Eurospeleon valokuvauskurssi

Tällä viikolla olemme muutaman muun suomalaisen luolaharrastajan kanssa Eurospeleossa Itävallan Ebenseessä. Ensimmäinen luolaretkemme Jukan ja Torin kanssa oli luolavalokuvasta käsittelevä kurssi. Opettelimme käyttämään takaa tuleva valoa tunnetun ranskalaisen valokuvaajapariskunnan Philippe Crochetin ja Annie Guiraudin kanssa. Erittäin mielenkiintoinen kurssi, opimme paljon!
 
On myös "hämmästyttävää", että jos tietää mitä tekee niin tulokset ovat parempia :-) Philippe ja Annie ainakin tietävät, sen näkee heidän ottamistaan kuvista (ks. http://www.philippe-crochet.com).
 
Philippen ohjeiden mukaan takaa tukeva valo on tärkein luolakuvauksen komponentti. Yllä oleva kuva on otettu pelkästään yhdellä, mallin taakse asetetulla salamavalolla. Tarpeen mukaan voidaan sitten lisätä muita salamavaloja esimerkiksi mallia korostamaan (ylläolevassa kuvassa oli hieman yleisvalaistusta edestäpäin, joten lisäsalamia ei tarvittu) tai valottamaan luolan kammioita paremmin.
 
Tässä Jukka opettelee luolavalokuvausta Philippen avustamana:
 

Jukka, Philippe ja kanadalainen ystävämme Andrew suunnittelevat seuraavaa otostaan:

Luolan suuaukossa, katse kohti uloskäyntejä:

Kuvaajat työhönsä keskittyneinä:

Eurospeleon kyltti Ebenseessä:

This article has also been published at Blogspot and TGR in English. Kuvat (c) 2018 Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään.

jariarkko