Kiven kivi?

Kiven kivi? Päivän retki oli löytää luola Aleksis Kiveä inspiroineen siirtolohkareen alta Nurmijärvellä. Kyllä se kivi aika paljon inspiraatiota tuottaakin! Ja alta tosiaan löytyi reilun kymmenen metrin pituinen todella kaunis luola!
 
Miten mahtava tosiaankin, ei siis pitkä mutta lähes täydellisen kolmion muotoinen, kauniit värit kalliossa, tasainen maalattia. Kuten Tuomo Kesäläinen kirjoittikin Uudenmaan Luolat -kirjassa: "oppikirjaesimerkki kauniista lohkareluolasta".
 
Tähän luolaan on muuten helppo tuoda lapsia ja luola-aloittelijoita. Siitä on helppo mennä läpi, se on kuiva, turvallinen lähestyminen paikalle, ei putoamisvaaraa (ellei käy kiven päällä)... suosittelen!
 
Piirsin luolasta myös alustavan kartan. Alla:
 
 
Tarkempi versio kartasta löytyy myös JPG, PDF ja alkuperäisessä iDraw muodossa.
 
Luolan koordinaatit ovat N 60.478192 E 24.760996, ja siis Nurmijärvellä. Aivan paikan viereisellä tiellä (Kullantöyrääntie!) on myös 1-2 merkitty parkkipaikka tien leveällä kohdalla.
 
Video:
 
 
Tässä näkymiä ylhäältä:
 
 
 
Ja näkymiä maan alta:
 
 
 
 
 
 
Paikka on hyvin merkitty:
 
 
This article is also available in English at Blogspot and TGR. Lisää luolailutarinoita löytyy tietenkin osoitteesta https://planetcaver.net. Kuvat, kartat ja videot (c) 2018 by Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään. Laulu "To the Top" on The Silent Partnerin, ja on vapaasti käytettävissä YouTuben musiikkikirjastosta.
 

jariarkko