1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pauliina
Mitä tehdä käytetyille kamoille / kierrätysideoita?

Ootteko miettiny, etä minne alkuperäiseen käyttöön kelpaamattomat kamppeet laittais? Sellaiset joita ei voi myydä/antaa eteenpäin. Roskiin laittaminen tuntuu tyhmältä kaatiskasan täytteeltä, mutta kaapeissa säilyttäminenkin on tyhmää. Onko uudelleenkäyttöideoita tai voiko noista tehdä jotain? Esim kulahtanut goretakki josta esim kalvo vähän irtoilee, tai toinen ihan väärän mallinen 90-luvulta, tai ensimmäisenkin aallon läpipäästävä melonta"kuiva"anorakki? Käytöstä poistetulle kiipeilyköydelle on helppo keksiä käyttöä, esim lasten leikeissä. Entä valjaat yms pienempi sälä? Mitä ootte tehneet?

zwak

Riippuu mitä osia on ehjänä. Vedenpitävällä ketjulla varustetuista takeista hajoaa ensin vetoketju, jos ei viitsi sitä vaihtaa, niin kankaasta voi askarrella vedenpitäviä pusseja. Ei maksa vaivaa jos kangas on jo ihan haperoa.

Sisäteltoista voi tehdä varustepusseja. (ulkoteltta on yleensä käyttökelvoton...)

Vanhat kiipeilyköydet voi myydä veneilijöille.

Hyvälaatuiset muovi ja metalliosat repuista ja laukuista voi käyttää uusia tehdessä.

Vanhat kunnolliset telttakaaret voi hyödyntää uusien majoitteiden teossa, tai tehdä vaikka kevyen putkirinkan.

Kaikenlaisia kankaita voi käyttää prototyyppien valmistukseen, ei tarvi tuhlata uutta kangasta kokeiluihin.

Lauha

Itse kerään "pehmeistä" tavaroista talteen kaikki kovat osat, mikäli ovat ehjät. Eli takeista lähtee vetskarit ja nauhalukot (joskus nauhoineen). Repuista myös kaikki nauhalukot, soljet, etc. Nää kierrätetyt tarvikkeet aikanaan löytää tiensä mitä ihmeellisimpiin virityksiin, tai varaosiksi käytössä oleviin kamoihin.

teesaa

Komppaan edellistä. Sen jälkeen voisit vaikka tehdä sillä goretakilla ja melontatakilla vaikka palotestit. Helmaan vaan keittimeen ja otat videokameralla filmiä, kuinka takki käyttäytyy.

Wannabe mies monessa lajissa!

nilakka

Yksi tuttu teki kalvotakista koiralle takin kun löysi kaavat jostakin.
Itse tein yhden tutun keskikokoiselle koiralle vanhasta untuvatakista makuupussin telttaan:
Hihat veks ja hiha-aukot kiinni,helma ommeltiin kiinni ja siinä se,vetoketjulla avattava koiran makuupussi ja tessi on ollut kuulema tyytyväinen!

pauliina

Bongasin käytetystä kiipeilyköydestä tehdyn eteisen maton...
http://www.etsy.com/listing/88887743/handwoven-rug-made-from-your-recycled
Tai siis tuonne voi lähettää oman köyden josta tulee matto paluupostissa. Etsyssä myytiin myös kiipeilyköydestä tehtyjä koiran talutushihnoja ja suksista tehtyjä huonekaluja yms.

jjpolkupyörä

Tuo ovimattojuttu on vanhaa merimieskäsityöperinettä, joka on ihan opittavissa, jos haluaa itse näperrellä. Kirjastosta löytyy kirjoja, hakusanana esim. "naru- ja köysityöt" tai "solmut". Monissa kirjoissa kuvat ovat hyvinkin havainnollisia, askel askeleelta eteneviä.

Kuten Lauhakin, myös itselläni on tapana kerätä kaikki kelvollinen vanhoista kamoista. Erityisesti pikasoljet ovat aina tarpeen. Nyt ois muuten tarvetta vanhoille valjaille, joista pitäis väsätä fillariin poljinsträpit, samoin aina tarvii johonkin olkalaukkuviritykseen vahvaa materiaalia. Omat valjaat on vielä liian käyttökelpoiset alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, en niitä raaski leikata.

Untuvatakki koiralle oli loistokeksintö mielestäni!


Markku Jussila

Laskettelusuksissa ja lumilaudoissa usein pohjat ja kantit olisivat aika kelvollista tavaraa. Haluaisinkin itselleni joskus uudet käsintehdyt sukset tai lumilaudan, joiden pohjat olisi koostettu sekalaisista paloista vanhojen kasariskimbojen pohjia. Voisi näyttää hauskalta sellainen kirjava pohja, jossa olisi erilaisia logoja ja värejä. Ja piristäisi erityisesti sellaisia muuten puunvärisiä ja klassisen tyylikkäitä diy-skimboja.

Jos siis joku haluaa vähän uutta sävyä omaan diy-suksi- tai lautaprojektiinsa, niin kokeilkaa tuota pohjamuovien kierrätystä vanhoista kirppari- ja autotallikamoista. Kanttienkin osalta pitäisi toimia, sillä vanhojen rinnesuurpuikkien kantit ovat vähintäänkin riitäävän pitkät. Vanhoilla kanteilla ei vaan pysty tekemään mitään tollasta näkyvää esteettistä tyylikikkailua.