pollarin näköinen) päällä istuen. Sulkkari + slingi on pakollinen varuste.

Alkoi kiinnostamaan tuo Karjaa-Turun Satama reitti. Pitää mennä sinne asemalle puhumaan ihan vakavissaan jokun kanssa - aina ne saa puhuttua ympäri kuitenkin.

Wannabe mies monessa lajissa!

niittäjä

tota vois joku kesäyö miettiä.Silloinhan se paras aika olisi mutta valoisaa vain tai elokuussa olisi lämmintä mutta yöt pimeitä.

Anonyymi

[quote author=teesaa link=topic=24300.msg153156#msg153156 date=1232813456]

Alkoi kiinnostamaan tuo Karjaa-Turun Satama reitti. Pitää mennä sinne asemalle puhumaan ihan vakavissaan jokun kanssa - aina ne saa puhuttua ympäri kuitenkin.Salaa??

Pakollisia varustuksia varmaankin laskettelu lasit. Ei o varmaan kiva saaha ampparia silmään. Riippuu tietenkin vuoden ajasta.

Voimakas magneetti korvaamaan tuota lasikahvaa joka trainraiderilla oli.


Alibaba

Kouvolasta pääsi pummilla aikanaan viikonloppuisin Olhavan suuntaan tavarajunalla. Ratamiehiä jututtamalla löytyi aina puolityhjä karjavaunu ja hiljensivät vielä kävelyvauhtiin Kirjokiven kohdalla, jotta oli soma hypätä ulos. Ei olisi kyllä kehdannut roikkua jollakin vempeleillä rakenteissa.

johanneskastaja

Ysärinä pojankoltiaisina harrasteltiin paljonkin "junasurffailua" juuri tuohon tyyliin kuin nimimerkki Vode on linkittänyt. Aikansa kyllä pääkaupunkiseudun raideliikenne oli kivasti hallussa huokeaan hintaan. Meitä varoteltiin sähköiskun vaarasta, joten taisi homma jäädä sen pelkäämiseen. En tiedä oliko pelko aiheellinen.

Pystyisiköhän autonkuljetusvaunuihin hypätä jäniksenä? Niiden määränpää olisi paremmin selvillä kuin tavallisten tavarajunien.

Vode

[quote author=teesaa link=topic=24300.msg153156#msg153156 date=1232813456]
Katolle ei vissiin kannata mennä, iskee vielä salama päähän.Joo, ei pkle! Omankylän pojat leikki "junarosvoja" aikanaan. (Paikallaan olevien junien katolla) Yks teki pienen virheen ja kokeili sitä sähköjunan katolla. Palo kun makkara, mutta ihme kyllä selvis.

Liikkuvan junan kyytiin pyrkiminen on kyllä todella vaarallista, ei tartte paljon mokata, niin se on viiminen moka.

"Aina kannattaa lähteä."

pauliina

Kiiruna-Narvik välillä menee niitä malmijunia, malmivaunut sellaisia samanlaisia avonaisia pikkuisia lavoja kuin brion junanaradalla konsanaan. niitä menee usein, varmaan kerran parissa tunnissa? ja takaspäin ne tulee tyhjänä?  Matkustaminen vois olla hyödyllistäkin, siis pääsis mäkeen...

Anonyymi

[quote author=pauliina link=topic=24300.msg153273#msg153273 date=1232964975]
Kiiruna-Narvik välillä menee niitä malmijunia, malmivaunut sellaisia samanlaisia avonaisia pikkuisia lavoja kuin brion junanaradalla konsanaan. niitä menee usein, varmaan kerran parissa tunnissa? ja takaspäin ne tulee tyhjänä?  Matkustaminen vois olla hyödyllistäkin, siis pääsis mäkeen...Jaa. seuraava suomen reissu tarkoitus tehdä junalla. Josko sitä sitten tuota reittiä. Voiski selvittää miten kiirunasta oluluun vaiko mennä ihan extemporee.

smo

Olin näkeviväni jonkun seisomassa tavaravaunun perässä Rautatieasema-Pasila välillä, pimeätä oli joten voin olla väärässäkin. Ja pakkasta oli reilut -10.. saattoi olla matkalla vaihteelle ja henkilökuntaa siinä mutta oliskohan..

Anonyymi

Mä katselin tänään puutavara junaa Kolarissa. Tai sen lastausta ennenminkin. Niissä voisi olla tilaa matkustajalle vaunun keskellä kahden puu nipun välissä. Mut haluaisinko matkustaa puu nippujen välissä?? Saattaisi olla turhan extreme.

paha

Kunnon nahkakinttaat, pullo punkkua ja matkalukemiseksi Jack Kerouacin Dharmapummit. Avot, rinkkavallankumous 2009 julistetaan avatuksi. Tavataan tien päällä!

MagicMullet

Viime kesänä mietin ihan samaa, kun katselin hitaasti ohi meneviä tavarajunia. Jos hyppää viimeisen vaunun perään vauhdissa, niin ei ehkä olis niin vaarallista.. Onkohan tuo isokin rikos jos siitä jää kiinni?
Kerran oon hypänny matkustajajunasta vauhdissa pois, kun juna meni oman kämpän vierestä. Säästyin muutaman kilometrin kävelyltä Smile Normaalistihan nuissa ei aukea ovet, mutta tuolla kertaa oli kai unohtunut lukita.

blueberry

no ei rikokseen yllytyksiä kaikki tyynni. eikö kukaan mukaan ole vastaan.

varpikas

Oletko Teesaa tässä parin vuoden aikana päässyt toteuttamaan junailuhaaveitasi? Tai ihan kuka tahansa muu, onko tullut junailtua? Toi on juuri tuollainen poikavuosien unelma, jota itsekin tekisi mieli joskus koittaa mutta eipä ole tullut kokeiltua.

teesaa

Toistaiseksi laiskuus on voittanut ja seikkailun tarpeen saa tyydytettyä pienemmälläkin vaivalla. MUTTA, kun aikatauluja katsoo (siis sain linkin eräältä veturiharrastajalta), niin Karjaalta olisi aika potentiaaliset systeemit lähteä liikkeelle.

Wannabe mies monessa lajissa!