Hiutale-tv-sarja saa jatkoa

Lumipainotteinen matkailu- ja lifestyleohjelma Hiutale saa jatkoa. Hiutaletta nähdään myös tulevaisuudessa, ja pojat lähtivätkin jo reissuun tammikuun alussa.

”Ilmeisesti jotain on tehty oikein. Mutta paljon on parannettavaa”, toteaa ohjelman tirehtööri Jan-Erik ”Blumi” Blomberg keskeltä pakkaustohinaa.

Yhtenä parannuskohteena Blomberg pitää esittelyjä.
”On tärkeää, ettei ohjelma mene inside-hommaksi. Esimerkiksi joka jakson alkuun voisimme tehdä esittelyt, keitä olemme ja miksi reissaamme. Viime kautena ensimmäinen jakso oli varattu sille, mutta eihän kaikki katsojat seuraa ohjelmaa alusta asti, eikä sitä voi odottaakaan.”

Myös kerronnan tapaa on pohdittu Hiutaleen tuotantopajalla.
”Paljon on tullut palautetta, että jätkät teette aidolla meiningillä – en tiedä onko se televisiossa hyvä vai huono juttu. Mutta kaikenlaista epäaitoa huttua tulee tuutista, eli ehkä voimme olla enemmän tässä maailmassa läsnä. Aiomme myös jatkaa sellaisten asioiden kertomista, jotka eivät ole ok – se, että meillä länsimaissa menee hyvin, tarkoittaa, ettei muilla voi mennä yhtä hyvin”, Blumi sanoo.

Blomberg, ja Hiutaleen muut tähdet Jani Nygård ja Arto Majava lähtivät viime viikolla uuden tuotantokauden kuvauksiin. Ensimmäinen lento suuntautui Delhiin, josta he jatkavat pääosin maateitse Kashmiriin Himalajalle.
”Tänä vuonna pyrimme hiihtämään enemmän ja paremmin, eli teemana on lumi. Viime vuonna tuntui, että teemana oli välillä ennemmin hiekka.”


Pohjat ohjelmalle on luotu, nyt jatketaan hiomista

Viime syksynä esitetty uudistunut Hiutale keräsi Finnpanelin tutkimuksissa yli 50 000 katsojaa. Luvussa ei ole nettikatsojia. Tulevana talvena Blomberg tähtää entistä parempaan laatuun.
”Ekasta kaudesta sai hyvät pohjat, mutta nyt haluamme tehdä parempaa ja tarkemmin. Enemmän hyviä kuvia, enemmän paikallisia ihmisiä ja elämää. Kun ei viime kerran tiennyt ihan tarkalleen mitä on tekemässä, piti tehdä paljon ylimääräistä. Nyt tähdätään siihen, ettei tarvitse tehdä jälkiäänityksiä missään hautuumaalla,” Blumi kuvailee.

Intiasta trio aikoo jatkaa matkaa Japaniin, ja Japanin jälkeen on vuorossa Pohjois-Amerikka.
”Japaniin on satanut neljä metriä lunta, mutta niin on toki Alpeillekin. Mutta kun budjetti on rajallinen, pitää tiettyjä suunnitelmia ja aikatauluja noudattaa.”

Hiutaleen reissu kestää huimat viisi kuukautta. Ajatuksena on pysyä kohteissa pari viikkoa ja reissata mahdollisuuksien mukaan junilla ja busseilla.
”Lentämällä pääsee aina nopeasti paikasta toiseen, mutta ei siinä tule matkailun fiilistä, näkee vain vuoret ja tasankoja. On komeaa mennä maata pitkin, dösällä vuoriston yli ja sellaista. Ei vain mennä paikalle, hiihdetä, ja lähdetä pois. Helpon kautta ei tule taagia kamaa.”

Amerikan-kiertueen jälkeen Hiutaleen suunta on vielä auki. Mahdollisuudet eivät kuulosta pahalta.
”Alaska olisi Kanadaan nähden melkein vieressä, katsotaan mennäänkö sinne. Myös Sotshi kiinnostaa Venäjällä.”


Pakkaustyyli ja kuvauskalusto á la Hiutale

Tälle talvella Hiutaleen kolmikko lähtee kevennetyllä varustuksella.

”Sovimme, että otamme mukaan vain minimimäärän varustusta. On ikävä kyllä halvempaa ostaa aluskerrasto paikan päältä kuin maksaa ylimääräisistä kiloista lentokentällä”, kertoo ohjelman isäntä Jan-Erik Blomberg.

Myös suksien määrää on mietitty.
”Meillä on Nygårdin kanssa vain yksi yhteinen varasuksi, viime reissulla kärräsimme yhtä varaparia.”

Myös toppatakit ovat vaihtuneet keveisiin primaloft-keinountuvatakkeihin.
”Toppatakit ovat komeat kuvien kannalta, mutta vievät paljon tilaa ja painavat aika paljon. Nyt saavat primaloftit toimia hengailutakkeina.”

Kuvaus- ja äänityskalustokin on suhteutettu pitkän reissun vaatimuksiin. Pääkamerana on Canonin 5Dmk2, sitten löytyy Panasonicin GH2 vaihdettavalla optiikalla, yksi handycam ja pari go pro –kypäräkameraa. Lisävarusteena on monitorointilaatikko 5D:n kaverina, jotta äänitykset onnistuvat laadukkaasti. Spiikkejä varten on lisäksi varattu pari nappimikrofonia.


Voit seurata Hiutaleen talvea ohjelman Fb-sivuilla: Hiutale - Travellers with skis

11.1.2012: Juttua on muokattu sopimusteknisten asioiden vuoksi.

Artikkelisarja: 
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=38908.0

Arttu Muukkonen