1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Juha Viitala
Mitä mieltä uudesta Relaasta?

Kaikki kommentit tervetulleita!

swam

<3 Uuh!

hei vaan!

wibzu

Sisältö pienissä laatikoissa siellä täällä. Kaikkeen tottuu paitsi jääpui... Joo, parempi tämä on kuin entinen.

Markku Jussila

Laiteaan tännekin vähän infoa:

Keskustelualue pyörii aika vanhanaikaisella SMF:llä. Se aiheuttaa ongelmia ääkkösten kanssa jne...

Uusi pyörii osittain ubersuositun modernin Drupalin päällä.

Drupal ja SMF osaa hyödyntää toistensa salasanoja ja käyttiksiä ja yhdistää istuntojaan. Edellytys on, että sama tunnus on molemmissa järjestelmissä.

Nyt siis kaikkien tiedot on tunnistautumisten yhteydessä siirrettävä vanhasta uuteen. Sen vuoksi eka tunnistautuminen on monivaiheinen. Sorry vaivasta. Mutta esim. erot eri syteemien merkistöissä ja muissa tekivät luotettavan automaattisiirron ilman mitään manuaalitunnistautmisiin liittyviä tsekkauksia liian riskaabeliksi.

Kerran tuo hankala kirjautuminen vaan kirpaisee. Sen jälkeen pitäisi toimia aina ihan mahtavasti!

masu

anteeks mutta ihan kädestä on tämä tämmönen paska !!!!! ENTINEN TAKAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAARRGGHHHH!!!!

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva

Tämä uusi on paljon sekavampi kuin entinen. Ehkä tähänkin tottuu, kun vähän aikaa käyttelee...

Macharza

Kyllähän tää totuttelua vaatii...
Ainakin mulla isolla näytöllä fonttikoko on aika suuri ja kun lukee viestiketjua läpi, vaikuttaa tuo fonttikoko kaiketi myös siihen ettei näytöllä montaa näe

ratsupari

Onnittelut Relaan tekijöille/uudistajille! Mielestäni selkeä ja onnistunut kokonaisuus,  joka palvelee meitä käyttäjiä entistä laajemmin. Erityisesti artikkelit, seikkailut ja blogit tuovat aivan uuden ulottuvuuden!

Korpijaakko

Tässähän on valtava potentiaali ja näyttää hyvältä jo nyt! Keskityn muutamaan kohtaan, joissa voisi olla kehitettävää:

- Keskustelupalsta: kirjoitettaessa oletusfonnti saisi olla pienempi, lukiessa vanhat "laatikoidut" viestit olivat nykyisiä selkeämmin eroteltuna toisistaan
- Teatteriin, tapahtumiin ja muuhun jonkinlainen jaottelu kun sisältöä alkaa tulla enemmän. Videot ja kuvat esim. aihepiireittäin/aktiviteeteittain. Tapahtumiin sama, mutta lisäksi kalenterinäkymä, ja ehkä karttanäkymäkin?
- Lainaus-puolelle voisi laittaa selkeämmän infon, että kyseessä on kuinoma.fi-palvelu ja homma pyörii ko. palvelun käyttäjäehdoilla, etc.

Muutoin on todella hyvä meininki ja luulen, että kun tämä saa ilmaa siipiensä alle, niin hyvä tulee. Lajikirjo on kuitenkin niin suuri, että jonkinlainen jaottelun mahdollisuus olisi hyvä ympätä mukaan (ehkä jopa niin älykkäänä, että kukin saisi kirjautuessaan oletusnäkymäksi itseä kiinnostavat päivitykset (esim. jonkinlaisen tagi-systeemin avulla) kultakin aihealueelta.

lexa
Käyttäjän lexa kuva

toi sininen väri otsikoissa/aiheissa valkoista taustaa varten on liian vaalea. sama puodissa. "laatikointi" rajaamaan aiheet selkeyttäs hieman.

kaikkeen tottuu Smile

RKohvakka

Muuten on varmaan hyvä, mutta miten täältä pääsee pois? Vain jalat edellä vai? Uloskirjautuminen ei toimi! APUUVA!

Macharza

Lisätoivomuksena olisi foorumilla lukiessa viestiketjuja, että kirjoittajan nimimerkki tai nimi mainittaisi viestin yläosassa eikä alhaalla kuten nyt on

karskinen
Käyttäjän karskinen kuva

Näin alussa ainakin hieman sekava, katse kiinnittyy keskustelua selatessa noihin kiharaisiin viivoihin.

Yleisestä linjasta poikkeava, voi myös olla hyvä asia.

MAZCU

Hyvältä vaikuttaa!!
Kaupan yhteyteen toteutettu lainausmahdollisuus on erittäin tervetullut uudistus. Siihen vaan tosiaan selkeästi esille että homma hoituu kuinoman kautta.

