1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Kamerareput & skimbakuvauksesta yleensä

Mikä olis hyvä kamerareppu skimbareissuille mukaan? Siis sellanen mikä suojais kamoja (kamera , 2-3 putkee & muu tilpehööri) + et sit mahtuis vähän muutakin kamaa megeen. Millaisia loweprot on?Sit joo tosta toisesta aiheesta: kaipaisin vinkkejä vuorilla kuvaukseen; lähinnä lasit, filmit, suotimet, valotus etc. etc. eli mikä toimii ja mikä ei.

Anonyymi

Pyyhe ja UV-suodin

Anonyymi

Hola!Burtonilla on helvetin hyvä kamerareppu. Sen nimi on AK camerabag tai jotain. Mul on ollut jo pari vuotta ja istuu kun nyrkki silmään. Lowet ja Dakinet on vähän laatikkomaisia.kantsii kysyy funsterilta, sillä kaupoissa tuskin tuota burtonia löytyy. Mul on pari vuotta vanha malli, uus malli on vähän pienempi, mutta silti toimiva.

Keijoo pottiin!

Anonyymi

Toinen asiasta kinnostunut...

..tollasta AK camerabägiä en löytänyt burtonin sivuilta, mutta Zoom bägin kyllä. Onko faktaa kyseisen kassin funktionaalisuudeta?

Saako suksia kumpaankaan laukkuun kiinni, ku en laudalla laske?

Muita, suksijoille sopivia kameralaukkuja?

Anonyymi

vastavalosuoja on hyvä olla olemassa kun hangilla paistaa aurinko. filmin asa/iso sään mukaan, eli kirkkaalla pienempi ja pilvisemmällä isompi luku. mutta merkeistä sen verran että itse olen havainnut fujin parhaimmaksi kodakista, agfasta, solariksesta... jne. ja linssin päälle kannattaa hankkia sellainen kirkas lasi/muovi suoja ettei naarmut tule linssiin asti.

Anonyymi

joo..osta ensin 1500 lasi ja päällystä se sit muovilla!siitä se piirto paranee ja muista ihmeessä se vastavalosuoja

Anonyymi

Kaveri tossa yllä taitaa tarkottaa UV/Skylight suodinta (?)

trio

Quote:
Mikä olis hyvä kamerareppu skimbareissuille mukaan? Siis sellanen mikä suojais kamoja (kamera , 2-3 putkee & muu tilpehööri) + et sit mahtuis vähän muutakin kamaa megeen. Millaisia loweprot on?Sit joo tosta toisesta aiheesta: kaipaisin vinkkejä vuorilla kuvaukseen; lähinnä lasit, filmit, suotimet, valotus etc. etc. eli mikä toimii ja mikä ei.
Niitä on nyt aika monella valmistajalla, mutta dakine ja lowepro on varmaan parhaita, tosin burtoniakin on kehuttu.Mene kauppaan ja testaa ja hypistele, sillain se oma suosikki löytyy.Ainakin video kamoille toi dakinen malli on optimi, sinne mene laajikset laturit sun muut tilpehöörit ja kannettava ja vielä sen rojut..-tr

Anonyymi

lowepro on tuossa käytävässä hollilla ja ihan hyväksi havaittu - tosin missään tositilanteissa ei vielä ole ollut, kun on aika brand new. suksia ei tuohon ihan hirveen hyvin saa kiinni, mutta välttävästi kuitenkin. laudan saa kyllä sitten paremmin. se burtonin kuvausreppu on melkein vastaava. kuvasta olen vaan sitä ihmetellyt, mutta näyttäis, että siihen saa vielä vähemmän suksia kiinni. aika sokkona noita joutu ostamaan, kun ei ole mallikappaleita kaupassa. tuolla - ääh nyt ei tuu millään nimee mieleen, mut kuitenkin ne laskumessut helsingissä, kun on joka vuosi - oli viime vuonna jotain kamerareppuja esilllä, ni siellä kannattaa käydä kattomassa. SKIEXPO jes, nyt muistin Biggrin

LTZ

Olis ylimääräiseksi jäänyt Tatonka parin vuoden takaa.

Lisätietoja linkin takaa ja allekirjoittaneelta..

