Kodikas bunkkeri

Myynnissä: viihtyisä huoneisto, jossa kukka-aiheinen koristelu, jykevästi rakennettu, turvallinen ja luonnon keskellä. Hyvässä kunnossa. Myös suurelta osin maan alla ​​ja hylätty 100 vuotta sitten.
 
Bunkkeri. Tai betoninen linnoitus.
 
Olin jälleen kerran Tukholmassa työmatkalla. Alunperin ajattelin myös tehdä jonkun iltavierailun paikalliselle hiihtoalueelle, mutta kävi ilmi, että kaikki Tukholman alueen hiihtoalueet olivat kiinni. ("Lumensyvyys: 0 cm lumivyöryvaara: 1/5"). Niinpä heitin otsalampun ja vaelluskengät laukkuuni ennen lentokentälle menemistä. Jospa keksisin jotain pientä luolailua tai bunkkerivierailua vapaa-ajallani.
 
Mutta aikaa ei ollut paljon, ja valoisa osa päivästi edelleen kovin lyhyt. Yhtenä iltana puhelinkokoukseni venyivät kuitenkin myöhään, joten tunsin voivani tulla töihin hieman myöhemmin seuraavana aamuna. Mutta aikaa ei silti ollut paljon, enkä heti löytänyt etsimääni, Lugnetfortetin bunkkeria Korvelinjenin puolustuslinjalla. Lähellä Arningea ja Täbyä, Tukholman pohjoispuolella.
 
Olin heti löytänyt juoksuhadat. Ja hylättyjen viemäriputkien kasan :-) Mutta ei bunkkeriä. Ja jouksuhaudan suunta antoi olettaa, että bunkkeri olisi tietyssä suunnassa. Mutta ei.
 
Olin jo päättänyt palata autolle, kun tajusin, että bunkkeri oli itse asiassa kohti puolustuslinjaa juoksuhaudasta ja alemmalla metsän alueella. Outoa, mutta löysin siis bunkkerin. Muihin Korvlinjenin bunkkereihin verrattuna tämä oli enemmän piilossa, ja luonto oli jo lähes peittänyt sen.
 
Mutta lähes täydellisen siisti ruotsalainen, 100 vuotias betoni tervehti minua sisällä. Sileät linjat, maalattu, graffiti .... ja kukkia. Suurin osa Korvlinjen-bunkkereista muodostaa T-rakenteen, jossa tärkeimmät puolustusasemat ovat T: n yläosan molemmissa päissä. Mutta oikeanpuoleisen asepaikan ikkuna oli osittain suljettu. Alunperin vai myöhemmäksi muutokseksi? En tiedä, mutta minulle tuntui, että joku olisi voinut asua tässä huoneessa viime vuosina. Nyt huone oli tyhjä, mutta seinät oli maalattu hyvin ja huoneen raskas ovi oli edelleen kunnossa.
 
Juoksuhaudat ovat koordinaateissa N 59.45668968 E 18.13571178 ja bunkkeri itsessään on koordinaateissa N 59.45757424 E 18.13680672. Tämä on lähellä niitä kahta bunkkeria, joita olin aiemmin etsinyt Arningessa (ja vain yhden niistä löysin, en ole vielä löytänyt Östra Arningefortetia. Täytyy käydä uudestaan...)

Video:

 

Lisää kuvia bunkkerikohteesta:

Ulkopuolelta:

Juoksuhaudat ja viemäriputket:

This blog is also available in English at TGR and Blogspot. Kuvat ja videot (c) 2018 Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään. Video editointi ja äänet Applen iMoviesta. Musiikin oikeuksien osalta ks. discussions.apple.com/docs/DOC-4201.

 

jariarkko