Chamonixin talvessa on tällä kertaa lumitakuu!

 Terve, olen Chamonixin kohdeopas Donna. Olen ollut vuodenvaihteesta asti Chamonixssa ja päässyt nauttimaan erittäin hyvästä ja runsas lumisesta tammikuusta. Pelkästään tammikuussa on pöllytetty jo enemmän kuin koko viime kautena yhteensä. Kylässä on lunta 90 cm ja ranskalaiset auraavat minkä ehtivät. Ylempänä lunta alkaa jo sitten ollakin, Grands Montetsin topissa (3275m) on 450 cm ja Breventissä 3 metriä. Aamulla kun on jaksanut olla ajoissa, niin nopeasti puikatussa Chamonixssakin on päässyt laskemaan omia jälkiään ja suu on taittunut hymyyn.

Toki näissä suurissa lumimäärissä on kääntöpuolensakin, ja täytyy aika tarkasti miettiä mihin menee ja milloin. Jos vaan jostain saa sisäistettyä itselleen lisää tietoa kursseilta, oppailta tai edes opettelee käyttämään omistamiaan välineitä (ja kantaa niitä mukana!!), niin ei siihen käytetty aika ainakaan hukkaan mene, kun kuumottelee mäessä.

Viimeksi dumppasi isosti alkuviikosta, joten keskiviikkona kun kävin Genevessä niin sinne asti riitti lunta ja pakkasten pitäisi jatkua, joten näillä lumilla mennään.

Bien vu!

 

 

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=39324.0

elamysopas