Meri-Teijo

 

Loppu on lähellä. Siis talven. Ystäväni Jarne ehdotti, että kävisin Meri-Teijon hiihtokeskuksessa, mutta se ehti mennä kiinni vain pari päivää ennen vierailuani, lämpimän kevätsään vuoksi. Jarne viestitti, ettei paikalle sittenkään voinut tulla. No, se ei tietenkään estänyt minua käymästä rinteissä :-) Aurinkoisessa säässä oli hauska kiivetä ylös ja laskea vielä aika hyvässä lumessa olevia rinteitä.

Ja olen tyytyväinen, että kävin. Meri-Teijo muistuttaa kovasti toista suosikkikeskustani eli Peuramaata. Molemmat ovat pieniä, mutta molemissa on suhteellisen paljon rinteitä, jotka eroavat toisistaan. Meri-Teijossa on peräti 12 rinnettä, mikä on hämmästyttävää keskukselle joka on yksi manner-Suomen eteläisimmistä ja aivan meren rannassa.

Osa rinteistä tulee suoraan alas, osa laskeutuu rauhallisesti metsien läpi, osa kiertelee kallioiden ja puiden välissä. Samoin kuin Peuramaa, myös Meri-Teijo on golf-kenttien ympäröimä. Erittäin mukava hiihtokeskus, paljon hiihdettävää sekä rinteissä että maastossa rinteiden vieressä. Korkeusero on 80 metriä, mikä on varsin hyvä näillä seuduilla :-) Pisin rinne on 640 metriä.

Haikkasin ylös muutaman kerran, mikä tietysti teki kokemuksesta hieman enemmän kuntoilua. Mutta tänne pitäisi päästä ensi talvena uudestaan, jos koko maisema olisi lumen peitossa, mielenkiintoisia hiihdettäviä kohtia löytyisi paljon! Sitä odotellessa hiihtokeskus (tai "Action Park", kuten sitä virallisesti kutsutaan) tarjoaa myös alamäkiautoilua, maastopyöräilyä, haikkausta viereisessä kansallispuistossa, paintball-pelejä, jne.

Ja tietysti golfia! Vaikutti siltä, että viereinen, jo kirkkaan vihreä golf-kenttä pelaajineen oli valtaamassa valkoisen talvimaiseman itselleen...

Kuvat ja videot (c) 2015 Jari Arkko. This blog is also available in English.

jariarkko