-HP vois olla vaikka 40€ luokkaa.http://intranet.tatonka.com/infosys/infocgi/artinfoe.dll?5838

Anonyymi

jeps, lowepro AW Trekker on käytössä. vielä en oo laskureissuilla sitä käyttänyt, mutta "kuivaharjoittelussa" tuntuu hyvältä. Laudan saa hyvin kiinni, varmaan suksetki. Totta, vähän laatikkomainen se on. Se lähinnä häiritsee silmää. Laatikkomaisuudella on saatu sisätila tosi tilavaksi. Ja mukana tulee tarrakiinnityksellä sisäseiniä ainaki tsiljoona, joten sen repun saa muokattua sellaiseksi, kuin haluaa ja mitä väliteet vaatii.Kantojärjestelmässä olisi parannettavaa. Retkeily-/laskureppuihin tottuneena Lowepron kantolaite tuntuu vähän oudolta. Kantosiivekkeiden pehmusteet on jotenki turhan paksut ja kantotuntuma on vähän outo.

Anonyymi

Kuis noi reput (Burton, DaKine, Lowe) futaa jos vetää pahat lipat ? Taittaako kameran kulmat selkärangan- pitääkö laskiessa olla selkäpanssari tai repussa joku muovilevy tms. jottei telo itteään ? Onko kokemuksia ?

Anonyymi

Ei kameravehkeiden kanssa vaan kaaduta pahasti. Saa ne aika pahat ketsat olla jos selän taittaa kameroiden ansiosta, sitä paitsi tollasissa pannuissa varmaan eniten kannattaa huolestua mihin ne raajat lähti torsosta :lol: Burtonin Zoom hyväksi havaittu pari viikkoa sitten Itävallassa kauden ekoissa pyydakekkereissä, jiihaa! Hakkaa mennen tullen Lowen ja Dakinen vastaavat. Mahtuu hyvin kameravehkeet ja vielä joku lämmin vaatekerta messiin. Suksetkin saa viritettyä ihan tyydyttävästi. Jos haluaa viritellä itselleen parhaan mahdollisen kamerankantovehkeen niin kauppaan vaan ostamaan Dakinen Poacher Pack ja Etolasta melkein ilmaista superlon-vaahtomuovia, johon koverretaan/leikataan sopivat "taskut" omalle kuvausarsenaalille sopivaksi. Itsellä käytössä Zoom Pack ja tollanen itse kyhätty viritelmä ja hyvin ovat pelittäneet mut muuten on ollu aikas hiljasta...

TeleM

Junnu

Miss sä olit jo pyydaa päässy puikkaa TAHTOO KANS!

Hätäkö tässä... Valmiissa mailmassa!

Anonyymi

Himputti... miksen mä hokannut tota Burtonin Zoomia ennenkuin ostin LowePron Trekkerin... näyttää ainaki ulkoapäin asiallisemmalta...

Alpine

Olen kuskannut järjestelmäkameraa repussa, eikä se ole selkää vasten mitenkään tuntunut sattuneiden kuperkeikkojen aikana. Kamerakin pelittää vielä. Nyt on tosin tullut hommattua digivermeet, joten saa talvella nähdä niiden kestävyys.

Anonyymi

Kiitoksia kaikille vinkeistä. Noista repuista tuli vielä mieleen; onko kellään Lowepron Rover AW II:sta? Kokemuksia?Entä polarisaatiosuotimen käyttö vuorilla? Hyötyä/haittaa??

Anonyymi

Mulla LowePro Topload Zoom 2, siihen mahtuu Dynax pienellä linssillä sekä zoomi 80-300 ja iso salama, rullaa, paristot ja 2 filtteri.Niksi:

Shoulderbägi pysyy paremmin kiinni jos käytät 2 hihnaa: 1 kantohihna ristin toiselle olkapäälle, toinen remmi vyötärön ympäri (laukun sivussa on lenkki tätä varten). Kun mulla on enemmän tavaraa mukana, otan lisäksi reppuni mukaan johon mahtuu kolmijalka jne. Pidän kameralaukku mieluummin sivulla, sitten ei tarvitse avata reppu kun haluaa ottaa kuvan.

