Minimaalista hiihtoa

Liechtenstein, minimaa Sveitsin ja Itävallan välissä. Kyltti hiihtokeskuksessa kiinnitti huomioni: "Lustkurven", kurvien himo. Luulen, että he tarkoittivat laskettelua.

Janne ja minä olemme minilomalla minivaltiossa, samalla reissulla on tosin tarkoitus käydä ainakin Sveitsin Davosissa ja ehkä jossain muuallakin. Nyt olemme siis Liechtensteinissä, Malbunin hiihtokeskuksessa.

Ylläoleva kuva on yksikaistaisesta tunnelista, joka vie Malbuniin. Tunnelissa ei onneksi ole tulipaloa, vaan edellä ajavan auton takavalot vain heijastuvat kiiltävästä tunnelinkatosta. Hauskan näköistä silti.

Olen täällä toista kertaa, muutama vuosi sitten kävin kaverini Teemun kanssa täällä matkalla Itävallasta takaisin Münchenin kentälle. Silloin lunta oli enemmän, nyt aika vähänlaisesti. Vain yksi kunnon rinne on onnistuttu lumettamaan. Tai pitäisikö sanoa jäädyttämään; rinne on hyvin jäinen.

Oli kuitenkin hauska laskea, kuten minulla ehkä aina on :-) Jannen uudet sukset ja parin vuoden tauko hiihtämissä ei tuntunut kuitenkaan haittaavan, itse asiassa minulla oli hieman vaikeuksia pysyä perässä.

Kävimme lounaalla korkeampien rinteiden, Sareisin puolella. Rinteet eivät vielä olleet auki, mutta lounas ja varsinkin näköalat olivat OK. Ravintolassa oli tosin ruuhkaa, joten lounastimme pirteissä neljän pakkasasteen ilmassa terassilla. Goulash-indeksi Liechtensteinissä oli 6.90€.

Matkalla Sareisin puolelle oikaisimme auki olevasta rinteestä suoraan laakson toiselle puolelle, off-piste sentin lumikerroksella oli hieman riskipeliä ainakin suksiemme pohjien kannalta. Mutta Skiservisen pojat ovat aina tähänkin asti saanet pohjat takaisin kuntoon joten ei ongelmaa :-)

Malbun on helppo paikka tulla hiihtämään. Aivan suurimpien hissien vieressä on riittävästi parkkipaikkoja. Itse parkeerasimme kylään, luisteluradan viereen. Radan viereisessä rakennuksessa on kahvila, siistit WC:t vaatteiden vaihtoon, ja ilmainen WiFi.

Näkymiä aurinkoisesta tuolihissistä:

Pojat kuplassa. Onko tämä nyt sitten ns. "liftie" eli lift-selfie?

Lustkurven:

Matkalla Malbuniin:

Näköaloja ravintolasta:

Hiihtopäivän jälkeen on aina "blues":

Kaunista kiveä:

Lähtö matkalle:

Kuvat ja videot (c) 2016 Jari Arkko ja Janne Arkko. This blog is also available in English from the Blogspot and TGR sites.

jariarkko