Kuvagalleria: Kerta kaikkiaan upeita outdoor-kuvia


Linnunrata nousee Hattusaaren yllä. Kuva: Markus Thomenius

Relaalaiset liikkuvat paljon ympäri maailman ja tallentavat reissujaan erittäin ansiokkaasti. Se kävi selväksi, kun pyysimme käyttäjiltä kesäisiä harrastuskuvia yhteistä kuvagalleriaa varten.

Yksi lähettäjistä oli Markus Thomenius, jonka sähköpostista löytyi useampi hieno otos. Kuvat kiinnostivat sen verran, että otimme yhteyttä Thomeniukseen. Millainen mies kiipeilee vuorilla ja meloskelee auringonnousuja kohti?

Ihan vain 35-vuotias valokuvauksen harrastaja Helsingistä.
"Kuvaan varsin paljon sekä reissuissa että muutenkin, mutta ihan harrastuspohjalta. Hienoahan kuvia olisi joskus saada kaupaksikin, mutta pääasia kuvaamisessani on kuitenkin tilanteiden ja tunnelman taltiointi. Kaikki muu on sitten bonusta."

Thomenius oli samalla kiipeilyreissulla Relaan bloggaajan Juho Knuuttilan kanssa kesällä - sieltä ovat myös galleriassa näkyvät alppikiipeilykuvat.
"Reissu oli hyvä, vaikka taaskin moni suunniteltu asia jäi toteuttamatta, mutta toisaalta paljon hyviä suunnittelemattomiakin juttuja tuli vastaan, eli ei valittamista."

Thomenius on harrastanut kuvaamista kymmenisen vuotta, mutta harrastus lähti uudelle tasolle kolme vuotta sitten, kun hän hankki ensimmäisen järjestelmäkameransa.
"Sen jälkeen ovat kuvat alkaneet dramaattisesti parantua. Opettelin myös Photoshopin ja Lightroomin käyttöä, joka vuosi oppii uutta. Ja nälkä kasvaa syödessä, eli kokoa ajan laittaa enemmän viikkorahoja kamerakalustoon."

Koneistosuunnittelija työskentelevä Thomenius pitää työtä vapaa-aikaa häiritsevänä osatekijänä, mutta myös mahdollistajana - hän voi pitää vuodessa kuudesta kahdeksaan viikkoon lomaa. Reissut suuntautuvat yleensä kuvaamisen, kiipeilyn ja vaeltamisen ehdoilla eri puolille maailmaa.
"Muutaman viikon päästä on edessä reissu Marokkoon, siellä on tarjolla kuvauskurssi ja käymme samalla Toubkalin päällä, se on Marokon korkein vuori."

Thomeniuksen reissukaverit naureskelevat välillä miehelle, kun hän roudaa kameraansa kaulallaan vuorilla.
"Pari kiloa on ekstraa kaulalla, mutta otan sen kuntoilun kannalta. Vähän kaverit naureskelevat, mutta kyllä kuvat kelpaavat sitten jälkikäteen. Ainahan reissuista jää muisto, mutta valokuvat kertovat enemmän, varsinkin ulkopuolisille."


Kiitos kaikille kuvansa lähettäneille, näitä muistoja on upeaa saada jakaa muillekin nähtäväksi!