Anonyymi

Ja vielä: Polarisaatiofiltteri on hyvä juttu vuoristolla, sillä saat paremman kontrastin taivaan ja pilvien väliin ja taivas näyttää postikorttimaisen siniseltä. Vuoristolla on enemmän UV-säteilyä kuin alhaalla, käytä siis vähintään UV suodattimen, myös pilvisellä kelillä. Muuten voi olla että ihmiselle näkymätön UV sekoittaa kamerasi valoitusajat (kuva on liian tumma) tai kuvan laatu huononee ylimääräisen UV-'valokuormituksen' takia (kuva on 'pilvistynyt', väreihin tulee täpliä jne). Sama periaate siis kuin aurinkolaseilla, lumisokeus kun iskee joskus huonollakin kelillä.

Anonyymi

En voi lopettaa...Lumessa kuvattaessa kannatta käyttää lievää ylivaloitusta, koska useimmat kamerat ylikompensoi lumen kirkkautta ja kuvasta tulee siten liian pimeä. Kokeile jotain +0,5, +1 (pidä kirjaa) jne kunnes tiedät kameraasi sopivat asetukset.Polarisaatiofiltteri vaatii sinänsä pidempää valoitusaikaa, mutta tätä sun ei tarvitse erikseen säätää, silla SLR kameroilla mittaus tapahtuu linssin ja filtterin läpi. Vaikutta kuitenkin sillä tavalla että lyhyin suljinaika tietyllä kirkkaudella pidenee, voi just urheilukuvauksessa olla tärkeä. Esim jos kamerasi mittaa 1/1000s ja suljin 16, voi olla että filtterin kanssa käy enää 1/500s samalla suljimella. Kerroin lukee filtterin reunaalla. UV filtterit sen sijan ovat 'neutraalia' tässä suhdessa.Käy kirjastosta lainaa kirjaa tyyliin 'valokuvauksen abc', siellä lukee lisää näistä asioista.

tiki

Mulla oli alkuun just noita ongelmia, mitä vieras 16.54 kuvas, kuvat pilvisty ja bla blaa. Hyvä siinä oli sit selittää et kyllä siellä aurinko paisto ihan oikeesti... Kokeilin ylivalottaa ja sit palo lumi läpi. Sit vielä jos siellä kuvassa lensi joku dude, niin se oli semmonen silhuetti. Aika paljon sain kuvia parannettua kun laitoin UV-filtterin ja polarisaatiosuodattimen.

Kertokaapa, joku guru tosta täytesalaman käytöstä. Mulla on semmonen perverisio, että tykään sellasista kuvista mitkä on otettu aurinkoo vasten. Oon vähä testaillu ja huomannu, että mun salamassa ei riitä bofori ku 2 metri päähän, jos meinaa saaha jannut kuvissa näkyyn. Onks se ny vaan niin, et sinne pitää sinne vuorelle roudata repullinen pattereita ja hirveet heittimet vai teenkö jotain väärin(kuvailen nikonilla ja sensialla(jos on massia niin velvialla))???

En usko ennenku nään ja kun nään ni en usko silimiäni...

Anonyymi

Voit myös käyttää heijastimen, siis sellaisen avaruuspeilin näköinen iso lettu. No, sellaisen mitä ne käyttä Kauniissa ja Rohkeissa kun ottavat huippufäshionkuvii rannalla, tietsä. Kameraliikkeestä saat erivärisiä (kultainen, hopea) kokoontaittuvia tai voit rakentaa itse käyttämällä isobroidisi avaruuspeitteen ja pikkusiskosi hulahuuppia. Kuten Ridge tarvitset myös sinä kauniin assistentin joka suuntaa reflektorin kohteeseen kun ite olet kuvaamassa.Kannattaa silti harkita kunnon, vaikka käytetyn, salaman ostoa. Esim Mr Kamera Helsingissä myy vaikka mitä:

http://www.digipartner.com/mr3/Jos tiedossa on aurinkoinen päivä, kannattaa valita hitaan filmin, 100 tai 64 tai vielä hitaampi. Siinä paranee terävyys ja värit huomattavasti verrattuna johonkin Pirkka 400 -filmiin.

