1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
staalon
Asiakaspalvelusta...

Olin tässä muutama viikko sitten lapinmatkalla, mm. Kilpisjärvellä, ja tarkoituksenani oli käydä perheeni kanssa tutustumassa Mallan luonnonpuistoon ja  katsastamassa kolmen valtakunnan rajapyykkiä.
No. Olimme odottamassa Malla- laivan lähtöä laiturilla, perheeni 4 ihmistä ja kaksi lapinkoiraa.  Jonkin aikaa odotettuamme laivan kippari saapui paikalle autollaan ja päätin kysyä häneltä infoa mm. pankkikortilla maksamisesta, hinnoista yms. Hän totesi varsin jämerästi ettei pakkikortti käy, ja hinnoista että maksu on henkilöltä 25€ ja koiralta 75€ / koira!!! (siis kahdelta koiralta yht. 150€).Missään ei lukenut (ilmoitettu) ettei koiria saa tuoda laivaan tai ettei niistä pidetä. Koirani ovat myös rauhallisia ja hyvätapaisia,eikä laivuri kyllä tätä edes kysynyt tai muutoin kartoittanut. Kun ihmettelin kovaa hintaa koirista hän totesi että jos en ko. hintaa koirista maksa, koirat eivät laivaan tule. Eikä taatusti ilmeestä tai äänestä päätellen laskenut leikkiä, vaikutti lähinnä kireältä. Hetken asiaa tyrmistyneenä sulateltuani totesin sitten minäkin hänelle että on kyllä turha luulla että maksaisimme niin järjettömiä summia korien matkasta. Siihen hän sitten että no ei ne koirat kuitenkaan maksa ko. summaa (vaan mitä, jäi epäselväksi?) jos matkaamme koko porukka laivan takakannella. Ensin luulimme miestä huumorimieheksi, mutta loppujen lopuksi taisikin olla rahamiehiä, kun oli varaa jättää maksavat asiakkaat rannalle töykeällä käytöksellään. Ei siis noustu laivaan ja säästimme sen 100€ ihmisistä + varmaan jotakin koirista. Myöhemmin juttelimme tapauksesta Kilpishallilla muutaman muun matkaajan kanssa ja myös he olivat saaneet ko. laivurista samansuuntaista kokemusta- ei tosin koiriin liittyen. Kirjoitan tästä tapauksesta koska minusta on tosi harmi että myös tällaista voi asiakaspalvelu olla, ja pohjoisessakin varmaan eurot (ja hyvä matkailumaine) olisi tarpeen ja tällainen voi leimata muutakin, pääasiassa hyvää asiakaspalvelua meille niin mieluisalla Lapinmaalla. Onko muilla millaisia kokemuksia vaikikapa tästä palvelumuodosta vai oliko minulla vain huono tuuri.?

Korpijaakko

Ei sinänsä negatiivisia kokemuksia Malla-laivan kipparista. Matkustimme laivalla (2hlö) heinäkuussa pyykille. Kippari vaikutti persoonalliselta, mutta ei sen kummempaa. Parille muulle vaeltajalle lupasi muistavansa heidän naamansa kun aikoivat kolme päivää myöhemmin palata laivalla takaisin ja ostivat kaksisuuntaiset liput.

Voi olla myös paikallisten erikoislaatuista huumoria? Toki huonossa tilanteessa, mutta silti...

eepeli

Maksoitteko tosiaan 25/naama? Liekö inflaatio vai huono muisti, edelliskerrasta on muutama vuosi vaan summat oli muistaakseni huomattavasti edullisempia.

Kippari ajoi asiansa, mieleen on jäänyt lähinnä nuuskan määrä.

teesaa

Krapula lyhentää pinnaa!

Wannabe mies monessa lajissa!

Iitu

Pari viikkoa sitten pelkkä menomatka maksoi 20 euroa per nuppi. Laivan kipparia ei pystynyt tunnistamaan muista Golddaluoktassa pyörivistä ihmisistä, joten sai itse arvailla kenelle kyyti pitäisi maksaa. Vuosi sitten samasta paikasta kyytiin noustessa kuskina oli eri tyyppi, hinta taisi silloin olla 17 e/hlö/menolippu. Käsittääkseni oli norjalainen, suomea ei puhunut, mutta muuten mukava mies, jutteli linnuista ja ilmoista ja hänet erotti kippariksi toisin kuin tuon parin viikon takaisen kuskin.

Monta reissua olen Kilpisjärvelle tehnyt, ja välillä on tullut luuria korvaan puhelun päätteeksi, kun olen asiallisesti kysellyt majoituspaikkaa tai taksikyytiä. Toisaalta esim. Retkusta järjestyi kerran huone, vaikka paikka ei ollut siihen aikaan enää auki, joten palvelu on ollut hyvin vaihtelevaa niin kuin muuallakin Suomessa.

eepeli

Tuli käytyä taas testaamassa.

Erinomaista asiakaspalvelua kaikin puolin. Sama naama kipparina kuin ennenkin. Maksettiin menosta 20e/naama ja viikon päästä paluusta 5e/naama. Kohtuu suolasta vois sanoa, vaan ei oo pakko mennä venheellä jos ei halua. Aikataulut sun muut oli sovittavissa.

Ei valittamista.

Korpijaakko

[quote author=eepeli link=topic=36694.msg192625#msg192625 date=1313415510]
Maksoitteko tosiaan 25/naama? Liekö inflaatio vai huono muisti, edelliskerrasta on muutama vuosi vaan summat oli muistaakseni huomattavasti edullisempia.

Kippari ajoi asiansa, mieleen on jäänyt lähinnä nuuskan määrä.Yhteen suuntaan kun mentiin niin 20eur/hlö. Kallista on, mutta ei muistaakseni olennaisesti kalliimpaa kuin pari vuotta sitten. Vuosituhannen alkupuolen hinnoista en tiedä. Toisaalta, onhan polttoaineen hinnatkin (varmaan aika olennainen menoerä) nousseet jonkin verran tässä viimeisen kymmenen vuoden aikana.