Seikkailu-urheilemaan!

Lauantaina 12.5 kisattiin Karkkilassa Multisport ry:n järjestämässä seikkailu-urheilukisassa. Vain muutamaa viikkoa aikasemmin SnowFlakes-tiimikaverini laittoi minulle viestiä lähtisinkö hänen kanssa kuntosarjaan mukaan. Olin jo vastaamassa, että ei minusta ole vielä tähän jalkani ja kuntoni takia mutta sitten tajusin, että eihän sitä tiedä ellei yritä. Lupa lääkäriltä kuitenkin on, että toukokuussa saan alkaa tekemään taas maksimaalisia urheilusuorituksia. 

Eniten jännitti ajatus maastopyöräilystä ensimmäisiä kertoja sen jälkeen kun katkaisin kinttuni. Asiaa ei myöskään helpota se, että omaan aikamoisen kilpailuvietin ja ajatus hissukseen ja rauhassa menosta ei oikein kuulosta realistiselta. Mutta sovittiin kaverin kanssa, että tämä kisa otetaan rauhassa ja pääasia on pitää hauskaa.

Ennen kisaa kävin kerran maastossa fillaroimassa helppoja polkuja. Otin todella varman päälle mutta silti miltei jokainen metri jännitti aika tavalla. Polkeminen vaihtui pyörän talutukseksi todella helposti. Mutta jostain pitää taas aloittaa ja kisamenestystä tärkeämpää on todellakin pitää itsensä kunnossa.

Kisaa edeltävänä iltana sekä aamuna minua jännitti ihan älyttömästi. Onneksi sentään masu ei reagoinut tähän ja muutenkin fyysisesti oli todella vahva olo. Kisa starttasi urheilukentältä jossa piti juosta radalla 1000m ennen siirtymistä pyörillä Pyhäjärven rantaan melontaosuuden alkuun. Heti kisan startattua jännitys häipyi ja tilalle tuli todella suuri innostus. Fiilis oli ihan huikea. Aikamoinen kontrasti siihen fiilikseen mikä oli viellä talvella kun ei ollut varmuutta pystynkö enää kunnolla juoksemaan ilman polvi- tai nilkkakipuja.

Rata vaikutti suhteellisen pitkältä kartalta katsottuna. Ennen kisan alkua oli siis aikaa tehdä reittisuunnittelua. Kuntosarjassa kaikki pyöräilyrastit olivat vähintäänkin metsäteiden varsilla mutta me päätimme, että sisällytämme seikkailuumme hieman maastopyöräilyä ja suunnittelimme "oikoreitin". Matka pyöräilyn ykkösrastilta toiselle olisi ollut tietä pitkin noin kaksi kolmasosaa pidempi kuin maastossa - ja mietimme etukäteen että varmasti nopeampikin. Mutta ajattelimme että pitäähän sitä vähän maastoonkin päästä. 

Pyöräilyosuuden kartta. Loput kartat löytyvät täältä. Lähde Multisport ry.

Kuvassa näkyy reitti GPS:ni mukaan. Kilometrejä kertyi noin maratonin verran.

Mutta innokkuutemme kostautui hyvinkin pian. Alkumatka maasto-osuudesta sujui ihan ok, löysimme polun mikä oli karttaan merkattu. Tämä polku oli ylämäkeä ja siinä oli aika paljon kaatuneita puita. Talutimme pyöriä ylemmäs. Pikku hiljaa eteemme avautui ihan valtava metsäalue jossa oli satoja kaatuneita puita… ja meidän polku kulki niiden alta. Harkittiin hetki jopa, että kääntyisimme takaisin mutta se tuntui luovuttamiselta. Eli ei muuta kuin fillari olalle ja ähkimään kaatuneiden puiden yli. GPS:stä näin myöhemmin, että meillä meni neljässä kilsassa yhteensä vähän päälle 50 minuuttia. Eli hävittiin ainakin 30 minuuttia tällä hienolla oikopolulla. Mutta ainakin näin jälkeen päin hymyilyttää.

Tässä järjestäjien tekemä video kisasta. Itsekin päässyt maaliviivalla kuviin. Tämä kertonee loput, eltä miltä tälläisessä seikkailukisassa meno näyttää! Itse olen kovin tyytyväinen miten hyvin jaksoin ja lujempaakin olisin päässyt. Palauduinkin kisasta muutamassa päivässä - mustelmia lukuunottamatta. Seuraava koitokseni on sitten elokuussa järjestettävä Archipelago Adventure - ja silloin ihan kilpasarjassa! Kuntosarjaa voin lämpimästi suositella ensikertalaisillekin. Syyskuussa 9.9 on sitten meidän tiimin järjestämä kisa Espoon Solvallassa. Mahtavaa, en malta odottaa!

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40776.0
Käyttäjän AnneD kuva

AnneD