Anonyymi

Mä olisin aika skeptinen ton polarisaatiosuotimen käytön suhteen korkealla vuoristossa. Yksikään tuntemani pro-skimbakuvaaja ei tietääkseni käytä kyseistä suodinta lumella kuvattaessa. Korkealla kuvattaessa kun taivas tummenee jo muutenkin mitä ylemmäs mennään. Taivaasta tuppaa tulemaan enemmänkin musta kuin kauniin sininen ja polarisaatio toimii yleensä parhaiten vain myötävaloon kuvattaessa ja värit voivat haalistua toisin kuin yleensä luullaan. Muualla kuin lumella polarilinssi on mitä mainioin apu, National Geographicin fotaajat käyttävät paljon sitä varsinkin aurinko/varjo yhdistelmissä siistien silhuettien luomiseen. UV-tai skylight-suodin riittää hyvin, mitään muuta ei tarvita. Vuorilla kuvista tuppaa tulemaan sinertäviä ja juuri sen estämiseen ja linssin kolhiulta suojaamiseesn nää on mainioita...Paras keino siistin tumman taivaan saamiseen on oikeassa valotuksessa ja oikean filmin käytössä. Kannattaa unohtaa Sensiat ja Elitechromet ja panostaa vähän kalliimpiin ja hienorakeisempiin Velvian tapaisiin laatufilkkoihin. Jos kamerassa on pistemittaus niin sillä vaan mittaus kämmenpohjasta tai harmaakortin sävyä vastaavasta vaatteesta niin alkaa jälkeä tulla. Epäonnistumisia tulee Scott markewitzillekin aina silloin tällöin, se on sata varmaa. Mitä pidempi välimatka kuvattavaan on, niin sitä enemmän on UV-valoa ilmassa ja tarttee vastaavasti alivalottaa snadisti enemmän.Ikinä en maitoo ite juonu enkä käyttäny 100 isoa herkempiä filkkoja vuoristo-olosuhteissa. Enkä käytä... valoa on pilviselläkin säällä aina riittävästi, sitäpaitsi herkemmät filkat on vaan edelleenkin HUOMATTAVASTI rakeisempia ja paskempisävyisiä, sanovat mainoslauseet mitä tahansa :twisted:Keep on truckin

Alpine

Välineet on vaihtuneet edellisen viestin jäljiltä ja mulla on varustelaukkuna Lowepron Mini Trekker AW. Sitä en ostanut rinteeseen mukaan otettavaksi, eikä se sellaiselle kyllä vaikutakaan kun sitä tutkiskelee.Kevään laskureissuun on tarkoitus kuitenkin hommata asiallinen laskureppu, johon saa mahtumaan kameran ja parin objektiivin lisäksi termospullon, eväsleivät, lapion ja sondin. Nettiä penkomalla löysinkin yhden erittäin hyvältä vaikuttavan repun, Dakine Sequence W/Camera Block. Repun tilavuus itsessään on 29 litraa, josta kamerablokki vie 16 l, joten muuhun käyttöön jää 13 l. Lieneekö tuo 13 l sitten tarpeeksi muuhun käyttöön, luultavasti. Kameraan pääsee käsiksi repun selkäpuolelta, joten se ehkä nopeuttaa kameran ottamista esille tarvittaessa. Dakinen sivuilta ei täysin kyllä saa selville, että miten lapio menee reppuun sulavasti. Sukset tai laudan siihen saa kyllä kiinni. Lieneekö kellään kokemusta repun toiminnasta käytännössä?Suomesta taitaa tuota Dakinea olla nihkeästi tarjolla, vai onko jossain tullut vastaan? Rapakon takaa tuota olisi parissa paikassa tarjolla 130 dollarilla.

Offdalip.com

Dougsports.com

Nykyisellä dollarin kurssilla voisi olla ihan kannattavaa tilata vaikka Honolulusta, mutta lienevätkö nuo em. putiikit luotettavia?

daddy0

Alpine wrote:
Suomesta taitaa tuota Dakinea olla nihkeästi tarjolla, vai onko jossain tullut vastaan? Rapakon takaa tuota olisi parissa paikassa tarjolla 130 dollarilla.
Dakinella on Saksassa nettikauppa http://www.dakine-shop.de/ , josta tuota voi tilata. Myös Ruotsista löytyy nettikauppa http://www.scandinavianphoto.se .t. Mikko

