Mustaa lunta elokuussa

 
Kuvittele kirkkaan valkoinen lumi, joka peittää pehmeänä kokonaisen vuoriston. Kuvittele sitten miltä se näyttää mustana. Pölyn ja saasteiden keräännyttyä pinnalle likaisen, sulavan jäätikköjään päälle. Mutta tämä ei ole kuvitelmaa, se on todellisuutta.
 
Elokuun loppu on huonoin aika vuodesta löytää laskettelupaikka, ainakin täällä pohjoisella pallonpuoliskolla. Euroopassa on käsittääkseni vain kolme paikkaa avoinna: tämä, eli Hintertuxin jäätikkö Itävallassa lähellä Innsbruckia, ja sitten Sveitsin Saas Fee ja Zermatt. Mutta ainakin täällä on vain sulanutta jäätä ja sen päällä olevaa likaa. Uutta lunta rahdataan toki päivittäin joihinkin kohtiin rinteitä valkoisten pressujen peittämistä lumivarastoista. Mutta, vain muutaman viikon päästä tuleva talvi alkaa vaikuttaa täällä korkealla vuoristossa, ja paikka saa varmasti uutta lunta.
 
Mulla on muuten jalka taas kohtuullisen hyvässä kunnossa, tuskallisen kesän jälkeen. Mutta, hiihtopäivän lopuksi kaaduin kamerani päälle ja satutin toisen jalkani aika pahasti. Enkä pystynyt enää hiihtämään toisena viikonlopun päivänä. Itse asiassa sängystäkin nouseminen oli aika tuskallista. Ja vuokra-auton sisään kiipeäminen.
 
Haluan muuten jälleen suositella Spa Neu-Hintertux hotellia. Erittäin ystävällinen paikka. Uima-allas ylimmässä kerroksessa, isojen ikkunoiden antaessa näköalat vihreisiin metsiin vuorenseinämillä... neljä erilaista saunaa, mukaanlukien suomalaisittainkin kuumanoloinen sauna. Puolihoito illalliset ovat loistavia. Suosittelen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alempana rinteet ovat todellakin vain tummaa tai harmaata jäätä. Ja on vaikeaa erottaa jäärinnettä viereisestä harmaan kiven rinteestä.
 
 
Lumivarasto:
 
 
Jalkaan sattuu kaatumisen jälkeen:
 
 
Laaksossa näkymät olivat jo varsin kauniit:
 
 
Hotellin allasalue:
 
 
Kuvat ja videot (c) 2017 Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään. This blog is also available at Blogspot and TGRVideo ja musiikki Apple iMoviesta. Musiikin oikeudet ks. discussions.apple.com/docs/DOC-4201.
 

jariarkko