1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Relaa
Käyttäjän Relaa kuva
Foorumin kehitysideat, palaute ja bugit

Tänne kaikki Relaa.comin kehitykseen, käyttöön ja tekniikkaan liittyvät asiat.

Bugien ja ongelmien raportoinnista seuraavat toiveet.

Ole hyvä ja dokumentoi virhetilanne mahdollisimman tarkasti:
- Mitä tapahtui, saitko virheilmon, millaisen?
- Mitä laitetta, käyttöjärjestelmää ja selainta käytit, mitä selainversiota?
- Toistuiko virhe, kun suljit selaimen ja/tai tietokoneen ja käynnistit sen uudelleen?

Kiitos, kun jaksat kertoa josko homma toimii vai ei, auttaa kehitystyössä merkittävästi!

Kim Öhman
Käyttäjän Kim Öhman kuva

ainakaan iPad ja iPhone eivät toista videoita Relaasta, tai siis videoplayeria ei edes näy postauksessa? Olisiko järkevämpää/mahdollista käyttää upotuskoodia tuon suoran linkin sijaan?

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Kiitti Kimi huomiosta & palautteesta. Tutkitaan asiaa parhaillaan ja palataan taajuudelle toivon mukaan pian.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

YouTuben ja Vimeon normaalisivut on Flashia. iOS ei Flashiä näytä.

Relaa ja tuhannet muut saitit näyttävät YouTuben ja Vimeon videot upottamalla suoraan YouTuben ja Vimeon perusupotuskoodin avulla. Tuo perusupotuskoodi hakee aina just ne perus-Flashit YouTubesta ja Vimeosta. Suurta osaa erilaisista foorumi- ja blogisivustoista selaamalla törmää samaan asiaan.

Joskus joku toivottavasti koodaa Relaan käyttämään SMF:n video-plugariin sellaisen ominaisuuden, että se tunnistaa älykkäästi selaimen ja sen mukaan tarvittaessa korvaa YouTuben ja Vimeon perusupotuskoodin jollain Applea varten räätälöidyllä erillisellä upotuskoodilla. Nyt ei valitettavasti tuollaista älykkäämpää videoplugaria ole saatavilla SMF:ään, jonka päällä Relaa pyörii. Ja valmiiden plugarien armoilla tässä asiassa väkisin ollaan.

Toisaalta moni odottaa, että YouTube ja Vimeo lupuisivat perussivuillaan Flashista. Tai että Apple suostuisikin syömään sanansa ja laittamaan Flashin iOS:ään ja sallisi käyttäjien siten ihan vapaasti itse kaataa omat selaimensa Flsah-sivuja katselemalla. Molemmat tavat ratkaisisivat ongelman kerralla ilman, että sadat plugarikoodarit maailmalla yrittävät kiertää tätä Vimeo+YouTube+Flash+iOS-ongelmaa.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

kajy

Morjens,

Olisiko foorumille mahdollista saada tapatalk-plugia?
Näin ollen foorumi olisi kätevä lukea mobiililaitteella.

Lisää tietoa ohjelmasta: http://www.tapatalk.com/

Telemarker
Käyttäjän Telemarker kuva

Olisiko ideaa muuttaa ohjeistusta niin että myytyjen tuotteiden ilmoitukset pitää poistaa ja jatkossa relaa.comin sitea niin että myydyt tuotteet samoin kuin vanhentuneet ilmoitukset poistuisivat automaattisesti.

Kylmä tosiasia on se että myynti-ilmoituksien merkitseminen "MYYTY" notifikaatilla ei enää tänä pöivänä ja todellisuudessa palvele ketään.

Ilmoitusten määrä on noussut huomattavasti, lisäksi samaten kuin tuotteiden laadulliset erot sekä tuotteiden useat eri variaatiot kun vaihtelevat kasvavassa määrin (jolloin ne eivät ole mitenkään verrannollisia keskenään) niin ei ole mitään perustetta pitää myytyjen tuotteiden ilmoituksia vain "antamassa hintaindikaatiota".

En näe mitään loogista enkä järkevää syytä miksi MYYTY statuksella olevia ilmoituksia tulisi pitää/säilöä - varsinkaan aktiivisten myynti-ilmoitusten joukossa.

Fiksumpaa olisi jos jatkossa Myydään (ja kenties Ostetaan) ilmoituksiin olisi mahdollista saada pyynti/tavoitehinnan lisäksi kenttä johon myyjä voisi niin halutessaan syöttää toteutuneen hinnan kun tuote on myyty samalla kun sulkee/poistaa ilmoituksensa.

