Flachaun lumitilanne viikolla 11

Edellisen päivityksen jälkeen sää on tehnyt suht radikaalin käännöksen. Lämpötilat nousivat reilusti sekä vuorella että tietysti laaksossa. Rinteessä tämä on näkynyt entistä isompina kumpareina varsinkin iltapäivästä. Kumpareet tosin ovat pysyneet laskettavina eli myös varjon puolella niistä voi päästellä suoraan läpi. Ainakin viimeisten viikkojen aikana.

Rinteen ulkopuolella olosuhteet ovat menneet arvaamattomaan suuntaan. Isot erot riippuen mihin ilmansuuntaan rinne avautuu. Isot erot myös varjon ja aurinkoisen kohdan välillä. Viimeisen neljän viikon aikana on offarilla laskettu kaikkea läpimädän ja jäätyneen korpun välillä. Käännöksen aikana on voinut kokea monenlaista. :)

Onneksi viikoille on myös mahtunut uuden lumen riemuja. Kun lunta on tullut, on voinut turvallisemmilla loivemmilla paikoilla edelleen kokea puuterikäännöksiä. Näkyvyys on ollut pääosin rajoitettu, mutta siitä ei ole jaksanut välittää kun pehmeitä käännöksiä on riittänyt.

Sääennustuksia katsoessa epävakaisuus tulee säilymään. Entistä enemmän tullaan laskut sijoittamaan mukaville kevätfirnin omaaville rinteille. Pohjoisilta rinteiltä löytyy vielä toivottavasti pehmeämpääkin lunta yöpakkasten jatkuessa. Rinteessä on luvassa mukavaa sokerilunta siinä laskemisesta nauttiville.

Terkuin,

-jari

Huonommalla näkyvyydellä on tyydytty tekemään lumiturvallisuus treenejä.                                 Onneksi parempaakin laskua on edelleen ollut.

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40036.0

elamysopas