K2 Free'kend kokoaa vapaalaskijat Pyhälle maaliskuussa

Pyhällä palataan taas kuninkaallisiin vapaalaskutunnelmiin, kun 15.–18. maaliskuuta järjestetään K2 Free'kend -tapahtuma. Free´kend kokoaa suomalaiset vapaalaskijat viettämään yhteistä laskuviikonloppua.

"Ideana on järjestää vapaalaskijoiden viikonloppu, jossa kaikki sisältö on mietitty kohderyhmän tarpeet ja kiinnostus huomioiden", kertoo tapahtuman puuhamies Jusu Toivonen.

"Suomessa ei tällä hetkellä ole moniulotteista vapaalaskutapahtumaa, johon kaikki taitotasosta ja välineistä riippumatta voisivat osallistua."

Free'kend jatkaa Pyhän vapaalaskutapahtumaperinteitä Kukkulan Kunkkujen hengessä. Kukkulan Kunkut oli vuosituhannen vaihteessa kolmena vuonna järjestetty laskutapahtuma, joka kokosi yhteen eri välineillä laskevia laskijoita kisailemaan monipuolisimman vapaalaskijan tittelistä.

Kukkulan Kunkuista tiensä tähtiin ponkaisi muun muassa hyppykone Iisko Heiskanen. KK:sta viestintävastuuta otti taas Relaan edeltäjä, legendaarinen Rakka.net. Nyt myös Relaa on perinteiden mukaisesti menossa mukana.

 

Vapaalaskukisaa, pokerirandoa ja lajiklinikoita

Kukkulan Kunkkujen perinne elää Free'kendissä Kukkulan Kuninkaalliset -nimellä. Tällä kertaa lajeina ovat vapaalaskukisa Aittokurussa, skicross-henkinen FreeCross-kilpailu ja ennakkoluuloton BD Poker Run Randonnee. Parhaan kokonaissuorituksen tehneet mies- ja naislaskijat kruunataan Kukkulan kuninkaallisiksi.

Poker Run Randonnee on uusi laji, jota ei kannata ottaa liian vakavasti. Siinä hiihdetään Tajukankaalta Kultakeron huipun kautta Isokurun kodalle, Karhunjuomalammelle ja edelleen Carlsberg-talolle.

"Poker Runin ideana on, että reitin jokaisella tarkistuspisteellä kilpailijalle jaetaan viisi pelikorttia. Sijoitus kilpailussa määräytyy pokerikäden perusteella. Myös nopeudesta on etua: nopein randoaja saa vaihtaa maalissa kolme korttia, toinen kaksi ja kolmas yhden", Toivonen selittää.

Kilpailut ovat hyvin vapaamuotoisia. Kilpailija voi osallistua joko kaikkiin kolmeen lajiin tai yksittäisiin osakilpailuihin. BD Poker Run Randonneessa on mahdollista edetä myös joukkueena.

 

Hyödyllisiä kursseja ja välinetestausta

Kisailun ohella ohjelmassa on vapaalaskuun liittyviä kursseja, joilla harjoitellaan oleellisia, vapaalaskussa tarvittavia taitoja. 

Peak Performancen vapaalaskuklinikalla etsitään Jani Johansénin ja Kimmo ”Skipe” Oivon opastuksella Pyhätunturin metsistä parhaita laskulinjoja ja opetellaan samalla vapaalaskussa tarvittavia taitoja.

Vapaalaskijan lumiturvallisuusklinikka on kaksipäiväinen kokonaisuus: perjantaina kurssilla opiskellaan teoriaa ja lauantaina tai sunnuntaina harjoitellaan käytännöntaitoja pienryhmissä maastossa. Kurssin pääkouluttajana toimii Arctic Mountain Guidesin opas Mika Salovaara.

Vapaalaskijan ensiapukurssi on räätälöity ensiavun peruskurssi kaikille takamaastohiihtoa harrastaville henkilöille. Kurssi sopii myös muiden vaativien ulkoilmalajien, kuten kiipeilyn, vuoristovaelluksen ja maastopyöräilyn, harrastajille. Kurssin kouluttajina toimivat Adventure Partnersin Toni Fohlin ja Johannes Kärkkäinen.

Jääkiipeilyn ja köysilaskeutumisen saloihin pääsee tutustumaan kaikkina neljänä tapahtumapäivänä Bliss Adventuren ohjauksessa Tajukankaalla. 

Tapahtuman ajaksi Carlsberg-talon edustalle pystytetään City Sportin testikylä, jossa voi demota uusimpia vapaalaskijan välineitä. Mukana testikylässä ovat K2, Smith, Giro, Head, Black Diamond, Peak Performance, GoPro, Salomon, Atomic, ABS-vyöryreput, Ortovox, Movement, Dynafit ja Armada.

Iltaisin katsotaan Nietos Photochallengen -kuvakisan videoita, vietetään afteria ja juhlitaan villin lännen tunnelmissa.

 

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet ovat Pyhän tapahtumasivuilla.


K2 Free'kend järjestetään Pyhällä 15.–18.3.2012. Relaa on tapahtuman yhteistyökumppani. 


Geolocation
Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=39603.0

Antti Laiho