Niin ikään myytyjen tavaroiden ilmoitukset voisi sitten arkistoitua omaan "kategoriaansa" viemästä turhaan myynnissä olevilta tavaroilta huomiota.

Uskoisin että oltaisiin aika lähellä "win/win" tilannetta.

Ne jotka kaipaavat jonkin tuotteen historiallisia hintoja voisivat niin halutessaan selata läpi lukemattomat määrät toteutuneiden kauppojen hintoja ja vastaavasti ostajat sekä myyjät olisivat tyytyväisempiä kun turhat/tarpeettomat/vanhat ilmoitukset eivät roikkuisi aktiivisten ilmoitusten joukossa vaikeuttamassa kierrossa olevien tuotteiden metsästämistä.

Raid

Ilmoitusten määrä on noussut lähinnä sun ja parin muun ansiosta. Ei tuolla kellään muulla ole toistakymmentä ilmoitusta viikoittain. Eiköhän ne ole ihan tarpeeksi hyvin esillä muutenkin.

Itse olen sitä mieltä, että vanhat ilmoitukset on ihan hyödyllisiä, kun etsii hintatietoa myyntiä tai ostoa varten. Eipä ne hirveesti haittaa, jos niitä ei ole joku nostelemassa esille, kuten ei kai pitäisi olla.

Ja henkilökohtaisesti asialla ei ole mulle niin väliä, mutta kun tunnuit innostuneen mun ilmoituksesta/kommentista, niin tuonpahan mielipiteeni kuitenkin julki.

mni
Käyttäjän mni kuva

Myynti-ilmoituksiin liittyy minunkin pohdintani.

Tuo "Näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit" -haku tuuppaa nykyään ruudun täydeltä myynti-ilmoituksia. Hyviä oikeista aiheista käytyjä keskusteluja hukkuu niiden sekaan aika-ajoin, jos ei oikein erityisen huolellisesti lue viestien otsikoita ja sijaintia foorumilla.

Millainen homma olisi hakutulosten lajittelu kahteen osaan: keskusteluihin ja kaupankäyntiin? Eli tavalliset keskusteluaiheet ensin ja niiden alapuolella osto- ja myyntiosaston ilmoitukset. Näin voisi aika vaivattomasti seurata tavan turisijoita ja kaupustelijoita, ja molemmat alueet olisi tasapuolisesti esillä, mutteivät sotkisi toisiaan.

[i]Mikko[/i]

Zino

Juu lisätään tännekkin niin menee "oikeaan" osioon. Mua ei noi vanhat myynti-ilmot haittaa pätkääkään. Niihin vaan merkintä Myyty ja sillä siisti. Ittekkin tykkään kattella noita vanhoja ilmoja kun jotain kamaa olen hankkimassa. Missään nimessä niitä ei tulisi poistaa. Tietenkin jos ne saa jotekin järkevämmin jaoteltua myynnissä - myyty niin se on kehitystä.

Mä mistään mitään tiedä

Aki-Setä

Hyvältä näyttää!

Muutaman jutun huomasin:

- Videoista: Ainakin teatteriosion videot, sekä Youtube että Vimeo, toimii moitteetta iPadilla ja iPhonella. Toisaalta, voisiko upotuskoodin korvata tuollaisella jossa fallback rakennettu sisään, ei tarttis tunnistella etukäteen: http://learningtheworld.eu/2009/youtube-embed/

- Tuohon artikkeliin ei näytä olevan oikeuksia, oli kirjautuneena tai ei: http://www.relaa.com/drupal/node/148

- URL:ien rumasta node-notaatiosta pääsee eroon ottamalla käyttöön Drupalin pathauto -modulin, parantaa myös saitin hakukonelöydettävyyttä kummasti: http://drupal.org/documentation/modules/pathauto

- Linkkien fontin muutos klikattaessa näyttää hieman häiritsevätä

- Aaltoviiva on aika vahva graafinen elementti. Ottaisin ehkä forumi-postien välistä pois ja käyttäisin vain menun ja footterin yhteydessä. Nyt vaikeuttaa lukemista ikävästi..

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Aaltoviiva ärsyttää myös mua. Liian voimakas graafinen elementti.

Sitten muutamia bugeja (havaittu Firefoxilla 5:lla).

- Linkit ketjun tiettyyn viestiin ei toimi. Esim tämän linkkin
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=27335.30#msg194957 pitäisi viedä "Jones snoboard" ketjun vastaukseen #49, mutta selain hyppää vastauksen #31 kohdalle.

- Ehkä edelliseen liittyen keskustelun HTML ei ole kunnossa. Erityisesti <div class="windowbg2"> elementtejä ei ole suljettu, jolloin jokainen vastaus on aina edellisen lapsena (näkyy hyvin firebugilla).