Keot, seikkailut sekä blogit, kaikki hyviä uudistuksia.

Jos jostakin on pakko valittaa niin, keskusteluissa tekstikenttä on edelleen todella kapea.

Boundin ehdottama kalenteri tapahtumille saa täältä kannatusta.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

[quote author=RKohvakka link=topic=37513.msg195003#msg195003 date=1317654025]
Muuten on varmaan hyvä, mutta miten täältä pääsee pois? Vain jalat edellä vai? Uloskirjautuminen ei toimi! APUUVA!Tuon on ekan käyttökerran yhteydessä mahdollista. Toimi näin:

1. Mene etusivulle http://www.relaa.com
2. Siellä näkyykin kirjautumiskentät
3. Kirjaudu siellä uudestaan
4. Kirjaudu ulos

Ja toimii!

Tuossa casessa SMF:n ja Drupalin välinen jutustelu on mennyt pieleen. Niiden puheyhteys pitää uudella kirjautumisella luoda uudestaan ja silloin taas toimii.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

j-j

Hyviä uudistuksia nuo artikkelit, blogit, ym lisämateriaali, plussaa myös Kuinoma integraatiosta.

Mutta - keskustelupalstan leiska on huono; fontti liian suuri, laatikoiden puute hankaloittaa lukemista, eikä nuo jo edellä mainitut kiharatkaan ole kauniita. Samoin kirjoittajan nimi saisi olla vastauksen alussa, ei lopussa. Eli iso harppaus valitettavasti taaksepäin tällä saralla (jos vain ihan luettavuutta arvioi, mikä lienee tärkeintä keskustelupalstalla)

EDIT: Ylävalikon (Artikkelit, Keot, Seikkailut jne) linkkien järjestys vaihtuu aina sen mukaan mitä linkkiä klikkaa (lienee bugi?)

antero
Käyttäjän antero kuva

Hatunnosto tekijöille, hieno uudistus. Aina löytyy säädettävää, mutta kyllä tälle medialle löytyy kysyntää ja käyttäjäkuntaa

karskinen
Käyttäjän karskinen kuva

Sivujen asettelu on sekaisin Opera-selaimella, ainakin kun lukee tätä ketjua.

terowave

Muuten ok, lisää sisältöä on aina plussaa, mutta keskustelupalstan olisi voinut pitää ennallaan. Ainakin heti alkuun tuli tämmönen fiilis.

Edit. Ehdottomasti vanha foorumi oli parempi. Ja vaihtakaa tämä tausta muuksi kuin kirkkaan valkoiseksi.

Edit2. Kuoleeko nyt vapaalasku.com pois tämän alta?

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

Fonttikokoja ja fonttityylejä laitellaan vielä kuntoon pitkin lähiviikkoja, että saadaa paremmaksi. Ja pieniä värisäätöjä ja muitakin helppo tehdä tarpeen mukaan.

Laittakaa vaan viestejä ja toiveita niin saa yleiskuvan "yleisimmistä linjoista". Yksittäisten pohjalta kun on vaikea vielä päättää mitään koska menee aina toiveet vähän ristiin.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Mika_T

Näin kokovalkea sivu on aika raskas silmille.

Noista foorumiposteista onkin jo mainintoja aiemmin, ei niistä sen enempää.

YV lähettäminen on vähän turhan työlästä noine varmistuksineen. Onkohan ne ihan tarpeellisia? Botit saanee karsittua sopivalla stopforumspam plugarilla, sikäli kun tuo varmistushässäkkä on sitä varten tehty.

Mistä syystä puoti on napattu omaksi osiokseen, samassa foorumissahan sekin pyörii? Onko noissa puodin etusivulla näkyvissä ilmoituksissa jokin logiikka takana? Äkkinäinen voi luulla että ton enempää ei ilmoituksia olekaan kun mitä tuossa näkyy.

Torben Korben

Muuten ihan jees kokonaisuutena mut ostetaan /myydään ja keskustelufoorumin layout aika aunuksesta, itseasiassa jo melko syvältä ja vieläpä poikittain  8)

puster

Koitin kirjoittaa yksityiskohtaisesti mikä on mielestäni pielessä, mutten lukiessa saanut itsekään siitä tolkkua. Kumasin sen siis pois ja totean: sitä on hieman hukassa kun selaili erinäisiä artikkeleja, seikkaluja yms.
Pari yksityiskohtaista huomion pystyn kuitenkin kirjallisestikin ilmaisemaan. Ja ne ehkä kuvaavat yleisemminkin mikä itseäni häiritsee. Viimeisimpien blogi-kirjoitusten yhteydessä olisi toivottavaa, että näkyisi isolla ja selkeästi, mistä blogista kirjoitus on. Ja vähän samaa toivoisin etusivun listauksessa viimeisimmistä aktiivisista foorumi-topiceista. Turhaan joutuu tihrustamaan, että millä alueella ko. kirjoitus on tehty. Foorumin alakategorioita voisi kuvata jopa symbolilla (lumi-hiutale tietysti lumeen jne..) ja käyttää niitä aina säännönmukaisesti silloin, kun usean aihealueen topiceja listataan keskenään muuten yhdenvertaisesti.

