Alkukauden puuteria

Joulukuun alkupuolella rupes sääennusteissa näkymään että reilumpaa lumisadetta olisi tiedossa Norjan Länsirannikolle ja sehän ei meitä haittaa. Itsenäisyyspäivän jälkeen oli jo ihan selvää, että nyt sitä lunta on tullut paljon ja lisää tulee kokoaika. Ei muuta kuin arpomaan kohdetta. Varsinkin näin alkukaudesta on kiva päästä laskemaan paljon, eli rando on aika pois suljettua hommaa, toistoja on saatava, että saisi laskutuntumaa. Suurimmat sateet osu ennusteiden mukaan Røldal-Myrkdalen akselille jättäen enempi sisämaassa olevan Hemsedalin aika pahasti ilman ja koska Sogndalin alueen hissihiihdosta itsellä ei ollut kokemusta, oli katseet käännettävä noiden kahden keskuksen suuntaan. Ennusteet näytti pientä mahdollisuutta auringolle lauantaina, mutta myös lumisadetta. Sunnuntaille sitten jo täyttä lumisadetta taas. Näin ollen valinnaksi kohdistui Myrkdalen paremman metsälaskunsa johdosta, mitä Røldalissa ei valitettavasti ole, jos ei muutamaa puskaa siksi lasketa. 

 

Perjantaina duunista suunta kohti Myrkdalenia, ensin kuitenkin lentokentän kautta, noutaen Mr. Hiutale Jan-Erik Blumberg mukaan matkaan. Yöksi kunnon budjettimatkalaisina olimme valinneet hostellin Vossin kylästä n. 30km päässä Myrkdalenista, jossa myös kehuivat olevan 1,6m lunta. Lauantaina hyvissä ajoin ylös ja aamiaiselle. Ensimmäiset kilometrit Vossin kylästä oli synkkää ja märkää lumetonta maisemaa, mutta jo kymmenen kilometrin jälkeen alkoi maa muuttua valkoiseksi.

 

 

Myrkdalenissa olikin jo sitten täysi talvi.

 

 

Juuri tätä oltiin tultu hakemaan

 

Aurinkokin alkoi tulla tulla jossain vaiheessa esiin.

 

Ja uutta putkeen vaan, nimimerkillä ei taukoja vaikka munkkikaakaota tekis mieli.

 

Välillä valo muuttui jopa maagiseksi. Blumi nauttii kuvassa Norjan puuterista.

 

Taas yksi kierros takana ja kohti hissejä suunta.

 

Siinä muutamia kännykällä tai kypäräkameralla otettuja kuvia joulukuun 13. päivä lauantaina. 

 

Jos valkoinen puuterin täyteinen joulu kiinnostaa, niin kannattaa katsoa lentoja vuonomaan suuntaan. Ennusteet näyttää lunta tulevan länsirannikolle lisää jouluaattoon saakka lähes taukoamatta.

 

Terveisiä Oslosta!

Marko

Maco