Muutto Tiroliin taas hetkeksi!

 

Ajelin lumirikkaasta Norjasta juuri Joulun alla lähes lumettomaan Itävaltaan ja mietin, että mitä ihmettä päässäni oikein liikkuu. Suunnitelmat oli vaan valitettavasti tehty jo aiemmin ja päätin pysyä niissä monista syistä johtuen. Joulu vietettiin parin kaverin kanssa hyvin rauhallisissa merkeissä ja hieman kevyttä rinnehiihtoa harrastaen sekä leväten. Koko oma syksy oli ollut aika matalalentoa yrittäen saada kerättyä mahdollisimman paljon työtunteja jaksaen kuitenkin vielä treenata. Viikonloppuisin sitten tuli yleensä aina reissattua jonnekin tai tehtyä töitä. Joulun jälkeen alkoi sitten kavereita saapumaan paikan päälle ja itseläkin tuntui akuissa taas alkavan piisaamaan virtaa hieman paremmin. Kun luntakin alkoi vihdoin satelemaan kuin joululahjaksi, niin tuntui taas siltä, että asiat on kyllä oikein kivasti. Eihän tätä lunta vieläkään mitään suuria määriä, mutta riittävästi laskemiseen kuitenkin. Valitettavasti lumiturvallisuuden kanssa saa olla kyllä todella tarkkana. Itsekin tuli tossa hieman huonosti arvioitua ja kävi ns. läheltäpiti tilanne pienen määrän lunta liikahdettua suksien alta. On kyllä aina hyvä näin kauden alussa muistaa, että niitä puuteripäiviä tulee kyllä myöhemminkin vielä ja turvallisemmin. 

Tässä muutamia kuvia tammikuun 2. päivältä. Jolloin päätimme lähteä tutkimaan hieman itsellekin uutta laskua. Alla muutama Lorenzon ottama kuva reissulta.

Allekirjoittanut skinnailemassa Hochzillertalin ja Hochfügenin välimaastossa 2. tammikuuta. Kuva: Lorenzo Rieg


Lasku Wetterkreutzspitzeltä edellisen kuvan nousun jälkeen. Kuva:Lorenzo Rieg

Samaiselta Wetterkreutzspitzeltä hieman alempaa. Kuva: Lorenzo Rieg

 

Viikonloppuna taivas alkoi taas vetää umpeen ja koska metsässä ei ollut riittävästi lunta olisi sunnuntaina hyvä käydä katsomassa Keski-Euroopan Mäkiviikon Innsbruckin mäkikisa. Olin jo kolmatta kertaa Tirolissa tuon kisan aikaan, mutta kertaakaan vielä en ollut sitä käynyt katsomassa. On kyllä hieno tapahtuma ja mahtava stimmunki koko mäkimontussa. Suomalaisten ollessa nyt vähän alavireessä omaksi ja kyllä muunkin yleison suureksi suosikiksi nousi Noriaki Kasai, joka hienosti tuli jaetulle kolmannelle sijalle.

 

Maanantaina oli jälleen mäenlaskun vuoro ja mäellä odottikin erittäin positiivinen yllätys lumen muodossa. Kun vielä näkyväisyyskin salli laskemisen, niin ei muuta kun anti palaa. Alla muutama Jounin kuva maanantailta.

 

Harjanteella haikatessa kävi todella kova tuuli, mutta ylös oli päästävä. Kuva: Jouni Kananen

 

Ja SeMejä matkien piti vähän poseerata, josko sitä joskus pääsis itsekin hiihtomalliksi. Kuva: Jouni Kananen

 

Alempana löytyi sitten pieniä patteja missä oli kiva leikitellä ja Blizzardin Gunsmoket pääsi esittämään parhaita puoliaan. Kuva: Jouni Kananen

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja puuterin täyteisiä laskuja!

Marko

Maco