Muuten uskoisin pitäväni uudistuksesta. Valkoinen tausta ja kiehkuratkin saavat täältä yhden jaa-äänen. Aina voi toki hioa ja hioa..
Ja linkkien active -muotoilu on nyt jotenkin pielessä tai huono jos tarkoituksella noin.

Relaa
Käyttäjän Relaa kuva

SELKEITÄ BUGEJA, JOISSA EI TUNNU OLEVAN ERIMIELISYYTTÄ:
- Vähän iso perusfontti keskusteluissa.
- Ihan liian iso fontti viestien kirjoittamisessa.
- Active-linkin efektit pielessä, eli kun painaa napilla niin linkkiteksti elää ja aina tosi ärsyttävästi.

Noi korjataan.

Tilanne on vaan se, että meistä ylläpitäjistä kaikki about vihaa sydämensä pohjasta css-koodausta. Varsinkin kahdesta teknisestä järjestelmästä muodostuvassa kokonaisuudessa, jossa css-koodia on yli 5000 riviä. Mutta silti toi tehdään ja asap.

Jos joku haluaa vaikka Firebugin tai jonkun muun avulla selvitellä ja tehdä meille suoraan tarkat korjausehdotukset css-faileihin, niin takuuvarmasti järkätään sikahieno Relaa-huppari. Eli listaa siitä mikä kohta millä rivillä ja missä css-tiedostossa.

Noiden lisäksi vähän enemmän makuasiajuttuja on sitten aaltoviiva ja väripuoli. Niistä siis vaan reilusti lisää mielipiteitä eetteriin, niin saadaan vahvin ääni esille.

---------------------------------------
Elämä on ulkona. Relaa netissä.
---------------------------------------

Ohvi

Paha sanoa kumpi foorumi on rumempi, tämä vai Vaellusturinat...

- Hae uudet viestit -linkki olisi ihan kiva. Kymmenen uusimman lista ei oikein riitä.
- Käytettävyyden takia Uusin viesti -linkki olisi parempi olla perinteiseen tyyliin otsikon vieressä vasemmalla puolella. Nyt se on aika hölmösti rivin lopussa.

Dr.Snuggles

Kokovalkea  tausta :(:(
Aaltoviivat  Sad
Keskustelualue leveämmäksi  Biggrin
Muuten  Biggrin Biggrin

Matts

Uudet viestit-linkki ei toimi. Itellä hyppää joka kerta ekaan viestiin joka on tullu foorumisoftan vaihdon jälkeen vaikka olen ne jo useaan otteeseen.

Selaimena firefox 5.0.1.

Ohvi

[quote author=Matts link=topic=37513.msg195057#msg195057 date=1317722723]
Uudet viestit-linkki ei toimi. Itellä hyppää joka kerta ekaan viestiin joka on tullu foorumisoftan vaihdon jälkeen vaikka olen ne jo useaan otteeseen.

Selaimena firefox 5.0.1.


Näin tekee. Ja myös vastaamisen jälkeen hypätään jonnekkin ties minne, eikä siihen juuri kirjoittamaasi viestiin.
(FF 7.0.1)


[quote author=Ohvi link=topic=37513.msg195054#msg195054 date=1317721274]
- Käytettävyyden takia Uusin viesti -linkki olisi parempi olla perinteiseen tyyliin otsikon vieressä vasemmalla puolella. Nyt se on aika hölmösti rivin lopussa.

Sokea minä, onhan siellä tuo UUSI-namiska edelleenkin! Vai modaako joku näitä koko ajan? :shock:


EDIT: [quote author=Dr. Snuggles link=topic=37513.msg195055#msg195055 date=1317721671]Keskustelualue leveämmäksi  Biggrin

Leveys on mielestäni just hyvä. Itselläni on 1920 pikseliä leveä näyttö ja foorumi näkyy suurinpiirtein saman levyisenä, kuin jos teksti olisi A4-arkilla = bueno!

Skise

[quote author=Mika_T link=topic=37513.msg195041#msg195041 date=1317712519]
Onko noissa puodin etusivulla näkyvissä ilmoituksissa jokin logiikka takana? Äkkinäinen voi luulla että ton enempää ei ilmoituksia olekaan kun mitä tuossa näkyy.Mä tosiaan hämmästelin minne Puodin ilmoitukset on kadonneet, kun niitä on noin vähän, kunnes huomasin, että Myydään ja Ostetaan -otsikot on linkkejä kyseisille palstoille. Jotain tuolle Puodin rakenteelle pitäis tehdä, että homma olisi selkeämpi.