Peru on peruttu!

Olisin tänä kesänä halunnut kauas... aiemmin hiihtämättömille seuduille. Mutta niin ei käynyt, koska työ. Mutta myös siksi, että Perun Pastorurin jäätikkö on sulamassa.

Vaikka vapaa lomani oli lyhentynyt vain reiluun viikkoon, olin vielä valmis lähtemään kauas. Sormeni oli miltei painamassa lippujen varausnappia, kunnes päätin soittaa Peruun. Asiantunteva ääni puhelimen toisessa päässä kertoi, että Pastorurin jäätikkö on vaarassa sulaa, joten siellä aiemmin harrastettu laskettelu on nyt kielletty. Jäätikkö on noin viiden kilometrin korkeudessa Parque Nacional Huascarán luonnonpuistossa, mutta silti vaarassa.

Se siitä sitten.

Mutta koska hiihtämään on kuitenkin päästävä, päätin lähteä katsomaan alppien elokuussa auki olevia kesähiihtopaikkoja. Niitä ei ole monta, ja aluksi käyn Teron kanssa Itävallan Hintertuxissa. Saavuimme juuri paikalle ja täällä laaksossa sataa vettä. Huomiseksi on kuitenkin luvattu aurinkoista, joten toivomme, että sade on korkeimmille huipuille satanut lumena. Pääsemme ehkä tuoreen lumen pariin!

Mutta sitä ennen hieman haikkausta paikallisilla reiteillä ja sitten hotellin saunaan. Moikka!

Hotellissa, Neuhintertuxissa, on muuten hauskaa se, että siellä on jokaisessa huoneessa valmiina käytettävissä oleva reppu. Hyvää palvelua!

Kuvat (c) 2016 Jari Arkko. This blog is also available in English from Blogspot and TGR.

jariarkko