Hiutale kansainväliseen jakeluun

Markkinointi & Mainonta uutisoi eilen, että kaksi suomalaista tv-sarjaa on solminut maailmanlaajuisen levityssopimuksen amerikkalaisen Rive Gauche Televisionin kanssa. Toinen näistä ohjelmista on Niki viinitilojen keittiöissä ja toinen Hiutale. Hiutale- laskettelumatkailuohjelman taustoja seurattiin aiemmin tänä talvena Relaassa.

Hiutaleen tuotantotiimi on parhaillaan Kanadassa kuvaamassa seuraavan kauden jaksoja. Tieto levityssopimuksesta tuli myös ohjelman tirehtöörille, Jan-Erik Blombergillekin uutisena, vaikka neuvotteluja oli käyty viime kesästä alkaen.

"Luin siitä Facebookista", Blomberg kommentoi.

Kansainvälistymiseen Hiutaleen teossa on varauduttu jo yli vuosi, sillä myös edellinen, Suomessa loka–joulukuussa esitetty tuotantokausi on tehty kokonaisuudessaan myös englanninkielisenä Travellers with Skis -versiona.

"Ennen kuin lähdimme tämäntalviselle reissulle, piti vanhat jaksot saada valmiiksi myös englanninkilisinä versioina. Vielä viimeisenä yönä ennen lähtöä väänsimme niitä kasaan."

Englanninkielisessä Hiutaleessa on pieniä eroja Suomessa nähtyihin ohjelmiin verrattuna. 

"Alussa oli hieman hämmennystä, miten asiat pitää muodostaa. Eikä tarinan iskeminen jätkien kanssa englanniksi ole aina ihan luonnollista."


Lumisia paikkoja etsimässä

Hiutaleen kolmikko Blomberg, Jani Nygård ja Arto Majava ovat tämän talvisella reissullaan käyneet jo Intiassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Nyt he ovat Vancouver Islandilla, Kanadan länsirannikolla.

"Tänä talvena ajatuksena oli mennä lumisiin paikkoihin, siis päinvastaista kuin viime talvena", Blomberg sanoo. 

"Aina toiveet eivät kuitenkaan käy yksiin todellisuuden kanssa. Välillä on ollut hankalaa, mutta voitoksi ne hankaluudet on saatu käännettyä."

"Gulmargissa Intiassa lumi ropisi alas pohjia myöten, ja Coloradossa oli ollut niin kylmää ja kuivaa pitkään, että lumen pohjakerros oli kristallisoitunut. Myös siellä rytisee pahasti."

Pelkkää jännittämistä suksimatkailu ei silti ole ollut. Intia oli seikkailuna loistava ja Japani sekä Mount Baker Washingtonissa, USA:ssa "Salmelaisen napakymppi"

Aivan huonolta ei kuulosta Hiutaleen tulevaisuus Kanadassakaan: säätiedotus on luvannut saarelle uutta lunta kolme metriä!

Kuvat: Hiutale

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40056.0

Antti Laiho