- Uloskirjautuminen ei toimi. Jos klikkaa oikeassa yläkulmassa "Kirjaudu ulos" saa eteensä http://www.relaa.com/drupal/user/logout sivun, jossa lukee "Pääsy kielletty". Tämän jälkeen jos menee takaiisn esim. Keskustelu-sivulle on käyttäjänimi edelleen oikeassa yläkulmassa.

- Sisäänkirjautumiskentissä (käyttäjätunnus/salasana) on väärän kokoinen fontti http://www.relaa.com/keskustelu/index.php sivulla. Fontti on liian suuri ja kenttään kirjoitettu teksti ei näy.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Kiitos näistä!

Pari viikkoa tehdään pieniä hiomisia niin sitten tää on aika timantti... Noin fonttien elämiset linkeissä, koot jne... saadaan varmasti kuntoon. Kun on yhdistelmä kahta eri järjestelmää niin pääsee helposti tulemaan toisen järjestelmän tyylimäärittelyjä läpi toiseen järjestelmään ja lopputulos siksi sekoittuu. Kyllä ne kuitenkin kuntoon saadaan.

Aaltoviiva on voimakas elementti vaikka se vie paljon vähemmän tilaa kuin aikaisemmin kaikkien mahdollisten käyttäjätietojen (aktiivisuuksia, käyttäjäryhmiä, äitin kummin kaimojen tyttönimet,...) esittäminen viestien yhteydessä aina suoraan. Nyt siis tila on tehokkaammin käytössä ja yleisnäkymä viestiin pelkistetympi ja ehkä juuri siksi tuo aaltoviiva korostuu?

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

secretspot

Jep, tuon aaltoviivan kanssa samoilla linjoilla kuin edelliset.

Riviväliä voisi myös kasvattaa, nyt hieman raskasta lukea kun rivit ovat miltei yhdessä.

lexa
Käyttäjän lexa kuva

IE 8:lla ylävalikon "tapahtumat" nappi tippunut pari pixeliä alaspäin. mozilla toimii.

os. vista
ie 8.0.6.....
klo 15.55 6.10.2011

Hobgob

Mielestäni toi musta-aaltoviiva on silmille raskas. Sen vois poistaa kokonaan. Sen erottaa raskautensa lisäksi posteja liikaa toisistaan.

&vähintään yhtä iso mättäjä on kauppaosion näkyminen uusissa viesteissä. Nykyään ei muuta näykkään, kun haluaisi nopeasti katsoa onko mitään uutta kirjoitettu kuin fillari- &randosuksi mainoksia. Voisko kaupan saada pois uusista viesteistä?

puster

Uusimmassa Lisähiutale-jakson artikkelissa upotettu Youtube-ruutu sopivasti juuri sellaisella kohdalla, johon pitäisi ne reunasta löytyvät kuvat avautua. Kuvia avatessa Youtube-ruutu jää kuitenkin päälimmäiseksi, eikä kuvia oikein sitten näe. Win XP, Chrome ja 1920x1080 resoluutiona.

edit: Jaa niin tää olikin foorumille omistettu topic. No toivottavasti osuu täältäkin kehittäjän silmiin, kun ei tää myöskään liity siihen, mitä mieltä olen uudesta Relaasta.. Wink

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

[quote author=hvesalai link=topic=35855.msg195018#msg195018 date=1317665688]
- Linkit ketjun tiettyyn viestiin ei toimi.
- Ehkä edelliseen liittyen keskustelun HTML ei ole kunnossa.Nämä ainakin nyt korjattu, eli kaksi papukaijamerkkiä täältä päin kehitystiimille. Foorumin toimivuus on relaa.com:n tärkein ominaisuus.

Kiitos myös aaltoviivan poistumisesta. Tosin tuo katkoviivakin on turhan raskas ja häitisee. Jos saa ehdottaa, niin "border-bottom: 2px solid lightGrey" suoraan postauksen harmaan alueen alareunassa näyttäisi paljon paremmalta.