Alpine

Lähes kaikista USA:n putiikeista olikin tuo reppu loppu, paitsi Offdalipiltä. Offdalip vaan toimittaa paketit USPS:n välityksellä, jonka toiminnasta tai ainakaan nopeudesta en ole kehuja kuullut. Tilasin repun sitten Englannista Facewestiltä, josta sen sai vähän edullisemmin kuin Dakinen kaupasta tai Ruotsalaisilta. Toimitusajaksikin luvattiin 3-4 päivää, joten reppu pitäisi olla kotona ennen joulua. Samassa paketissa tulee vielä hanskat, toivottavasti mitoitus pitää paikkansa. Wink

daddy0

Alpine wrote:
Tilasin repun sitten Englannista Facewestiltä, josta sen sai vähän edullisemmin kuin Dakinen kaupasta tai Ruotsalaisilta.
Joko reppu on tullut kokeiltavaksesi? Miltä vaikuttaa, eli pitääkö minunkin laittaa tuollainen tilaukseen Winkt. Mikko

Alpine

Jeps, reppu tuli maanantaina. TNT:n kuriiri soitteli aamupäivällä ja kysyi ajo-ohjeita. Kuorma-autolla oli reppu kotiin tullut. Wink Paketti ei tullut aivan niin nopeasti kuin Facewestin sivuilla luvattiin, mutta enpä tuota kyllä hitaaksi sanoisi.Itse reppu vaikuttaa erittäin hyvälle. Ensi näkemältä se oli ison näköinen, mutta Camera Blockin vuoksi tilaa muille tavaroille ei enää kovin paljon jää. Mukaan saa kuitenkin luultavasti sen, mitä päivän aikana mäessä tarvitsee. Jos kuvauskalusto ei täytä kamerablokkia kokonaan, niin sinne voi tietenkin jotain muuta laittaa. Kamerablokki tuntuu suhteellisen jämäkälle, sen päällä kärsii jopa istua eikä mene vielä lyttyyn. Sukset sujahtaa reppuun kiinni näppärästi. Ei enää tarvitse kavereiden odotella, kun ährään niiden kanssa. Pitänee piakkoin lähteä kokeilemaan reppua käytännössä ennen kevään Alppimatkaa. :lol:Dakinen hanskatkin olivat sopivat, mutta yhden ompeleen sauma vaikutti hieman epäilyttävälle. Onpahan noilla kahden vuoden takuu, että voi turvautua siihen, jos sauma rupeaa oikeasti pettämään.

daddy0

Alpine wrote:
Jos kuvauskalusto ei täytä kamerablokkia kokonaan, niin sinne voi tietenkin jotain muuta laittaa.
Minkälaista kalustoa olet laukkuun laittamassa? Oikeastaan yritän kysyä, että paljonko sinne menee tavaraa. Olen miettimässä 70-200/2.8 zoomin ostoa ja pohdin, että mahtuuko sekin sinne.t. Mikko

Alpine

Canonin 20D -digijärkkäri 17-85-zoomilla. Myöhemmin kun budjetti antaa myöden, niin siihen tulee kaveriksi jokin telezoomi, 70-300 tai 100-400. Pitää tunnustella ennen sitä, että mitä jaksaa mukanaan kantaa. Tuollaisen paketin lisäksi kamerablokkiin mahtuu vielä iso salama, tai jotain muuta tarviketta. Eli tuokin 70-200/2.8 menee luultavasti heittämällä tuohon reppuun.

daddy0

Alpine wrote:
Canonin 20D -digijärkkäri 17-85-zoomilla. Myöhemmin kun budjetti antaa myöden, niin siihen tulee kaveriksi jokin telezoomi, 70-300 tai 100-400. Pitää tunnustella ennen sitä, että mitä jaksaa mukanaan kantaa. Tuollaisen paketin lisäksi kamerablokkiin mahtuu vielä iso salama, tai jotain muuta tarviketta. Eli tuokin 70-200/2.8 menee luultavasti heittämällä tuohon reppuun.
No nyt on sitten minullekin saapunut Facewestiltä tuollainen Dakine Sequence. Kamerablokki tosiaan on aika runsaan kokoinen, mutta kuten jo aiemmin todettiin, niin kyllä sinne reppuun sen lisäksi kaikki tarpeelliset kamat mahtuu. Itse sovittelin kuoritakin ja varahanskat reppuun ja vielä jäi hieman tilaa.Kamerablokkiin menee tosiaan ihan heittämällä isompaakin optiikkaa ja suojaus on vähintäänkin kelvollinen. Harmi vain, että kamerablokissa ei ole mitään pikkutaskuja muistikorteille tms.Yritin löytää repusta mainoksen mukaista läpivientiä juomapussin letkulle, mutta en ainakaan vielä löytänyt. Olisiko apuja tarjolla?t. Mikko

Sivut