Hakuba paketoitu

43 Päivää Hakubassa. 37 Päivää hiihtoa. 31 Päivää puuterihiihtoa. 9 Päivää upeita haikkeja/randoja (ja tottakai rinnenäyttöpäiviä). Näistä luvuista voi helposti päätellä, että jokaiselle viikolle täällä osui ainakin muutama JaPow (sellainen, et sitä hissiputikata on vähintäänkin PALJON) -päivä. Olipa asiakkaat täällä sitten viikon tai kaksi, niin uskoisin, että jokaisella on nyt takataskussaan uusia kokemuksia puuterihiihdon maailmasta.

Viime viikolla nollat kävi yli 2000 metrissä, joten oli loistava aika tutustua paikalliseen hiihdon ulkopuoliseen kulttuuriin. Lämpimien päivien ratoksi tuli käytyä moikkaamassa locaaleja serkkupoikia. Melkoisen lepposasti he osasivat onsenissa köllötellä, vaikka ammattilaiset ”ampuivat” heitä hyvinkin lähietäisyydeltä. Liekkö heihinkin tarttunut tämän kulttuurin kohteliaisuus ennen kaikkea -asenne.

 

Matsumoton temppelissä oli mahdollisuus tutustua vankkaan puurakentamiseen vuosisatojen takaa.

 

Yksi suurimmista eroista Alpeille täällä on mäkien nopea elpyminen sään käännyttyä taas pakkaselle. Pari dumppia ja metsät ovat taas maksimaalisen ihanteellisessa laskukunnossa, lunta kun siis sataa harvase yö. Tämän johdosta myös kuivimmalla viikolla, jolloin oli 4 aurinkoista upeaa randopäivää, saatiin nauttia myös pehmeääkin pehmeämmästä puuterihiihdosta.

 

 

Ensi yönä olisi sitten tarkoitus siirtyä Naritan kentän kautta koto-Suomeen. Mutta hymyssä suin, sillä viimeiselle päivälleni oli meinaan Cortinaan viikattu taas 35cm uutta lunta!! Vahvasti siltä näyttää, että putikkakausi täällä jatkuu vielä ainakin muutaman viikon, joten ensi vuonna täällä voisi viihtyä hiukan pidempäänkin :)

 

Hakuba hiljenee, mutta vain kesäksi. Mukavia talven jatkoja kaikille ja muistakaa olla huolellisia rinteen ulkopuolisilla seikkailuillanne!!!

Kossu-San

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=39505.0

elamysopas