Luomu
Käyttäjän Luomu kuva

Vau, pääsin kirjautumaan sisään!
Mutta semmonen palaute, että olisko please mitään mahdollisuutta graafisen ihmisen vähän miettiä uudelleen näitä käytettyjä värejä..
Erityisesti henkilökohtaisia biorytmejä sotkee tuo tosi haalean sininen .content a:link (#348CC7)
Päänsärky tulee kun kirkkaan vaaleella taustalla koittaa lukea linkitettyjä kohtia (joita tietysti on paljon) muulta kuin Apple Cinema Displaylta.
Eli ihan perusasioiden äärellä oltaisiin vieläkin; luettavuus kuntoon ois ihanaa

hvesalai
Käyttäjän hvesalai kuva

Fooruminen kello ei ole ihan atomiajassa. Näyttäisi olevan vielä kesäajassa.

c72367

Voisiko puodissa tai muissa keskusteluissa lisätä sivun loppuun "seuraava sivu" painikkeen? Esim. kun puotia selaa, olisi näppärämpää painaa vain "seuraava" kuin kohdistaa hiirtä esim. sivun 8 kohdalle.

pekoni
Käyttäjän pekoni kuva

Toivoisin joko esim kekoa johon olisi listattu suositeltuja UIAGM oppaita eri kohteista mielellään yhteistietoineen. Tietysti Google auttaa noissa, mutta jotenkin itse sitä luottaisi paremmin relaalaisten suosituksiin. Varsinkin vähän tuntemattomiin kohteisiin reissaavalle niistä voisi olla paljonkin hyötyä.

Markku Jussila

[quote author=pekoni link=topic=35855.msg199099#msg199099 date=1326188281]
Toivoisin joko esim kekoa johon olisi listattu suositeltuja UIAGM oppaita eri kohteista mielellään yhteistietoineen. Tietysti Google auttaa noissa, mutta jotenkin itse sitä luottaisi paremmin relaalaisten suosituksiin. Varsinkin vähän tuntemattomiin kohteisiin reissaavalle niistä voisi olla paljonkin hyötyä.


Hyvä idea! Pistin uuden ketjun Lumeen:
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=38924

Eiköhän tosta Kekokin saada jos vaan jengiltä löytyy opasvinkkejä.

antero
Käyttäjän antero kuva

Ei tunnu toimivan tuo viimeisimmät lukemattomat viestit, ainakaan mulla, ainakaan tänä aamuna.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

[quote author=antero link=topic=35855.msg199242#msg199242 date=1326352575]
Ei tunnu toimivan tuo viimeisimmät lukemattomat viestit, ainakaan mulla, ainakaan tänä aamuna.Kokeilitko siis tätä linkkiä/urlia:
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?action=unread

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

antero
Käyttäjän antero kuva

Nyt toimii taas. En tiä mikä tilapäinen häiriö sit oli kyseessä. Saisittepa vielä kaikki lukemattomat viestit toiminnon kuosiin, eikä vaan aihekohtaiset.

Luomu
Käyttäjän Luomu kuva

Tuotanoinniin, lisäsin puotiin myynti-ilmoituksen. Jostain syystä se näkyy esim puodin etusivulla Myydään - kohdassa vaan kun olen kirjautuneena. Mistä tämmönen johtuisi? näkyykö ilmoitukseni nyt sitten vaan jotenkin rajatulle yleisölle?
Nyyh?

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

[quote author=Luomu link=topic=35855.msg202166#msg202166 date=1331276053]
Tuotanoinniin, lisäsin puotiin myynti-ilmoituksen. Jostain syystä se näkyy esim puodin etusivulla Myydään - kohdassa vaan kun olen kirjautuneena. Mistä tämmönen johtuisi? näkyykö ilmoitukseni nyt sitten vaan jotenkin rajatulle yleisölle?Puodin etusivulla on kirjautumattomille käyttäjille päällä palvelimen cache-välimuisti. Se tyhjenee kerran tunnissa. Eli käytännössä Puodin etusivu päivittyy kirjautumattomille vain noin kerran tunnissa.

Sinunkin ilmoituksesi tulee siis Puodin etusivulle ihan kaikille näkyviin vasta tunnin kuluttua.

Tuon toiminnallisuuden tarkoitus on auttaa palvelinta kestämään ruuhkatunnitkin. Kirjautumattomia käyttäjiä on aina liikkeellä reilusti eniten ja heitä varten suosituimpien sivujen päivittäminen vain kerran tunnissa säästää palvelinta rutkasti.

Samalla tuo tietty palvelee jäseniäkin. Eli kirjautuneet jäsenet pääsevät poimimaan marjat nopeasti itselleen ehkä hieman muita helpommin. Katsotaan onko sinunkin tuotteesi myyty jo alle tunnissa...

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

b3

Relaa saisi toimia kännykässä paremmin, sivuston iso lataus reilu 5 Mb koko kaataa kännykän.

Harza

[quote author=b3 link=topic=35855.msg202457#msg202457 date=1331879857]
Relaa saisi toimia kännykässä paremmin, sivuston iso lataus reilu 5 Mb koko kaataa kännykän.


Jep, samaa vikaa olen manaillut itsekin. Vaikka nettiyhteydet ovatkin nopeutuneet niin silti voisi aina pitää mielessä myös sivujen koon optimoinnin.